Yohimbe или L-Carnitine

23.04.15
22:18

Здравейте, на 16 години съм, висок съм 180 и тежа 79 килограма. За около месец съм свалил 2-3 килограма. Проблем са ми подкожните мазнини и естествено искам да си изкарам пресата, за това съм се спрял на Yohimbe или L-Carnitine. Вие какво бихте ме посъветвали?

ПП: Тренирам от около 4 месеца

Темата беше редактирана от Ra Tata на 23.04.15 22:20.

23.04.15
22:29

Двете добавки действат по различен механизъм, не е проблем да се комбинират, дори са добри синергисти.

23.04.15
22:34

Добра идея е да ги съчетаеш, но за сваляне мисля, че е хубаво да заложиш на карнитинът, тъй като свалянето на килограми е едно от полезните качества на йохимбето/-инът, а карнитинът главно се употребява с такава цел.

малко офф: къде пада ударението в “йохимбе”, че съм чувала различни произношения и се сетих сега?

Мнението беше редактирано от BullShit на 23.04.15 22:36.

23.04.15
22:35

Той йохимбина помага до известна степен при чистенето, ами дали е необходимо 16 годишен да взима такава добавка.
Йохимбито си е стимулатор, който дейстава на нервната система- май така беше, ако греша ме поправете.
Така че не мисля, че е много полезно на тези години да взимаш такъв продукт.
В сайта има сумати статии за различни хранителни режими и тренировъчни програми, проучи нещата. Ако си мислиш, че с добавки се прави преса, жестоко се лъжеш.
........ И да добавя, че забравих. Аз който съм на 22г. и тежа 90кг. при прием на две таблетки Йохимбин ХЦЛ понякога ми се случва да ми се разтреперват ръцете, понякога ми се е замайвала и главата. Пък на твоите години и килограми смятай какво може да ти се случи. Йохимбина е добавка, но с него шега не бива.

Мнението беше редактирано от avitohol на 23.04.15 22:39.

23.04.15
22:41

Тоест да не взимам поне за сега никакви добавки, а просто да заложа на по-добър хранителен режим?

23.04.15
22:43

казано от Ra Tata на 23.04.15, 22:41:

Тоест да не взимам поне за сега никакви добавки, а просто да заложа на по-добър хранителен режим?

Ами да! Хранителните добавки са просто добавки към храната и нищо повече. И 10 добавки да взимаш, не си ли следиш храненето, няма да потръгнат нещата.

23.04.15
22:45

А при добър хранителен режим например бъде ли добре да вземам л-карнитин?

23.04.15
22:49

При добър хранителен режим, Л- карнитинът малко се обезсмисля. Отделно има доста статии в които се твърди, че Л- карнитина като добавка не подпомага пряко горенето на мазнини.

24.04.15
00:06

казано от avitohol на 23.04.15, 22:49:

При добър хранителен режим, Л- карнитинът малко се обезсмисля.

Аз пък съм на обратното мнение :)

24.04.15
12:27

казано от deqn91 на 24.04.15, 00:06:

Да, плацебо ефекта е голямо нещо. Пробвай при следващо чистене без Л- карнитин и ще видиш, че голяма разлика няма да има.

Препоръчително е на тази възраст да избягваш йохимбина. Като цяло стимулантите на нервната система не са подходящи за тинейджъри.

Ако толкова ти е зор, пробвай с л-карнитин, нищо не губиш. Нито е вреден, нито има от какво да се притесняваш.

Моят съвет е да чистиш с един правилен хранителен режим и най-много да добавиш едни аминокиселини, BCAA или есенциални, които да ти спомагат за възстановяването и да предотвратят настъпването на някакво изтощение, особено ако имаш намерение да натискаш на тренировките и да се ограничаваш с храната.

25.04.15
11:17

казано от avitohol на 24.04.15, 12:27:

казано от deqn91 на 24.04.15, 00:06:

Да, плацебо ефекта е голямо нещо. Пробвай при следващо чистене без Л- карнитин и ще видиш, че голяма разлика няма да има.

Аз като чистя рядко пия добавки за чистене, наблягам на тези за енергия, сила, възстановяване, даже и кардио не правя, но това е друга тема. Мисълта ми беше, че ползването на Л-карнитин се обезсмисля ако нямаш хранителен режим, както и на другите такива добавки.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1