24.04.15
23:30
Здравейте . Аз съм на 14 години и съм 175 см висок и тежа 66-67 килограма . Като цяло съм доволен от външния си вид , но винги корема ми е бил пробем . Не ям много , но и не спазвам хранителен режим .
Аз правя упражнения в домашния условия , защото фитнеса е малко по ангажиращ , докато упражненията вкъщи може да ги правиш през свободното време .
Аз правя 5 серии по 20 коремни преси и за разнообразие мужду всяка серия правя по 10 лицеви опори . И упражненията ги правя през ден тоест едната седмица 4 пъти другата 3 и така ;)
Започнах да правя упражненията близо преди месец или повече и има някакъв ефект , защото в началото бях 69-70 кг , а сега съм 3 килограма по - малко .
Въпросите са ми следните :
1. Тези упражнения досатъмчни ли са или се иска още повече ?
2. Има ли нужда да започна с фитнес или и така мога да постигна целите си ?
3. Как трябва да разбера , че упражненията са пълноценни , защото корема ми за 1 месец не се е променил , аз не бързам имма воля да правя упражненията , но просто кога ще започне да се променя (след кой месец )
ПП : Аз не искам някакви супер релефни плочки или някакви чудеса просто искам когато си стегна корема да се описват плочки .
Благодаря ви :) :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.04.15 11:46.
29.04.15
15:48
1) Може и още. И като обем и като разнообразие.
2) За възрастта ти каквато и да е физическа дейност (по-интензивна) би свършила работата.
3) Прави си снимки през месец-два. Кога ще стане не мога да ти отговоря.
П.П: Ае за какво изобщо са ти тия плочки? ;д
Мнението беше редактирано от puzimir на 29.04.15 15:49.
За да имаш изразени плочки, трябва да си с нисък процент подкожни мазнини. Колкото й коремни преси да правиш, ако все така имаш мазнини по корема, то плочки просто няма да се появят. Като цяло не виждам смисъл да правиш само и единствено коремни преси. Тренирай по- добре някакъв спорт, нещо което ще натовари цялото ти тяло, нещо което ще развие в теб някакви качества.