Достатъчни ли са упражненията?

Здравейте. Започнах фитнес преди месец. На 16 съм  ръст 190 кг 75. Въпросът ми е относно тренировките: казаха ми да ходя 4 дена и 1 ден почивам 1-ви ден гърди 2-ри бицепс рамо 3-ти гръб трицепс и 4-ти крака . За бицепс правя общо 4 упражнения като ги правя на суперсерии за трицепс 4 упражнения по същия начин. Въпросът ми е достатъчно ли са упражненията за бицепс и трицепс?Понеже докато тренирам се натоварвам доста здраво но някъде 2-3 часа след тренировка имам чувството че не съм правил нищо и не всеки път имам мускулна треска.

29.04.15
19:25

1. Няма нужда за човек на твоята възраст и стаж в залата да се затормозява със сплитове. Тренирай цялото тяло.
2. Явно тренираш прекалено обемно- прекалено много упражнения за мускулните групи. Това е грешен подход, поне за твоят стаж, години и тн.
3. Мускулната треска не е показател за качествено трениране.
Като цяло се ориентирай върху базовите многоставни упражнения- клек, лег, тяга, военна преса, набирания, кофички и лицеви.
Големи ръКи не се правят само с бицепсово сгъване а и с много клекове, тяги, набирания, кофички и прочие.

Мнението беше редактирано от avitohol на 29.04.15 19:26.

Абсолютно излишно е на твоята възраст, а и изобщо, да правиш по 4 упражнения за ръце. По добре наблегни на базовите упражнения като клек, лег, тяга, военна преса, набирания и др.

казано от Веселин Иванов на 29.04.15, 19:00:

За бицепс правя общо 4 упражнения като ги правя на суперсерии за трицепс 4 упражнения по същия начин. Въпросът ми е достатъчно ли са упражненията за бицепс и трицепс?

Имаш десетина тренировки зад себе си и от първата тренираш бицепс и трицепс с по 4 упражнения в суперсерии? Не знам кой те е посъветвал да го правиш, но ако искаш да направиш нещо смислено - забрави за всичко, което ти е казал този човек.

Или не съм се изразил правилно или не ме разбирате. Нямам проблем с упражненията и не тренирам всеки ден бицепс и трицепс :Д . Чувствам, че не са достатъчно упражненията тъй като тренирам ръце 1 път в седмицата. Не започнах фитнес от 0 - смисъл имам физическа подготовка и за това питам.

казано от Веселин Иванов на 30.04.15, 19:11:

Или не съм се изразил правилно или не ме разбирате. Нямам проблем с упражненията и не тренирам всеки ден бицепс и трицепс :Д .

Верно ли? Много правилно те разбрахме.

казано от Веселин Иванов на 30.04.15, 19:11:

Чувствам, че не са достатъчно упражненията тъй като тренирам ръце 1 път в седмицата.

Ами вземи ги направи тогава 8 или още по добре 10 упражнения.

казано от Веселин Иванов на 30.04.15, 19:11:

Не започнах фитнес от 0 - смисъл имам физическа подготовка и за това питам.

Силно се съмнявам.

Не разбирам смисъла на заяждането.. въобще не искам да се хваля или нещо от този род ... нов съм в това начинание и ми стана любопитно, не мога да разбера какъв ти е проблема?

30.04.15
21:51

Хората се опитват да ти обяснят няколко неща.
Не е нужно да тренираш ръцете самостоятелно и то с толкова много изолиращи упражнения. Повече упражнения, серии и повторения не са равни на по- голям растеж.
Там е работата, че гледаш на тялото си като на пъзел. Днес тренираш една част, утре друга и тн. до края на седмицата. Този подход е грешен в твоя случай.
Научи базовите упражнения и прави кръгови тренировки. Нали знаеш кои упражнения са базови?

Да знам кои са базовите упражнения и благодаря за отговорите :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1