По колко яйца да ядем на ден?

01.05.15
12:48

Здравейте :) Попринцип си мисля, че ако ядеш само белтъка на ден може да ядеш повечко яйца, но няколко човека вече ми казват, че и така не е много полезно та въпроса ми е по колко да ден яйца да ям така, че да е полезно :? :)

П.С Ям по 5 яйца  (5 белтъка 2 желтъка) Разбира се не абсолютно всеки ден.

01.05.15
13:03

Яж по колкото ти се яде, но не хвърляй жълтъците. :)

01.05.15
13:14

Можеш да ядеш колкото искаш яйца на ден. Аз ям всеки ден по 7 цели яйца и все още ми няма нищо. :D

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 01.05.15 13:17.

Не е вредно. Вредно е да се хвърля жълтъка, за джоба ти.

01.05.15
13:42

Ама защо темата е в мъжкият раздел:D жените не консумираме ли яйца ?!

01.05.15
13:49

Няма значение, и без това е (беше) в грешния раздел.

01.05.15
13:51

Много често ми се случва да изяждам по 10 цели яйца на ден. Не мисля, че е вредно. Има културисти, които изяждат по 20 яйца на ден.
Това колко яйца консумирам на ден, зависи от това дали имам достатъчно месо и извара в хладилника. Примерно ако в даденият ден не разполагам с месо, нормално е да сготвя повечко яйца и да хапна повече извара. Всичко е с цел да се достигне до тези 2,2 грама белтъчини на килограм телесна маса.
Като цяло яйцата не са вредни, но не трябва да разчиташ единствено на тях за осигоряване на белтъчини.

01.05.15
21:37

Аз отвикнах да ям яйца .. преди ядах по 7-10яйца на ден но смених с извара тъй като по лесно консумирам ... със месо таман ми идва.Трябва пак да започна лека по-лека да ям ,че и без това ми идват без пари яйцата сега 2картона и повече стоят от 1 седмица дано ги продам щото трябва да се напъвам да ги изявам :D

01.05.15
23:16

Ако не си намирах домашни яйца, от купешките не бих опитвал да се тъпча много, достатъчно ми е, че ям назобани пилета, ако добавя и такива яйца, ще ми дойде в повече :(
Усещам и разликата във вкуса ! За пилешкото пък не ми се говори, огромна разлика между домашен бройлер и от магазина.
Един пък като ми разправяше свинете с какво ги хранят, но ще ви го спестя, инак тях по малко ги зобят от пилетата си мисля. Но така е всеки само гледа да печели.

02.05.15
09:41

Ако не ме избиваха някакви пъпки всеки път щом хапна 2-3 яйца щях да вкарвам 15-20 цели всеки ден и щях да си спестявам месото.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 02.05.15 09:42.

Ясен Янков

02.05.15
20:37

В момент на умопомрачение и фанатизъм стигнах до 40 белтъка и 6 цели яйца на ден в продължение на седмица. Като се сетя днес се смея на собственната си глупост. Белтъците направо ги пиех. Не знам как оцелях. И за какво ми беше това? Хранех бездомните кучета с жълтъци. Не знам дали вдигнаха мускулна маса. От цялата простотия си извлякох няколко поуки.
1. Холестерола е поредната делавера на фармацевтичната индустрия. Произвежда се предимно от черния дроб. Ако той ви е наред, яжте по сто жълтъка ако искате.
2. Всяка крайност е вредна.
3. И 400 яйца да бях изял пак щях да съм си същия. Не се ли боцнеш няма да станеш голям.
4. Няма нищо по - важно от здравето. Тренирайте за душевна и телесна хармония с природата. Алтернативата е много тъжна.
Яжте яйца, колкото ви душа иска. Не се насилвайте за още едно едно.
Бъдете здрави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1