02.05.15
23:31
Здравейте , аз съм момиче на 15 ( почти 16 ) години . Занимавам се от доста дълго време с фитнес , но по-сериозно от няколко месеца . Не знаех към кого да се обърна и затова се надявам вие да ми помогнете . Посещавам фитнеса 4 пъти седмично . Имам за цел не да свалям кг , а да качвам мускулна маса ..да имам хубав корем , дупе , крака и т.н. Моля , дайте съвети за хранителен режим . Също така трябва ли да взимам хранителни добавки и ако да какви?
Темата беше редактирана от bcssflw на 02.05.15 23:39.
03.05.15
11:56
Здравей!
Нямаш нужда от хранителни добавки, ако обръщаш достатъчно внимание на пълноценното хранене. :)
Храни се, спортувай, имай търпение и нещата ще се случват. Все още се развиваш.
Какво правиш във фитнеса и от колко време?
Спортувала ли си нещо друго?
Тренирам също така и аеробика , а във фитнеса работя главно върху дупе, крака и корем . Правя най-различни упражнения с тежести и имам над 300 клякания на посещение . Искам да знам какво да ям , защото съм чела, че храната е много важна в развитието.
04.05.15
16:53
Добре, опиши 1-2 примерни дни с менюто си.
Колкото до тренировките - не пренебрегвай горната част. Тя е част от тялото ти - не искаш дисбаланси, нали? :)
Ставам сутрин в 6:00 и закускам овесени ядки или яйца . Към 10 си взимам бадеми , а на обяд ям нещо готвено или пилешко месо преди тренировка и след тренировка . Вечерям преди 20:00 и то предимно леки неща или отново месо.
04.05.15
21:25
За да качваш тегло, трябва да си на положителен калориен баланс.
Ако това е в разумни граници и съчетаеш с подходящи тренировки, би трябвало да качваш повече активно тегло от мазнини, което е и твоята цел.
Макар и да не си споменала количества, храната ти звучи добре, но на закуска не избирай или овесени ядки или яйца - те не са еднакви по състав.
Хапни и двете.
Към месото добавяш ли салати и някаква мазнина (зехтин)?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.05.15 21:27.