Сваляне на килограми по време на менструация.

03.05.15
11:47

Здравейте на всички,
Имам въпрос който меко казано ме тревожи.
До 15.05.15 трябва да бъда 51,800-52кг. (Гоня категория)
Към момента съм 55 .
Не съм напълно сигурна как да ги сваля без глад . Проблемът е ,че съм неразположена и имам неконтролируем апетит. Знам ,че задържам вода ,чувала съм ,че след края на менструацията се сваля но не съм сигурна. Ям доста разярено и съм непрестанно гладна за всевъзможни неща.  Дори 200гр могат да ми изиграят лоша шега. Другата седмица няма да съм неразположена , какво да правя тогава?(глад,без вода,сауни) Та въпросът ми е някой бил ли е в тази ситуация ? Как се справихте  и как бих могла да се справя? Как да контролирам този хищен глад :D?

Здравей!

Категория за какво? Какъв спорт?
Това е важно, за да избереш методите, чрез които ще си подпомогнеш влизането в категория.

Сама си отговорила на въпроса си - по време на менструация се задържа вода, при всяка жена е различно.
Храни се нормално - с пълноценна храна и се постарай да не купуваш захар и други подобни “храни”.

Едва ли за първи път си в цикъл - как е протичал до този момент?

03.05.15
12:07

Спорта е кик бокс  . През последната година всеки менструален цикъл  е съпроводен с хищен глад  и много агресивно поведение. Този път съм спокойна ,по пък два пъти по-гладна  :D
Така протича ,първия ден с обезболяващи и така.

04.05.15
09:29

Най-лесно ще стане ако правиш няколко дни нули и евентуално хвърлиш малко вода преди кантара.

04.05.15
10:00

Според мен наблегни на белтъчна храна, която засища с намаляване на въглехидратите и изключване на захарта, както каза Вероника. Повече големи салата- зелени, краставици (нискокалорични са и залъгват стомаха). Все пак ти трябва сила и енергия за състезанието, не е само кантара. Може да свалиш безопасно поне до 2 кг вода за няколко дни (не за 1-2)- опитай билкови средства с лек диуретичен ефект-глухарче, бреза и пр. като в същото време пиеш много вода, за да изхвърлиш задържаната, 1- 2 сауни също за момента ще ти помогнат (не е здравословно и не ти го препоръчвам, но твърдият алкохол е  диуретик  :) )
Като цяло 2-3 кг се свалят моментно без странични ефекти, но помисли дали не може да си поддържаш категорията през повечето време.
Успех и умната!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1