Съвети и промени по програмата ми

03.05.15
14:21

Здравейте,
Поради странния ми график с работата съм си “изработил” следната програма и съм съчетал упражненията в 3 дни. Тя е следната:

Не уточнявам какви са точните упражнения които правя
1 ден:
Гърди - 5х8
тук е само гърди, защото гледам да правя и поне едно 30 минути кардио.

2 ден:
Гръб - 4-5х8
Корем - 3 упражнения и реално това което правя е - 1 серия за гръб и след това веднага една серия за корем, после почивка.
Рамена - 2х8

3 ден:
Бицепс 3х8
Трицепс 3-4х8
Крака - 3 упражнения. Като изпълненията им са същите като с корема.

Така, след 2 месеца тренирайки така взех да разбирам, че това което съм си избрал като програма не е много ефективно? Какво ще кажете вие?
Тъй като искам да тренирам всяка една група поне по 2 пъти седмично, мисля да направя следната промяна и да обединя упражненията в 2 дена и да ходя по 4 пъти на седмица.

1 ден:
Гърди - 3-4х8 (лег, кофички, дъмбели от полулег)
Трицепс, бицепс - по 2 упражнения за всяко
Корем

2 ден:
Гръб - 3-4х8 (набирания, 2 придърпване на горен скрипец - отред и зад врата, )
Рамена - 2х8
Крака - 3х8

Така, за нещо подобно какво ще кажете? И дали няма да е прекалено натоварване, ако всичко е сбито в 2 дни ?

04.05.15
16:27

Защо не пробваш тренировки за цялото тяло. В един ден правиш клек, лег, тяга и военна или клек, кофички, набирания... И така си ги редуваш през дните. Има и други варианти- Бутащи/ дърпащи или горна/ долна част. В единият ден правиш само бутащи упражнения- клек, военна, лег, кофички, трицепс. В друг от тренировъчните дни правиш само дърпащи упражнения- тяга, набирания, гребане, бицепс.
За Горна/ долна част е ясно. В един от дните тренираш само горната част на тялото, в друг от дните само краката.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1