Честота на трениране/ калориен баланс/ претрениране и др. въпроси.

08.05.15
21:38

Здравейте. Тази седмица си направих един експеримент. Опитах се чрез по интензивни и чести тренировки да си увелича калорийният баланс.
Ако трябва да разчитам на интернет калкулатурите, при едни средно интензивни тренировки /и като цяло движение/, калорийният ми баланс е 3255кал. а при интензивни и по чести тренировки е 3600кал.
По принцип съм в дефицит и приемам по 2500- 2800 кал. Чрез по интензивните тренировки се опитах да увелича кал. баланс а чрез това да се увеличи и дефицита без да се променя  количеството на приетите калории дневно. Надявам се ме разбрахте. Съотношението на макротата също не съм го променял.
По принцип бях на семпла програма- бутащи/ дърпащи/ крака.
Ето какви бяха тренировките ми през тази седмица /описвам по спомен, тренирах без конкретна програма/.
Понеделник:
Клек- 5х5
Лег- 5х5
Тяга- 5х5
Преден клек с дъмбел- 3х8-10 почти но НЕ и до отказ.
Вторник:
Военна преса- 5х5
Въртене на диск над глава- 1х не знам колко въртения /около 40сек./
лицеви опори /4х20/ в двусет с гребане с дъмбел /4х8/
Сряда:
Клек и лег в двусет- 5х5 с минимални почивки, далеч от отказа, като имаше сили за по още 2- 3 повторения
Мъртва тяга- 5х1-3 тежко
Преден клек с дъмбел- 4х 8-10 близко до отказа
Четвъртък:
Лег с дъмбели и гребане с дъмбел в супер серия- 5х6-8
Набирания- 2х 8 с допълнителна тежест и почти до отказ
Мъртва тяга- 3х8
Петък:
Клек- 5х3 тежко
Преден клек с дъмбел и римска тяга в двусет 4х10, бих казал напомпващи до парене
Бедрено разгъване и сгъване в двусет, не знам незнайна бройка.

Всичко е с някакви кратки почивки. Избягвам отказите за да не претоваря допълнително централната нервна система.
Преди тази седмица бях до известна степен в застой. Но след споменатата тренировъчна седмица изхвърлих известно количесто вода, мускулатурата придоби по тонизиран и напомпан вид и някои вени поизкочиха. След ден- два почивка този вид едвали ще се задържи, както и да е.
Кратко обобщение.
Целя по изчистен вид без да изрязвам допълнително калории и без да добавям кардио.
По интензивните тренировки няма ли всъщност да попречат на изчистването?
Според вас всичко описано има ли някакъв смисъл за задълбочен анализ, или е просто един нонсенс.

08.05.15
22:36

Щом за теб работи и имаш резултат значи всичко е окей. Аз лично не бих процедирал по твоя начин или ще правя много серии с много повторения и кратки почивки или ще комбинирам в дву или трисетове тежки базови упражнения в суперсерия и голяма почивка между отделните сетове. Да кажем 5х5 максимални 5ци клек с кратка почивка между сериите никога не бих правил, защото има много по-ефективни методики за изчистване и запазване на мускулната маса доколкото е възможно.

08.05.15
23:05

В понеделника при 5х5 си е с по- издължени почивки, както е при самата система 5х5 по време на качване на сила и килограми.
В единият от дните /мисля че четвъртък беше/ където правя клек и лег в двусет 5х5 всъщност тези 5 повторения са с възможност за 8-9 повторения. Заради това в него ден реших да скъся доста почивките.
Много бих искал да тренирам кръгово, но просто не мога защото тренирам в малка зала с малко оборудване. Което значи, че ще затруднявам другите трениращи,а не искам да правя това. В най- добрите случаи мога да си позволя двусети и трисети.
През самата седмица нямах конкретен план за трениране, всичко си го напасвах на момента.
Следващата седмица ще включа кофички и можеби повече набирания, отново всичко ще е на момента.
Като цяло както съм описал, гледам да преобладават базовите упражнения с тежки за мен килограми и избягване на отказите. Само тук- таме има донапомпващи, но и над това ще се помисли.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1