Дилема - Екдистерон или Animal M-Stak?

11.05.15
00:03

Здравейте! Тренирам 5 пъти в седмицата, от понеделник до петък. Търся някакви добавки, с който да си повиша силата и издръжливостта, масата не ми е важна, и да кача, и да не кача, не е проблем.
Насочил съм се към:
1)Креатин
2)Мех Матрих 10 - по 2 дози дневно
3) БЦА или някакви други аминота
4)Трибулус
5) И тук е дилемата: Екдистерон(вемохерб) - като увеличавам дозата до 5 таб.(до 1000мг+) или Анимал М-Стак?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.05.15 00:04.

Само креатина ще го усетиш, другите надали.

11.05.15
14:24

Препоръчайте ми нещо друго тогава, което ще даде ефект?

Бета аланин, цитрулин малат, кофеин, но основното е креатина, другото е слаба работа.

11.05.15
15:00

Повишаването на силата зависи най- вече от две неща. Хранителният режим и тренировъчната програма.
1. Ако си в калориен дефицит (не се храниш достатъчно) и съотношението между макротата не е съвсем наред, то много трудно ще покачиш силата и издръжливоста.
2. Трябва програмата да е съобразена с целите ти. Има тренировъчни програми като 5х5 при които главната цел е повишаване на силата.
Дори и да не си на някаква специфична схема, то гледай да наблягаш на базовите упражнения.
От изброените от теб добавки, намирам смисъл единствено в креатина и БЦАА- то.
Трибулуса е излишен освен ако не си на 30 или повече години. Ако си 18- 25+ годишен, едвали ще го усетиш.
Може да стакнеш креатин монохидрат с бета аланин, можеби и с таурин (за последната добавка не съм сигурен).

12.05.15
00:09

Точно затова обмислям Матрицата. Или да сменя с някой гейнър? Всеки ден се храня различно.. Има периоди, в който нямам апетит, не съм в настроение ... затова ще ми е много по лесно да изпия 1-2 шейка. А някакъв коментар за екдистерона и анимал М-стака? Ще усетя ли нещо от тях

казано от Ivan Petrov на 12.05.15, 00:09:

Точно затова обмислям Матрицата. Или да сменя с някой гейнър? Всеки ден се храня различно.. Има периоди, в който нямам апетит, не съм в настроение ... затова ще ми е много по лесно да изпия 1-2 шейка. А някакъв коментар за екдистерона и анимал М-стака? Ще усетя ли нещо от тях

Най-вероятно нищо няма да усетиш на този етап. Е, M-stak ще те друса, защото има комплекс със стимуланти и може да се използва като предтренировъчен продукт. Това са добавки за напреднали, а екдистеронът има тънкия момент, че трябва да се подбере конкретна суровина с конкретни проценти на бета-екдистерон. На пазара трудно ще намериш такава.

Моят съвет е да оставиш базата от протеин, BCAA и креатин. Към тях добави бета-аланин и едни силни мултивитамини.

Не приемай гейнър, а увеличи дозата на протеина през деня. Не се жали и приемай едно 2-3 дози на ден, с храненията или между тях. BCAA го остави само около тренировката - 10 грама преди и след или 20 грама след, или пък 20 грама по време на тренировката. Креатинът и бета-аланинът ги приемаш по 5 грама всеки ден.

За силни витамини ти препоръчвам да се насочиш към нещо от рода на NOW Foods ADAM. Не са неоправдано силни, а напротив, много балансиран комплекс  с добре подбрани и потентни форми на витамините.

С тази база няма как да имаш лоши резултати.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.05.15 15:46.

16.05.15
00:29

Чудех се кога БЦАА-то и кога протеина да приемам, защото четох, че нямало файда да се пият едновременно.
Тренирам всеки ден в 16:30. Преди тренировка, 14 или 15 часа ям мюсли(въглехидрати). Това ще попречи ли на БЦАА-то да се усвой, ако го пия преди тренировка?  Бихте ли ми помогнали да си разпределя приема?

01.08.15
23:13

Взимай Витамин D 5000 IU на ден. Има над 50% вероятност нивата да са ти ниски, повишаването им ще доведе до нарастване и на силата.

02.08.15
00:34

Плюс всичко... тренирай тежко...

Ivaylo Stefanov

02.08.15
11:59

А,какво тренираш?
Всичко по-горе казано е шаблонно(общо) като възстановяване,не че е грешно де :)

Ако си решил да взимаш екдистерон почети добре за работещата дневна доза ,защото 1000мг не е достатъчно. Иначе мога да кажа от личен опит ,че 3-4 грама дневен прием вдига много апетита и в огледалото станах малко по едър ,но на кг не мръднах ,а изчистих малко подкожни мазнини ,което много ме зарадва.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1