12.05.15
00:39
Здравейте, отварям тази тема, защото съм леко изостанал в някои мускулни групи ( гръб , ръце ).
Та въпроса ми е :
Пречи ли ако тренирам примерно по 2 пъти седмично за гръб и ръце ? Има ли някаква опастност ? Какво трябва да знам ?
Благодаря предварително.
По принцип всяка мускулна група може да се тренира 2-3 пъти седмично. Примери за това са тренировки за цялото тяло като 5х5 или разни сплитове като “бутащи/дърпащи/крака” или “горна/ долна част”.
На колко си години, колко стаж имаш в залата, как си тренирал до сега, по какво прецени, че точно тези мускулни групи ти изостават?
Правиш ли базови многоставни упражнения- клек, лег, тяга, военна преса, набирания, кофички?
Гърба и ръцете могат много лесно да пораснат само и с една мъртва тяга и набирания.
12.05.15
18:11
На 18 съм , тренирам вече от 2 месеца. Като си погледна гърба в огледалото , изглежда доста неоформен. Попринцип правя кофички , но за съжаление съм трагичен в набиранията (правя максимум по 2-3). Но пък съм доста добър в лицевите опори. Мога да правя по 30-40 , а понякога и повече. Трябва ли да наблягам и на тях ?
А правиш ли клек с щанга, мъртва тяга, военна преса и лежанка?
Започвай да правиш кръгови тренировки като постепенно заучаваш техниките на гореспоменатите упражнения. Всичко останало е до хранене и почивка.
Лицевите опори също са базово упражнение, прави си ги. Започвай също така да се мъчиш и с кофичките и набиранията.
Постепенно силата би трябвало да дойде, от там и размерите в гърба, ръцете, краката и тн.
12.05.15
18:30
Попринцип не ги правя , но явно ще трябва да започна. :)