Хондромалация - а сега на къде?

13.05.15
15:39

Бих желал препатилите да споделят как са се справили - инжекции, хондропротектори, рехабилитация и последващи тренировки!

На операционната маса за менискус ме диагностицираха с хондромалация. Г-образната сонда си влизаше без проблем в хрущяла на бедрената кост. Висяха разни “парцалчета” тъкан, нещо като разбридан стар килим и късото краче на Г-то направо се губеше вътре. За да ми покаже степента доктора обърна сондата към хрущяла на големия пищял - там работа беше доста различна, хубава, бяла и полирана полусвера, която сондата едва огъваше.

Информираха ме за инжекциите с хиалуронова к-на, 500 лв бройката, които се бият на 6 месеца в началото и после поддръжащо - по една в годината. (Предполагам ставало е дума за Durolane.) Имал съм нужда и от хондропротектори.  За момента изчаквам с инжекциите, но моля за мение относно вършещите работа ходнропротектори - съдържащите глюкозамин и хондроитин фосфат и мсм!

Към момента провеждам рехабилитация в спортен диспансер, като поднових леките занимания. Основно активирам VMO-то (30 граусови лег екстензии с изометрия в края ) и качване на стълби на заден ход :) , а също разпускам и разтягам Vastus Laeralis и ITBand с  масаж. Започнах и задната част на бедрото - флексии на подбедрицата и румънска тяга, където като цяло съм по-смел.

За в бъдеще ще акцентирам на задното бедро, а кляканията ще са не по-дълбоки от паралел, основно сумо бокс клек, което е почти добро утро. Кросовете ще бъдат заменени от велоергометър с висока седалка.

Храната - купувам телешки жили, които варя и ги ям, а бульона пия - натурален колаген и също и смесвам желатин да д-р Йоткер с кисело мляко - 2 пакетчета на ден. 
Нужна ми е информация, най-вече за ходндропротекторите и отзиви от инжекциите с хиалуроновоа к-на!

13.05.15
16:07

и също и смесвам желатин да д-р Йоткер с кисело мляко - 2 пакетчета на ден.

Този идва скъпо, има насипен във веригите за ядки “almond” по 20-22 лв/кг, и в лидл има 50гр пакета по 1.25, ако предпочиташ пакетиран. Иначе аз си го ядох така с лъжицата направо, сух от пакета :Д по 30-40 гр на ден. Мисля че и вит. Ц по 3-4 грама на ден не е лоша идея.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1