14.05.15
12:44
Здравейте, знам че може да звучи налудничаво, но искам да изгоря излишната мускулна маса в зоната на гърдите(по възможност и трицепса). Може на всички да им харесва да са масивни и големи, но не и на мен. Харесва ми малкия и релефен мускул. Значи до преди 2 години с всяко отиване в залата правих лежанка 4,5 серии - големи тежести, малко повторения и както знаете натрупах много излишна маса в гърдите. Не съм правил 2 години вече, но просто нито спадат нито горят. Дали ако ги пренатоварвам с лицеви опори или нещо от сорта ще почнат да горят? Или с диета с по-малко месо? Просто съм бос в тази тема. Като цяло съм доста слаб навсякъде само в гърдите съм някакъв масивен(което за мен е отвратително) .. Занимавам се с боен спорт и трябва да сваля 3-4кг и мисля, че ако изгоря тази маса ще ги сваля вместо да свалям от другаде, където просто няма от къде :Д/ Благодаря предварително.
14.05.15
19:43
Няма такова нещо като сваляне само от конкретно място. Като не искаш да имаш толкова мускулна маса,недей тренирай.
14.05.15
19:51
казано от Ivan Ivanovich на 14.05.15, 12:44:
Здравейте, знам че може да звучи налудничаво, но искам да изгоря излишната мускулна маса в зоната на гърдите(по възможност и трицепса). Може на всички да им харесва да са масивни и големи, но не и на мен. Харесва ми малкия и релефен мускул. Значи до преди 2 години с всяко отиване в залата правих лежанка 4,5 серии - големи тежести, малко повторения и както знаете натрупах много излишна маса в гърдите. Не съм правил 2 години вече, но просто нито спадат нито горят. Дали ако ги пренатоварвам с лицеви опори или нещо от сорта ще почнат да горят? Или с диета с по-малко месо? Просто съм бос в тази тема. Като цяло съм доста слаб навсякъде само в гърдите съм някакъв масивен(което за мен е отвратително) .. Занимавам се с боен спорт и трябва да сваля 3-4кг и мисля, че ако изгоря тази маса ще ги сваля вместо да свалям от другаде, където просто няма от къде :Д/ Благодаря предварително.
Може. Трябва да тренираш за гърди силово, но диетата, която ще трябва да правиш, е с почти никакво съдържание на белтъчини...имаше на форума статия, пусната от мен точно за този случай ;)
Според мен ако намалиш тежестите, с които тренираш също може да свалиш, да се свие мускула. Повече повторения, повече серии с по-малко килограми. Диетата също е важна, както каза колегата трябва да намалиш белтъчините, за да изгориш и мускул.
15.05.15
14:47
А ти сигурен ли си, че това което е излишно по гърдите и трицепса не са мазнини?
Защото най-вероятно са. И начина да ги намалиш и орелефиш е стандартния - с диета.
Как така си прекалено развит на точно едно конкретно място :D ?
Не е ли по скоро следното- Всичко друго изостава, но не и гърдите.
Разбирам да имаш гърди като на Арнолд а всичко останало да е като на анорексик, но едвали е възможно и едвали изглеждаш така.
Според мен си внушаваш. Ако трябва да сваляш килограми, сваляй. Както написаха по- горе, можеби омазняваш повечко в тази област на тялото и с една диета ще се нормализират работите.
Щом се занимаваш с боен спорт, трябва да мислиш най- вече за функционалноста на мускула, а не за неговият визуален вид.