Дозировка на азотен бустер и съчетаване с други добавки и храни.

14.05.15
14:27

Здравейте,

Имам следният казус:
- налага ми се да ходя да на фитнес рано сутрин около 6:30.
- в момента съм на силова програма за качване на маса
- взимам азотен бустер Black Jack, протеини и аминокиселини като добавки
- спазвам протеиново-въглехидратна диета (по-скоро от традиционно препоръчаните - овес, яйца, месо, ориз и др.).

Имам следните два въпроса и се надявам някой да има отговор:
- каква е правилната дозировка на азотния бустер спрямо килограм маса? (прегледах форума и не намерих отговор на въпроса, нито на опаковката на продукта).
- как да съчетая правилно сутрешната закуска с прием на азотния бустър?*

*чувал съм, че добавяният йохимбин в бустера не се съчетава добре с инсулина и поради това не е хубаво да се приема бустера след хранене. Вероятно и други съставки не се съчетават. От друга страна, правенето на силова тренировка сутрин, без да се закусва, не е препоръчително. Кое е правилното решение в случая? Все пак икам да имам енергия от закуската във фитнеса, но не искам да пропилявам ефекта на бустера с това. Как да ги съчетая правилно?

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Коста Роваров на 14.05.15 14:28.

казано от Коста Роваров на 14.05.15, 14:27:

каква е правилната дозировка на азотния бустер спрямо килограм маса? (прегледах форума и не намерих отговор на въпроса, нито на опаковката на продукта).

Предтренировъчният продукт по принцип не се дозира спрямо телесното тегло. Пробваш постепенно и установяваш какво е ефективното количество за теб (най-вероятно ще е някъде между 1 и 2 мерителни лъжички).

казано от Коста Роваров на 14.05.15, 14:27:

...правенето на силова тренировка сутрин, без да се закусва, не е препоръчително.

Няма такова нещо.
Ставаш от сън, пиеш предтренировъчния продукт и отиваш в залата.

Благодаря за съвета!

Дано си прав! - ще пробвам и ще видим :)

14.05.15
20:42

:D Това “Дано си прав!” ми оправи настроението за цяла вечер. :D:D

казано от Коста Роваров на 14.05.15, 19:54:

Благодаря за съвета!

Дано си прав! - ще пробвам и ще видим :)

Прав е и още как! Няма по-подходящо време за прием на азотен буустър от сутринта, на гладно и преди тренировка.

Изборът ти на Black Jack е доста добър, аз самият съм имал нееднократен опит с този продукт. Иначе за йохимбина си се насочил правилно и подробна информация може да прочетеш тук: Йохимбин и инсулин

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 14.05.15 22:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1