Възстановяване след тенис тренировка.

17.05.15
22:21

Привет на всички. Пускам тази тема с цел да получа подробна информация относно възстановяването след тенис тренировка (тенис на корт). На 26г съм и тренирам от около 3 години по около 10 часа седмично. До сега съм нямал мускулни проблеми, от скоро започнах да участвам по турнири и получавам мускулни крампи след игра. А на другият ден болката в краката е доста силна . Досега не съм използвал никакви добавки, обмислям да започна, но не съм запознат с тях и затова се допитвам до вас за съвети. Рядко успявам да вляза във фитнес зала , но като цяло подготовката ми е задоволителна.

17.05.15
23:07

Храни се добре, вземи си витамини, ако си решил да взимаш добавки може аминокиселини, БЦАА, протеин, ако не си го набавяш от храната.

Здравей, често срещана причина за крампи е дефицит на магнезий в организма. Може да опиташ прием на магнезиев цитрат след тренировка, както и преди сън.

Има ли някаква промяна в ежедневието ти (работа, стрес, храна), която си струва да се отбележи?

18.05.15
01:44

Няй-вероятната причина е липса на магнезий или потасиум,  за магнезий вече ти предложиха добавка, потасиум също не би трябвало да е трудно да се намери, иначе може да се набиви и от магданоз, бадеми, шам фъстък, авокадо, сладки картофи, грах, леща, спанак, банани.

И мен лятото крампите ми разказват играта. Сега съм решил да си направя изследвания на минералите за да видя кой липсва. Иначе най-вероятно е липса на магнезий, но може да е и калий, натрий, хлор...

18.05.15
07:24

казано от Антон Батбаянов на 18.05.15, 02:35:

И мен лятото крампите ми разказват играта. Сега съм решил да си направя изследвания на минералите за да видя кой липсва. Иначе най-вероятно е липса на магнезий, но може да е и калий, натрий, хлор...

Ниските нива на таурин, може да са първопричината за електролитни дисбаланси. Аз бих почнал от там, трудно е човек да си докара минерален дефицит, по-скоро се търси причина за неправилното им усвояване.

18.05.15
09:30

казано от Димитър Михайлов на 18.05.15, 01:22:

Здравей, често срещана причина за крампи е дефицит на магнезий в организма. Може да опиташ прием на магнезиев цитрат след тренировка, както и преди сън.

Има ли някаква промяна в ежедневието ти (работа, стрес, храна), която си струва да се отбележи?

Промяната идва най-вече от това ,че тренировките са на доста до високо ниво от преди. Като хранене определено се опитвам да се храня здравословно , но чесно казано трудно успявам. Основният ми проблем е че не закусвам. Преди и след тренировка хапвам банани и дотам.

казано от Deyan Dimitrov на 18.05.15, 09:30:

Като хранене определено се опитвам да се храня здравословно , но чесно казано трудно успявам.

Значи трябва да започнеш от храната - докато тя е компромисна на практика всяка суплементация ще е неефективна. Липсата на закуска не е проблем, ако останалото хранене е на нужното ниво.

казано от Valdis на 18.05.15, 07:24:

казано от Антон Батбаянов на 18.05.15, 02:35:

Ниските нива на таурин, може да са първопричината за електролитни дисбаланси. Аз бих почнал от там, трудно е човек да си докара минерален дефицит, по-скоро се търси причина за неправилното им усвояване.

Таурин съм пил и пак съм имал крампи. Просто съберат ли се 4-5 поредни дни с по 1-2 часа спорт на слънце и чувствам как мускулите на краката трудно се разгъват и сгъват.

Изобщо кръвните изследвания са прекрасно нещо, но за жалост са и доста скъпи и не могат да се правят всеки месец примерно.

Ако здраввната ни системата беше по-народна много от нас щяха да се радват на роднини и приятели по-дълго време.

18.05.15
16:16

Пиеш ли достатъчно вода - и  по време на тренировка и в другото време?

казано от Von Suthaus на 18.05.15, 16:16:

Пиеш ли достатъчно вода - и  по време на тренировка и в другото време?

Да. Лятото по 4-5 литра, защото цял ден ям шоколад и пия доста вода. За час и половина тренировка отделно отива литър и половина, но въпреки това като се кача на кантара и съм 1-2 килограма по-лек от преди тренировката.

Сега се посетих, че тая година трябва да пробвам глицерин към водата в часовете преди тренировката. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1