Мнение за тренировъчна програма (покачване на тегло)

19.05.15
14:34

Здравейте, тренирам кикбокс от близо 5 години с редовно участие по състезания, но реших да кача малко килограми поради лични причини. Храня се по ВВД и за близо месец качих 4килограма и половина, но в момента съм в застой както силово така и на килограми опитах да увелича храната, но просто не мога да погълна такова количество храна. На 10 април бях 72кг, в момента съм 76.5кг, целта ми е 82кг, след това да изчистя до 79кг. Искам мнение относно тренировъчния ми режим. Гърдите ми изостават затова тренировката е малко по-обемиста.
Тренировка А(Бутащи):
5х12 широки кофи
5х10-12 тесни кофи
5х15 широки лицеви
5х10 диамантени лицеви.

Тренировка Б(Дърпащи):
5х10 широки набирания
5х8до10 набирания за бицепс
5х10 придърпвания към лост(обратни лицеви

Тренировка В(Корем и ядро):
5х max вдигане на краката от вис докато пръстите опрат лоста
5х max вдигане на краката от вис до средата
5х max вдигане на краката за странична част.

Правя един ден А последван от В и след това Б, след това един или два дни почивка( ако са два единия е корем и ядро).

Моля за мнения относно тренировъчния режим.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.05.15 14:36.

20.05.15
02:23

Напълно грешен подход за bulk-ване.
Защо мислиш, че като се тъпчеш с храна, мускулите растат сами?
За месец, си качил в най-добрия случай половин килограм мускул, другото са мазнини.

Качването насила на килограми е ужасен подход за повишаване на мускулна маса.
Не само ще качиш предимно мазнини, а после като се наложи да ги изчистиш ще загубиш повече мускул от колкото си натрупал.

20.05.15
17:15

Как мислиш да се развиваш силово, като правиш по 10- 15 повторения. Давай по- тежко. Към набиранията и кофичките добави допълнителна тежест. Освен това ако започнеш да изпълняваш клек, лег и тяга ще видиш как наистина ще дръпнеш силово.
Не си мисли, че в обема (много упражнения) е решението.

22.05.15
17:48

От колко време тренираш на лостовете - не виждам коремно или силово. Набиранията пълни ли ги правиш на тази бройка - до брадичка над лоста или как? Какво значи тесни и широки кофи - ползваш 2 успоредки с различна ширина или говориш за кофи на лост или пейка? Защо си на въглехидратна диета - въглехидрата не е градивен елемент на мускула?
Идеята на въпросите ми не е критика, а да се опитам да преценя нивото ти на лостовете, защото там меракът често не се покрива с моментните възможности. Може да ти трябва повече практика, за да си покриеш адекватно поставените цели. Колкото до храната, тревопасните се тъпчат по цял ден (пасът), защото храната им е бедна на градивни елементи. Затова имат големи стомаси - да побират огромни количества бедна храна, имат си способи като преживянето, да може, аджеба, да усвоят нещо. Хищникът яде богата на градивен елемент храна (месо), затова има малък стомах и яде по-рядко. Та, според мен ще е по-лесно да се храниш качествено, вместо количествено. Колкото до тренировките, ако изпълненията на упражненията са ти непълни, много по-голям ефект ще постигнеш с по-къси, но повече серии, с малко, но пълни повторения. Общия обем на тренировката ще се запази. Просто на лостовете няма как да има универсална програма - тя винаги е индивидуална.

25.05.15
01:38

Не съм казал, че не приемам достатъчно протеин, просто съм ектоморф и трудно качвам, затова приемам доста въглехидрати. Приема ми на протеин е между 100 и 130гр на ден. А относно тренировката- всяко упражнение го изпълнявам без никакво клатене и с цял диапазон и само пълни бройки. Също така това са бройките който правя с тежести (между 6 и 9кг). Относно кофите, широките имам в предвид, че лактите ги отварям повече в страни, а тесните лактите са прибрани към тялото.

Мнението беше редактирано от Kris Kris на 25.05.15 01:39.

26.05.15
16:20

Според мен трябва да редуваш серия бутащи със серия дърпащи (Серия от А, последвана от серия Б, след което повтаряш) в една тренировка. Например набиранията с кофи, обратните лицеви с лицеви, на суперсерии.
Това с широки и тесни кофи, при условие че хватът е един и същ мисля че е излишно, дори предразполагащо към травма - нарочно да изменяш естествената за тялото механика на изпълнение. Ако търсиш разнообразие в бутащите, вкарай кофи на една тръба пред и зад тяло. Не подценявай и мокрите кофи (кофи с мах), особено задните.
Научи коремното, а то + кофите на една тръба ще ти подготвят тялото за силово, ако не го можеш. А ако ги можеш, просто ги прави.
Повдигане на краката можеш да правиш и на успоредката, от опора с прави ръце и разкрачване над рамената на успоредката - освен пресата, ще ти стабилизират и раменния пояс, а и натоварват статично, но не малко и гърдите.
Мисля че си на ниво, в което застоя ти е от липсата на разнообразие, а от разнообразието ще дойде следващото ниво - силови, коремни, флагове, левери, L, после J-набирания, стойки на ръце и съответните ефекти върху мускулатурата на тялото. Набирания, кофи и лицеви си остават, просто тренираш от по-трудните, към по-лесните упражнения. Не видях и нищо за краката, но предполагам че ги тренираш с кикбокса и затова не ги включваш. Все пак може да вкараш единични повторения на “пистолет” между сериите.
Разнообразие според мен ти трябва и ще забравиш за застоя. Освен това не дели тренировките на ден за гърди и ден за гръб - тренирай цялото си тяло. А въглехидратите не дават градивен елемент а само енергия, в повечето случаи повече от колкото е необходима на тялото и от там омазняване. С мазнини можеш да увеличиш обем, но за да отидестигне този обем до гърдите, първо бая ще трябва да си развалиш пресата. Също към силата нямат отношение.
Колкото до конкретна програма, бих ти препоръчал да си направиш 3-4 програми с кръгови тренировки с редуване на дърпащи с бутащи, от трудно към по-лесно и от горе надолу (за тялото говоря), които да редуваш, като разликите в упражненията може да са елементарни - различна ширина или вид хват, разлика в изпълнението (L, J) и на практика да си тренираш цялото тяло във всяка тренировка. Ако го правиш 4+ дена в седмицата, не е необходимо обема на тренировката да е голям. Сигурен съм че ще останеш доволен.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1