Креатин или азотен бустер?

23.05.15
13:36

Здравейте. Решил съм да си купя някоя от 2те добавки - креатин или азотен бустер. Четох доста статии за 2та продукта и ми стана ясно за какво става въпрос. Аз съм на 17 години, висок съм 186 см и тежа 70 кг. Тренирам от почти 3 години. Започнах с фитнес, след това стрийт фитнес и ги редувам. Успях да вкарам много релеф, но ми “куца” качването на маса.. Нямам възможност да подбирам храната си и да спазвам диети, но тренировките са здрави. Та въпросите ми към вас са:
1. Рано ли ми е за азотен бустер?
2. Ще има ли полза от тези продукти ако си закупя веднъж азотния бустер или креатина.. След като го изпия не мисля да купувам нещо друго, защото нямам финансови възможности, пък и има негативни ефекти върху организма. Ще има ли ефект от употребата на една покупка на продукта?

С нито едното от двете няма да качиш маса ако нямаш правилно хранене, креатина след като минеш фазата на зареждане ти вдига силата, но увеличава DHT с 140% (проблем ако си генетично предразположен към оредяване на косата). Азотния бустер ти вдига енергията по време на тренировка и увеличава притока на кръв в мускула, може да се ползва и след тренировка за по-добро възстановяване. Важните съставки в него са Бета-аланин, цитрулин малат и БЦЦА.
Ако искаш да качиш маса трябва да приемаш достатъчно протеин, амино киселини и калорийния ти баланс да е на плюс.
Най-добре е да си вземеш БЦЦА 20-30г дневно преди и след тренировка  плюс 2 дози протеин.

казано от Иван Владимиров на 23.05.15, 13:51:

С нито едното от двете няма да качиш маса ако нямаш правилно хранене...

Факт. Голямата истина е това.

казано от Иван Владимиров на 23.05.15, 13:51:

креатина след като минеш фазата на зареждане ти вдига силата, но увеличава DHT с 140% (проблем ако си генетично предразположен към оредяване на косата).

Кое налага да се прави зареждащ период?

казано от Иван Владимиров на 23.05.15, 13:51:

Азотния бустер ти вдига енергията по време на тренировка и увеличава притока на кръв в мускула, може да се ползва и след тренировка за по-добро възстановяване.

Каква е ползата от масивната доза стимуланти на нервната система след тренировка?

казано от Иван Владимиров на 23.05.15, 13:51:

Най-добре е да си вземеш БЦЦА 20-30г дневно преди и след тренировка  плюс 2 дози протеин.

Ако храненето е добро - има ли изобщо нужда от протеин на прах след тренировка (особено в комбинация със солидна доза ВСАА)?

Вземи си креатин.

Щом нямаш финансова възможност вземи по-евтиното от двете. Като събереш парички по-натам си вземи и от другото и сам ще прецениш дали някое от двете си струва.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1