Отслабнах повече, отколкото трябваше

24.05.15
13:09

Здравейте !
Проблема ми е, че отслабнах твърде много и в момента съм с поднормено тегло. Още като приключиха коледните празници забелязах, че съм качила 1-2 кг. Бях си 49-50 и станах 51, та дори и понякога кантара показваше 51,9 - 52. (висока съм 162) По принцип не ме вълнува толкова теглото, а това как изглеждам . Е , доста се бях отпуснала и реших да мина на диета . Тогава направих голяма грешка, като започнах да се храня под 1000 калории (да , знам, че много сгреших, но няма да се промени нищо, ако почнете да ме упреквате. :D ) В началото не издържах , но не защото не ми достигаше сила, или нещо подобно, а защото бях спряла сладкото и тестеното, а това са двете ми любими неща . И тъй като лятото беше далеч, си казах, че има време и не ги спрях напълно. Но дойде март месец и започна да се говори, кой колко е отслабнал и как всички били готови за лятото . Нямах цел да отслабна бързо, а и исках само 1-2кг.  Започнах ,, режима ‘’ , който мислех да спазвам още зимата + че имаше дни, в които не издържах и понякога преяждах, но това не ми се отрази, тъй като се случваше рядко . И за близо 3 месеца отслабнах с 4 кг . Добре се чувствах и не исках да отслабвам повече, но се вманиачих по броенето на калории, и при мисълта, че отново може да надебелея,  ядях по-малко . И така сега съм 46 кг. , което никак не ми харесва и се притеснявам за здравето си . Главно исках да отслабна в бедрата, но най-много ми се смъкна корема, а от бедрата съм -1,5см. Затова сега искам да спра да слабея и да започна нормален хранителен режим, ако може и да кача 1 кг. + че ще ходя и на фитнес вече . И се обръщам към Вас за съвет, как може да стане това, тъй като никак не съм опитна и дори не знам, защо изобщо се захванах . И ако някой може да ми каже, какво е добре да правя във фитнеса за бедра и корем . :)

Какъв е смисълът да коментираме 1-2 kg разлика в телесно тегло? Това е в границите на нормалния и напълно естествен толеранс - ниво на хидратация, хранене, менструален цикъл, ходене до тоалетната и т.н.

Отслабвала си чрез намаляване на храната (радвам се, че осъзнаваш последиците от гладуването).
За да качиш - какво (според теб) трябва да направиш с храната?

Вероятно нямаш представа колко фантастично можеш да изглеждаш при около  55-57 kg (при друга телесна композиция, обаче). Отдели време за четене - на сайта и във форума има много информация.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.05.15 18:57.

25.05.15
03:54

Всъщност 46кг са все още в нормални граници за 160см.
Отслабнала си толкова, защото не си се харесвала на повече килограми.
Без тренировки обаче, килограмите обуславят килограми между ‘хърбава’ или ‘дебела’. За ‘добре изглеждаща’ - в залата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1