24.06.05
18:29
Здравейте!Благодарение на нисковъглехидратния режим и физическо натоварване , постепено си връщам ” лятното ” тегло. Остават ми още 2кг и всичко ще е ОК.Обаче не си харесвам задника, смятам , че не е достатъчно стегнат. Според вас кое е най-ефикасното упражнение за стегнаги “бузки”? :oops: Доскоро се ограничавах единствено с бягане-6-7 км на ден, а едва от 3 седмици ходя на фитнес, като в момента спрях бягането, защото вечер след работа и след всичкото това натоварване се прибирах в къщи изтощена. На 30 съм , ако това има някакво значение, и искам да съм хубава майка със стегнат задник.Как?
Тия първите две упражнения ги препоръчвате тук във форума на момиче с проблем , противоположен на моя. Къде е уловката?
На кого сме ги препоръчали? И кои ги е препоръчал? Това са основните и най-добри упражнения за дупето. Тук не си играем на уловки. ;)
На Маса , която има плоско дупе /бедничката/, Петко К препоръчва клякане с щанга, а напади и предлагат Eilipse и Shdntal.Честно, правя и двете упражнения, когато съм по-свободна в къщи и използвам програмата на bb-team за фитнес у дома.Вече имам забележка към нея-много е продължителна и според мен неизпълнима от хора, които никога преди не са били активни физически.Лично на мен ми взема силата, ааз въобще не съм “дроб”. Така че вече мразя тази програма, а ако от нея ми расте и задника, предпочитам да карам без нея. Това-за Маса го видях в този форум, но може и нещо да не съм разбрала, затова-моля, обясни ми!
1. За упражненията за дупе - клякането и нападите са основни упражнения за дупе - те могат да се правят както в период за маса така и когати се свалят килограми. По голямата разлика при режимите за маса или релеф идва от хранителният режим и от правенето на кардио. Така че без проблем прави клякане и напади - няма да ти надебелее дупето, ако не прекаляваш с храната.
2. Програмата за у дома на бб-тиим. Всички програми на сайта на бб-тиим са примерни. Това не означава че при всички трениращи те ще имат ефект. Ако искаш персонална такава програма - обърни се към специалист(инструктор), или пък сподели проблема си тук във форума. Тази програма на един може да му се струва лесна, а на друг - трудна(както на теб - явно не си достатъчно тренирана) - това се дължи на факта че универсална програма за всички трениращи не може да се изготви(особено пък по интернет). От тази програма задника няма да ти порасне - а може да ти порасне от неправилен хранителен режим. Програмата цели просто да даде насоки на трениращите за това какво могат да правят у дома. Ако ти е тежка намали упражненията или броя на сериите :)
Абсолютно си е така !Ако искаш хубаво,стегнато дупе-тренирай го,направи го мускулесто !От тежестите дупето изхвръква много сладурско назад ,продобива едни заоблени и стегнати форми ,които карат мъжете да подхвръкват :))
Моят задник никога не е ядосвал никого...Калоянчо, ти просто попита нкъде и на кого, а аз ти отговорих и смятах ,че имам право. Може и да съм сбъркала, но нали затова се интересувах. Живея в малък град, имаме 3 фитнес зали и тук няма инструктори. Относно програмата за в къщи- не е никак трудна за изпълнение, но е много всеобхватна и продължителна, може би наистина трябва да се посъкрати , за да си я пригодя като за мен . Относно физическата ми подготовк- ако фитнеса ми даде толкова, колкото другите мои по-ранни спортни любови, ще му стана вечна фенка.В момента много си мечтая да се занимавам с канадска борба и разчитам на фитнеса да ми помогне това лято да подготвя ръцете си за това . Разчитам и на вашите съвети, така че не ми се ядосвайте, защото още мноооооооооого ще питам...
Ами супер ;) съкрати я и я пригоди за теб, аз съм дал упражненията и примерната им последователност - от там нататък може да си я променяш или пък дори да я разделиш на 2 части - 1 ден долна + 1 ден горна част. База за експериментиране има голяма :)
Някой да ти се е карал или вини че си сбъркала? Даже напротив помагаме кой с каквото може.
Фитнес тренировките са доста приятни стига да знаеш как да тренираш. Да се надяваме че фитнес фенките ще станат с 1 повече с наша помощ.
За питане питай :) пък ние дано да можем да отговорим..
Успех.
хех, за пореден път се убеждавам, че жените сме големи уфси
скъпи дами, като смятате тренировките за непосилни за вас, си ги нагодете, така че да са ви най-удобни ;)
в страницата е обяснено много подробно кое упражнение за коя мускулна група е и кога се изпълнява
аз примерно съм събрала от 2 варианта 1
и съм доволна
имах забележки към една програма за жени в сайта, но вместо да секвам кефа на момчетата порицавайки ги - събрах най-важните елементи от едната версия с най-важните от другата в едно :)
не мога да разбера какво значи “много е дълга, чувствам се като дроб и т.н.”
ако на края на тренировката се чувстваш пълна с енергия и сила, значи си загубила 2-3 часа от деня си и си хвърлила 5-10лв на вятъра ...
Голяма работа си 8) !Сигурно са ме сложили на знаеш кое, едва ли са се притеснили особено. Истината е , че наистина се опитват да помогнат много, дори на овце като мен, и това ни дава стимул да еволюираме 8)
Хаха ние никого не слагаме където и да било освен ако някой сам не се сложи там ;)
Пак казвам програмите са примерни :) искате индивидуална такава? Няма проблем само че се заплащат :) хм българите не обичат да плащат за каквото и да било..
По принцип на сайта има предостатъчно инфо и ако някой се постарае да го прочете ще му се изяснят много неща ама...
MadWitch какви са забелeжките? Ще се опитаме да понесем критиката ;)