Стегнат задник-как?

24.06.05
18:29

Здравейте!Благодарение на нисковъглехидратния режим и физическо натоварване , постепено си връщам ” лятното ” тегло. Остават ми още 2кг и всичко ще е ОК.Обаче не си харесвам задника, смятам , че не е достатъчно стегнат. Според вас кое е най-ефикасното упражнение за стегнаги “бузки”? :oops: Доскоро се ограничавах единствено с бягане-6-7 км на ден, а едва от 3 седмици ходя на фитнес, като в момента спрях бягането, защото вечер след работа и след всичкото това натоварване се прибирах в къщи изтощена. На 30 съм , ако това има някакво значение, и искам да съм хубава майка със стегнат задник.Как?

24.06.05
18:38

1. Клякане
2. Напади
3. Повдигане на дупето от тилен лег.

24.06.05
18:50

Тия първите две упражнения ги препоръчвате тук във форума на момиче с проблем , противоположен на моя. Къде е уловката?

24.06.05
19:33

На кого сме ги препоръчали? И кои ги е препоръчал? Това са основните и най-добри упражнения за дупето. Тук не си играем на уловки. ;)

24.06.05
20:29

На Маса , която има плоско дупе /бедничката/, Петко К препоръчва клякане с щанга, а  напади и предлагат Eilipse и Shdntal.Честно, правя и двете упражнения, когато съм по-свободна в къщи и използвам програмата на bb-team за фитнес у дома.Вече имам забележка към нея-много е продължителна и според мен неизпълнима от хора, които никога преди не са били активни физически.Лично на мен ми взема силата, ааз въобще не съм “дроб”. Така че вече мразя тази програма, а ако от нея ми расте и задника, предпочитам да карам без нея. Това-за Маса го видях в този форум, но може и нещо да не съм разбрала, затова-моля, обясни ми!

24.06.05
21:29

1. За упражненията за дупе - клякането и нападите са основни упражнения за дупе - те могат да се правят както в период за маса така и когати се свалят килограми. По голямата разлика при режимите за маса или релеф идва от хранителният режим и от правенето на кардио. Така че без проблем прави клякане и напади - няма да ти надебелее дупето, ако не прекаляваш с храната.
2. Програмата за у дома на бб-тиим. Всички програми на сайта на бб-тиим са примерни. Това не означава че при всички трениращи те ще имат ефект. Ако искаш персонална такава програма - обърни се към специалист(инструктор), или пък сподели проблема си тук във форума. Тази програма на един може да му се струва лесна, а на друг - трудна(както на теб - явно не си достатъчно тренирана) - това се дължи на факта че универсална програма за всички трениращи не може да се изготви(особено пък по интернет). От тази програма задника няма да ти порасне - а може да ти порасне от неправилен хранителен режим. Програмата цели просто да даде насоки на трениращите за това какво могат да правят у дома. Ако ти е тежка намали упражненията или броя на сериите :)

24.06.05
21:44

[quote author=“kaloiancho”]1. За упражненията за дупе - клякането и нападите са основни упражнения за дупе - те могат да се правят както в период за маса така и когати се свалят килограми. По голямата разлика при режимите за маса или релеф идва от хранителният режим и от правенето на кардио. Така че без проблем прави клякане и напади - няма да ти надебелее дупето, ако не прекаляваш с храната.

Абсолютно си е така !Ако искаш хубаво,стегнато дупе-тренирай го,направи го мускулесто !От тежестите дупето изхвръква много сладурско назад ,продобива едни заоблени  и стегнати  форми ,които карат мъжете да подхвръкват :))

24.06.05
22:31

Моят задник никога не е ядосвал никого...Калоянчо, ти просто попита нкъде и на кого, а аз ти отговорих и смятах ,че имам право. Може и да съм сбъркала, но нали затова се интересувах. Живея в малък град, имаме 3 фитнес зали и тук няма инструктори. Относно програмата за в къщи- не е никак трудна за изпълнение, но е много всеобхватна и продължителна, може би наистина трябва да се посъкрати , за да си я пригодя като за мен . Относно физическата ми подготовк- ако фитнеса ми даде толкова, колкото другите мои по-ранни спортни любови, ще му стана вечна фенка.В момента много си мечтая да се занимавам с канадска борба и разчитам на фитнеса да ми помогне това лято да подготвя ръцете си за това . Разчитам и на вашите съвети, така че не ми се ядосвайте, защото още мноооооооооого ще питам...

24.06.05
22:55

Ами супер ;) съкрати я и я пригоди за теб, аз съм дал упражненията и примерната им последователност - от там нататък може да си я променяш или пък дори да я разделиш на 2 части - 1 ден долна + 1 ден горна част. База за експериментиране има голяма :)
Някой да ти се е карал или вини че си сбъркала? Даже напротив помагаме кой с каквото може.
Фитнес тренировките са доста приятни стига да знаеш как да тренираш. Да се надяваме че фитнес фенките ще станат с 1 повече с наша помощ.
За питане питай :) пък ние дано да можем да отговорим..
Успех.

25.06.05
18:29

хех, за пореден път се убеждавам, че жените сме големи уфси

скъпи дами, като смятате тренировките за непосилни за вас, си ги нагодете, така че да са ви най-удобни ;)
в страницата е обяснено много подробно кое упражнение за коя мускулна група е и кога се изпълнява

аз примерно съм събрала от 2 варианта 1
и съм доволна
имах забележки към една програма за жени в сайта, но вместо да секвам кефа на момчетата порицавайки ги - събрах най-важните елементи от едната версия с най-важните от другата в едно :)

не мога да разбера какво значи “много е дълга, чувствам се като дроб и т.н.”
ако на края на тренировката се чувстваш пълна с енергия и сила, значи си загубила 2-3 часа от деня си и си хвърлила 5-10лв на вятъра ...

25.06.05
19:26

Голяма работа си  8) !Сигурно са ме сложили на знаеш кое, едва ли са се притеснили особено. Истината е , че наистина се опитват да помогнат много, дори на овце като мен, и това ни дава стимул да еволюираме 8)

25.06.05
23:25

Хаха ние никого не слагаме където и да било освен ако някой сам не се сложи там ;)
Пак казвам програмите са примерни :) искате индивидуална такава? Няма проблем само че се заплащат :) хм българите не обичат да плащат за каквото и да било..
По принцип на сайта има предостатъчно инфо и ако някой се постарае да го прочете ще му се изяснят много неща ама...

MadWitch какви са забелeжките? Ще се опитаме да понесем критиката ;)

26.06.05
00:34

Според мен след няколко години тренировки, човек трябва да може да приспособява програмите към собствените си изисквания! Причината, е че всички сме различни, а програмите на сайта може да не действат при един както при друг!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1