Таванската стая на Елейна

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.02.16
01:40

казано от Елена на 01.02.16, 20:10:

Или никой не е видял новия ми план, написан по-горе, или никой не смята, че е подходящ. Второто е по-сигурно.

ето аз как прочетох нещата:

казано от Елена на 01.02.16, 14:54:

Нов план:
Понеделник - Body pump - 60 мин.
Вторник - интервално кардио, например на крос-тренажор, 30 мин.
Сряда - бедра, задни части и корем - 55 мин.
Четвъртък - интервално кардио - 30 мин;
Петък - Body pump - 60 мин.

пон - кардио
вт - леко кардио (щото си уморена от първото)
ср - ново кардио (пак няма да натиснеш, защото ще си уморена от понеделнника)
четв - ново кардио
петък - о чудо, кардио
|-)|-)

Такъв тип групови тренировки са чудесни и може да извлечеш ползи от тях, а също така и да ти доставят огромно удоволствие, но намери начин/желание да ги съчетаеш и с малко анаеробно натоварване. Това от което имаш нужда като начинаещ е поне два-три пъти седмично тренировки с тежести, които да включват използване и Заучаване на базовите упражнения. Техника, дишане, адаптиране и прогресии!
Повярвай, усвоиш ли основата, после ще имаш повече успехи с бодипъмпа и други подобни натоварвания.

Всеки ден минавайки покрай залата с груповите занимания в моя фитнес ги заглеждам. 85% от присъстващите там(включително и инструкторите понякога) не могат да клекнат правилно със СТ. Първата ми мисъл веднага е: Ами за какво сте ги нарамили тия дунапренени лостчета и що се мъчите да откриете топлата вода с прехвалени думи, като GRIT и тн. при условие, че е пределно ясно към какво трябва да се стремите.

Не ме разбирай погрешно. Не искам да те отчайвам. Не искам да ти убивам желанието и ентусиазма. Мнението ми е лично и неангажиращо. Ако не ти хареса те задължавам да го игнорираш! Действай по схемата и ме опровергай. Възможно е и да греша....

Успех

02.02.16
09:53

Мария, Rush, много ви благодаря за подкрепата и позитивното отношение.

Имате право, че 5 тренировки в седмицата ще ми дойдат много, поне като за начало. Обмислям следната програма:

Понеделник: Body pump
Сряда: тренировка в зала + малко интервално кардио;
Петък: Body pump

Ако имам сили, ще включа още една тренировка в зала.

Мисля, че ако наистина давам максимума от себе си, 3-4 тренировки биха били достатъчни за мен на този етап. Вече имам програма за тренировка в зала, която съм правила само веднъж - с инструктора, когато ми показваше упражненията. Имам чувството, че ми трябват поне още 3 тренировки с инструктор, за да запомня всичко, но утре ще снимам програмата и ще потърся информация в интернет за конкретните упражнения и за правилната техника. Мисля, че програмата включваше 3 кръга по десетина упражнения и според инструктора не би трябвало да отнема повече от половин час. Утре ще дам повече инфо.

Благодаря отново и прекрасен ден!

Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 09:54.

02.02.16
14:06

Днес почивам.

Храната:
- 60 гр. овесени ядки (чисти) с 1 с.л. бадемово масло, кафета, 2 ч.л. кокосова сметана, 1 ч.л. мед;
- средно голяма райска ябълка;
- 80 гр. кюфтета (готово състояние), 120 гр. пълнозърнести хлебчета с 2.5 с.л. (около 70 гр.) хумус, салата с 1 с.л. зехтин;
- 150 гр. кайма със зеленчуци (гъби, домати, лук, моркови, подправки), салата (айсберг, рукола, домат) с 1 с.л. зехтин.
+ още 50 гр. кайма със зеленчуци

Калории: около 1800 (без зеленчуците).

Малко прекалих с въглехидратите. Обективно погледнато, съм прекалила. Още по-обективно погледнато - поне не са от баници и кексове. (fubar)

Движение: 6 км.

Намерих гръцки хумус. Стра-хо-тен! За пръв път попадам на такъв.
Забравих да напиша, че си купих мака и съм много приятно изненадана от вкуса ѝ. Очаквах да е като на пшеничена трева на прах, а тя се оказа много приятна на вкус. Мисля, че ще върви добре с овесените ми ядки сутрин. :P

Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 21:59.

02.02.16
15:10

Според мен ако си приготвиш домашен хумус, ще осъзнаеш колко по-страхотен може да бъде, с купешкия няма място за сравнение :) Ако се интересуваш ще ти дам рецепта ;)

02.02.16
15:16

Интересувам се! :) Никога не съм правила домашен хумус, а повечето от тези, дето ги продават, не ми харесват.

03.02.16
09:36

Добро утро!

ФБ ми припомни тази комична картинка. Института КАМБАН ми е любимо. (giggle)

03.02.16
14:10

Минавам само за малко, за да кажа, че реших да си запиша час с инструктор за днес, защото няма смисъл да се мотая сама около уредите и да се чудя кое как се използваше. Първо, че е губене на време и второ - малко смешно ми се чини. Обадих се и първо ми казаха, че за днес нямало начин. Аз настоях и все пак склониха да ми обърнат внимание, при условие, че отида към 4. Честно казано малко ме е страх. Не мога да разбера защо, но е факт.

После ще напиша програмата. Спомням си само, че имаше бедрено сгъване и разгъване (от което не знам дали има огромен смисъл, но това ми дадоха), лег преса, някакви коремни преси от швейцарска полу-топка и... друго не помня. Стискайте палци да не ме претупат.

03.02.16
18:34

По същество: не са 3 кръга, ами е 1 кръг, 10 упражнения. Ето ги:

- abduction: 9x45 kg
- adduction: 11x25 kg
- leg press: 10x50 kg
- abdominal crunch: 10 повторения (това е с полу-топката и с краката на стената);
- abdominal crunch machine: 30x10 kg (тук ще трябва да увелича тежестта доста)
- side oblique crunch: 15 повторения
- lower back (на същия уред): 3 повторения (срам!!!)
- тази машина съм пропуснала да я запиша по име. B7, ако случайно са универсални: 6x16kg
- chest press: 9x10kg (и тук срам)
- shoulder rise: 6x20kg

За кардио не ми остана сила. 3 км ходене.

Ще се радвам много на коментари. Само да вметна, че ми обясниха за “схемата” 4-2-4 и ми казаха, че трябва да се стремя да работя с такива тежести, че да мога да направя между 6 и 9 повторения.

Храната:
- 100 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, кафе
- 50 гр. хумус;
- 60 гр. пзх, 50 гр. шунка, 50 гр. кашкавал, броколи на пара;
- 100 гр. сс телешко, постно, варено.
- 250 гр. сс телешко, постно, варено със спанак и домати, 1/4 авокадо, 3 мандарини.

p.s. Psycho The Rapist!

Мнението беше редактирано от Елена на 03.02.16 21:28.

04.02.16
09:48

Вчера има вероятност да съм разменила местата на adduction и abduction - ориентирах се по другите дневници.

Мускулна и днес... И умора. Не се наспах май.

Две неща:
1. Ако на някого му се занимава, ще съм благодарна на коментари за програмата ми.
2. Sanya, може ли рецептата за хумуса?

Мнението беше редактирано от Елена на 04.02.16 10:00.

04.02.16
11:02

Извинявай, бях пропуснала по-горе :)
Взимам 1 буркан сварен нахут, отцеждам половината от водата.
В блендер, чопър или в купа за пасиране се слага нахута, заедно с 1/2 от водата, 1-2 с.л. тахан, 2 скилидки чесън, сок от половин лимон, 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер и малко кимион. Всичко това го смилаш до гладка смес. По свое желание може да добавяш още подправки, да сложиш червен пипер, магданоз, дори и маслини...
Като го оставиш да престои и да се омесят хубаво подправките е още по-хубав ;)
Да ти е сладко!

04.02.16
12:58

Днес - без тренировка.

Храната:
- 60 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, 1 ч.л. мед, кафе;
- 60 гр. пз хляб, 2 с.л. хумус (по рецепта на Sanya), 25 гр. кашкавал, 40 гр. шунка, домати;
- 50 гр. протеинов бар, 50 гр. шунка, моркови;
- бутче и 1/3 от бялото месо на дребно (1 кг) пиле, 30 гр. кашкавал, краставици, хапка авокадо.

Движение: 5 км.

Sanya, рецептата е превъзходна. Много ти благодаря. На 400 гр. нахут сложих сока от 1.5 лимона и 3 с.л. тахан, другото е по рецептата. Не стана кисело - лимоните бяха сравнително малки.

П.П. Чувствам се уморена, а до преди малко бях и доста гладна. Протеиновото барче и шунката позакрепиха нещата. Когато ям яйца сутрин се чувствам по-сита, но за съжаление не съм най-големият фен на яйцата. Утре ще пробвам банановата палачинка.

Мнението беше редактирано от Елена на 04.02.16 19:49.

04.02.16
17:26

Цял ден - пълна неефективност, ако не броим 5-те минути, в които разбивах хумуса. (tmi)

Прикачвам снимка с примерно обяснение:
1. Снимка 1: след като съм опитала хумуса;
2. Снимка 2 (горе вдясно): когато са ми свили под носа последното парче от нещо вкусно;
3. Снимка 3: усмивка с мускулна треска. :D

Снимки в цял ръст няма да пусна, защото няма да можете да спите. От уплах. :x

Мнението беше редактирано от Елена на 04.02.16 20:47.

05.02.16
09:00

Още имам мускулна на вътрешната част на бедрата, и то силничка.
Иначе днес мисля да направя 2 тренировки - една силова и после body pump. Така тренировките за седмицата ще станат 4 - колкото и трябва да са.

Направих банановата палачинка, само дето се получи нещо като бананови бъркани яйца, защото не сложих мазнина. Нищо де, вкусно стана.

Претеглих се. Иде ми да литна. ;) И преместих една дупка на колана на дънките. В понеделник ще споделя резултатите за 1 месец на режима.

05.02.16
09:07

Аз последно време започнах да слагам мазнина заради тигана - нещо май се прецака покритието му и все по-трудно го мия. Та, в общи линии - разликата (за мен) е никаква по отношение на вкуса ;) Иначе пропорциите са както ги четох в статията на Вероник - на 2 кокоши яйца - 1 банан, ако яйцата са 3 - банан и половина. Ако банана е по-малко - стават много блудкави, ако е повече - не усещам яйцата

05.02.16
13:26

казано от Absolut Illusion на 05.02.16, 09:07:

Аз последно време започнах да слагам мазнина заради тигана - нещо май се прецака покритието му и все по-трудно го мия. Та, в общи линии - разликата (за мен) е никаква по отношение на вкуса ;) Иначе пропорциите са както ги четох в статията на Вероник - на 2 кокоши яйца - 1 банан, ако яйцата са 3 - банан и половина. Ако банана е по-малко - стават много блудкави, ако е повече - не усещам яйцата

Стела, и аз така ги направих - 3 яйца и 1.5 банана, но нито сложих капак, нито мазнина. Мисля другия път да ги направя точно както трябва, иначе са много вкусни и според мен даже не им трябва нищо за намазване.
Ако се е прецакало покритието на тигана, май не е много препоръчително да го ползваш.

05.02.16
14:44

Оо, и аз не ги задушавам и не ги мажа с нищо, макар че Нутелата ме изкушава от дъното на шкафа. Иначе за тигана - да, все се каня да си взема нов и все забравям (dull)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 05.02.16 14:45.

05.02.16
15:56

Мускулната се засили по едно време, но сега съм сравнително добре. Обаче още не мога да клекна като хората. Няма смисъл да ходя на боди пъмп само за отбиването на номера. Ще си направя силовата, доколкото мога и ако имам енърджи - и малко кардио накрая. Боди пъмпа - или в неделя, или в понеделник.

Храната:
- 3 яйца, 1.5 банана (опит за палачинка); 3 ч.л. кокосово мляко, 1 ч.л. мед, кафета;
- купичка леща-чорба, 60 гр. пз хляб, 2 с.л. хумус;
- 80 гр. печени кюфтета, 160 гр. картофи, печени със зехтин, райска ябълка, домати (това трябваше да е зареждащото хранене преди двете тренировки (giggle));
- сок от 1 лимон, кафе с мляко.
- 375 гр. (сс) пуешко филе на тиган (на снимката е една трета), 1.5 с.л. хумус, 1/2 банан, чери домати, малко леща.

2150 ккал. Чакай да отслабнеш, Елено! (headbang)

Тренировка:

бедрено разгъване: 9х50 кг
бедрено сгъване: 8х23 кг
лег преса: 9х60 кг (дойде ми пауъра нещо)
коремни от полу-топка: 17
коремни на машина: 6х20 кг
странични преси (трябва да проверя как са на български): 10; 9
долна част на гърба на същата стойка: 5
reverse butterfly: 4х16 кг със зор. Не знам защо така.
гръдна преса: 6х15 кг
повдигане на рамене от седеж: 6х20 кг

Ходене: 3-4 км.

Бедреното сгъване беше трагично. Не разтворих достатъчно - вместо от 7-ма позиция, работех от 5-та. То сигурно и разгъването не е било много добре. Накрая направих малко кростренажор - цели 3.5 мин., йей! :D ... не го броим. Това са ми максимумите за момента. Доста са зле - виждам, че два пъти по-слаби момичета във форума работят с по-големи тежести, но важното е да има прогрес.

Мнението беше редактирано от Елена на 05.02.16 21:04.

05.02.16
19:32

Едно стихотворение. Тренировката и манджата са в горния пост. (wasntme)

Разбира се, това се случва с всички:
умора, скука и така нататък.
Любов е първо. След това - в кавички.
Накрая се закотвяш във ината си.

Понякога ти светва за момент,
но може да е някаква партенка.
Животът сякаш е покрит с брезент,
а ти отдолу виждаш само сенки.

Понякога си мислиш, че боли,
но само докато усетиш Болката.
Земята постоянно се върти -
докато й изгубиш обиколките.

И този мъж - със стръмните очи -
си носи раните от много битки
и загуби, и страхове...и все боли.
В морето на живота няма плитко.

И този ден е с остри стъпала:
катериш се, а коленете все във рани.
Не знам дали ми се обича на инат,
но знам, че съм избрала да остана.

Аз.

06.02.16
12:49

Хай. След малко ще ходим на дълга разходка някъде си, а после имам да чистя. Нетренировъчен демек.

Хари е поканил гости утре, а те са си поръчали да им направим шоколадова торта. Много са скромни, ха-ха. :) Имам идея за една сурова торта с орехи и кокосови стърготини.

Утре, ако се наканя, ще направя един боди пъмп сутринта.

Слънчев ви ден! :)

06.02.16
15:06

Последното стихотворение ми хареса особено много. Пишеш в един ... ритъм ли, как се казва, който е много много приятен. :*

________
Тренировката ти в зала нещо не ми допада. Скърпена оттук-оттам, махане на краци и ръки, 3 упражнения за корем, а нищо за гръб и нищо сериозно за крака ... Какво е това повдигане на рамене от седеж? Раменна преса може би?

06.02.16
17:40

Мира, радвам се, че писа. Не знам точните имена на упражненията, вероятно е раменна преса, да. Тренировката ми я направи инструктора в залата, а после другият инструктор я разгледа и каза нищо да не махам и добавям за момента. Аз нищо не разбирам, признавам си, но се учудих, че няма упражнения за горната част на гърба. Всичко ми е тъмна Индия все още. След малко ще прочета що е то раменна преса. Трябва да отделя време да проуча и други упражнения.

Радвам се, че ти харесва стихотворението и благодаря за мнението! (F)

Мнението беше редактирано от Елена на 06.02.16 18:02.

06.02.16
18:42

6.02.2016 г. - нетренировъчен.

Движение: 105 мин. разходка, домакинска работа (giggle)

Храната няма да я описвам така подробно, както преди, но калориите си ги смятам на отделен файл:
- яйца и банан на палачинка с кокосово масло, кафе с мляко;
- риба и патладжани със сирене и зехтин, хляб, хумус, банан;
- мандарина, малини, кафе със сметана, шунка, котидж;
- постно свинско, котидж, домати.

Калории: 1900, без патладжана и доматите.

Направих тортата и я връчих на брата на Хари да я прибере при него, за да не се изкуша да я нарежа преди да са дошли гостите. На вид не е нещо особено, но ухае доста приятно.
Има един магазин за ръчно направена козметика, който много харесвам и днес се отбих да си купя ексфолиант за лице, а те ми подариха още един. (rock)
Времето днес беше много хубаво. Дано да продължи така.

Мира, раменна преса на машина е.

Мнението беше редактирано от Елена на 06.02.16 20:00.

Вкарай някое друго базово в тренировките, по-голям резултат ще има.
Ще извлечеш и повече полза ако упражнения от порядъка на раменна или повдигане от лег се изпълняват със свободни тежести или лост, отколкото на машина.

07.02.16
12:49

Снощи четох за базовите упражнения. Ще се опитам да си направя програма сама. Сега се върнах от body pump и имам нужда от малко почивка - тъкмо да си попълня дневника. :) С храната положението не е много розово - не ям джънк, но калориите са ми около 2000 почти всеки ден. Снощи например не можах да заспя и изядох и 60 гр. сирене с 1 краставица. Бавно ще стават нещата.

Храната:
- овесени ядки, бадемово масло, кафета с мляко;
- риба, салата маруля и домати с по малко: авокадо, ядки, сирене, зехтин;
- малко кашу, хапка сурова торта, мандарина, кафе с мляко;
- кайма със зеленчуци, малко спагети.
~1800 ккал.

Тренировка: 60 мин. body pump

Движение: 3 км.

Мнението беше редактирано от Елена на 07.02.16 20:52.

08.02.16
09:02

Резултати 9.1.2016 г. - 8.2.2016 г. :

Килограми:  минус 3.7 (Малко, но от сърце :D)
Талия: минус 2 см
Ханш: минус 1 см
Крака: без промяна.

Други промени: онази рокля, която си купих преди 2 седмици и ми беше малко тясна, вече ми е добре. За дупката на колана вече казах.
Мога да се закълна, че краката ми изглеждат една идея по-добре оформени. Сигурно само аз си го виждам това, но е факт. :D
Като цяло съм доволна.
Колкото - толкова.

08.02.16
09:36

Близо 4кг за един месец въобще не е лош резултат, дори страхотен! Нали знаеш, че бавното сваляне на килограми с правилните способи е най-доборото. Поздравления за роклята и за колана :D Важно си е! Това мисля може само да те мотивира да продължаваш :) (F)

08.02.16
09:53

казано от Sanya на 08.02.16, 09:36:

Близо 4кг за един месец въобще не е лош резултат, дори страхотен! Нали знаеш, че бавното сваляне на килограми с правилните способи е най-доборото. Поздравления за роклята и за колана :D Важно си е! Това мисля може само да те мотивира да продължаваш :) (F)

Благодаря, Sanya! (F)
Да, разбира се, че не е лош резултат. Отслабващите винаги си мислят, че по-бързо трябва да се случват нещата. Но аз съм доволна - мога да карам така мноооого дълго време, защото не се чувствам ощетена по никакъв начин - хапвам си, започнах и да тренирам, чувствам се добре. Както и трябва да бъде, нали? :)

Мнението беше редактирано от Елена на 08.02.16 09:54.

Дая

08.02.16
11:23

Поздравления за резултата. (F)
Само напред и нагоре !

08.02.16
16:26

Много благодаря, Дая!

Днес денят ми започна лошо и откара така до обяд. Нищо фатално, ядоса ме един пощенски служител. :D
Боля ме главата, но се оправих - основно с 3 литра вода.

Тренировка: без
Движение: 3 км засега.

Храна:
- яйца, шунка и сирене, кафе с мляко и мед;
- райска ябълка;
- пиле, картофи, домати, зехтин, оризовка;
- кафе с 25 мл. Бейлис (rock)
- същото като на обед + гъби, броколи и сирене.

Калории: къмТУ 2000 ги докарах.
Вода: повече от 4.5 л.

Мнението беше редактирано от Елена на 08.02.16 19:28.

09.02.16
11:02

Чета за кръговата тренировка за начинаещи: цък. Някои от упражненията отсега си знам, че няма шанс да успея да ги направя, например хоризонтални набирания. Абсурд.

Това мисля да направя днес:
гръб:
- придърпване на вертикален скрипец с раменен надхват;
- придърпване на долен скрипец;
крака:
- лег преса;
- бедрено сгъване;
гърди:
- гръдна преса;
ръце/рамене:
- reverse butterfly;
- shoulder raise
корем:
- странични крънчове;
- преси от топка;

Трябва да прочета още много. Едва ли тази програма е дори близо до прилична. Днес ще правя тези упражнения. Евентуални съвети са добре дошли.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.16 16:04.

09.02.16
17:26

Привет :),

Лично аз смятам, че по-добро от базовите движения няма.
Не съм привърженик на машините и ти предлагам тренировка изцяло изградена от движения със свободни тежести. Опитай се да вкараш клек и мъртва тяга. Едното движение, в една тренировка, другото в следващата.
Започни с тежести, с които можеш да направиш чисти 5-6 повторения на базовите движения.

Примерна тренировка, с която едновременно “ще стегнеш” :D и гориш мазнини.:

1.Клек с дъмбел, щанга или гири: 3 х 5-6
Странична преса: 3 х 5-6
(редуваш  двете движения с минимална почивка, колкото да отидеш от мястото на едното до другото и така 3 пъти)

2. Напад или БГ клек или мъртва тяга на един крак: 3 х 8-12
Ренегатско гребане или руски туист или коремно разгъване : 3 х 10/ 3 х 30-50/3 х 10-20;

3. Плие с дъмбел : 3 х 8-12
Пулоувър: 3 х 8-10

4. Суинг: 3 х 15-20
Военна преса или бицепс: 3 х 5-6/ 20,15,10

Преди тренировката загряване - клек с подскок, скок звезда, скачане на въже, и т.н. около 5 минути, ротации на китки, лакти, рамене, врат, тазобедрени стави, колене, глезени.

Същинстата тренировка трябва да е от порядъка на 45 минути, ако е повече, значи почивките ти са били твърде дълги.
Важно е да тренираш с максимално големи тежести, позволяващи безупречно изпълнение на движенията.

Надявам се да съм била полезна.
Поздрави и хубава вечер! :*

09.02.16
18:32

Мария, много ти благодаря, че си отделила от времето си, за да ми напишеш толкова подробна тренировка. Има няколко неща, които трябва да отбележа:
1. Аз съм напълно начинаеща с машините и по-големите тежести. Мъртвата тяга ме е страх да я правя сама все още - тя не е подходящо упражнение за начинаещи - така прочетох в сайта. Не знам дали ще се справя с техниката. С нападите имам някои проблеми - не клякам достатъчно дълбоко и не съм овладяла баланса дори с леки тежести. Мисля, че е заради килограмите ми.
2. Днес питах дежурната инструкторка дали може да ми покаже нови упражнения, например за гърба и тя се сопна - как така съм щяла да правя упражнения, различни от написаните в програмата, която те са ми съставили. Да съм направела тази програма още 15-20 пъти и тогава можело да я сменим. Ще мисля как да процедирам.

За днес:
Тренировка: същата, която ми дадоха. Няма да я описвам пак. Имам подобрение при броя на повторенията единствено при гръдната и раменната преса - от 6 и при двете миналия път, сега са 8 и 7, при същата тежест.
20 мин. интервално на крос-тренажор: 5 мин. на 3-та степен при наклон 7, 10 мин. на 7-ма степен при наклон 7 и още 5 мин. на 3-та при наклон 7.
Движение: едва 2 км, може би няма и толкова. Валеше проливен дъжд през по-голямата част от деня.

Храна:
- яйца, банан и овес на палачинка, кафе с мляко и мед;
- телешко, леко тлъсто, със зеленчуци и зехтин;
- овесена сладка - ок. 30 гр. (овесени ядки, тахан и мед);
- от същото телешко, задушени зеленчуци, зехтин, кашкавал;
- оризовки със сирене

Калории: 1950.

Мария, отново благодаря. Програмата, която ми даде, не си я дала напразно. Като напредна малко, ще намеря начин да я включа.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.16 21:59.

09.02.16
19:26

Здравей отново Елена :D,

Писанията ми бяха, по-скоро да ти покажа нещо като структура на движенията, както  и такива за разнообразие.
Ти усещаш най-добре, с кое първоначално можеш да се справиш и с кое не. Аз все още имам проблеми с изчистването на техника, защото блъскам сама.
Хубавото е, че започна и вече напредваш с пълна сила. Това беше трудната част. Да се накараш да започнеш.
Много ми харесва позивитивизмът ти.  Всичко хубаво става постепенно.

Хвани ги тези тренъори да ти покажат техника на основните движения, а да не се правят на интересни.
И им кажи , че ако още веднъж са груби с теб, една луда врачанка ще дойде и ще им срита задниците хаха. :*

09.02.16
19:33

Здравей отново, Мария! :) Чувствай се като у дома си в моя дневник! :D
На треньорите ще им кажа! Врачанките сте опасни, би трябвало да се уплашат. :) :)
Наистина най-трудно беше да си преодолея страха - аз сега уча “азбуката”, всичко ми е ново, а и ме помързяваше също или по-скоро се бях отдала на инерцията. Преодолях я благодарение на вас, съфорумците. :)

Благодаря ти за хубавите думи! :*

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.16 19:45.

10.02.16
00:14

казано от Елена на 09.02.16, 19:33:

Здравей отново, Мария! :) Чувствай се като у дома си в моя дневник! :D
На треньорите ще им кажа! Врачанките сте опасни, би трябвало да се уплашат. :) :)
Наистина най-трудно беше да си преодолея страха - аз сега уча “азбуката”, всичко ми е ново, а и ме помързяваше също или по-скоро се бях отдала на инерцията. Преодолях я благодарение на вас, съфорумците. :)

Благодаря ти за хубавите думи! :*

Няма за какво! :)
Виж това изчерпателно четиво, на Поликин, който следя с огромен интерес от около година-две. Няма статия, която да не е интересна и добре обоснована. :

http://main.poliquingroup.com/Tips/tabid/130/EntryId/2340/Top-Ten-Training-Tips-For-Successful-Fat-Loss.aspx

10.02.16
17:51

Добре се е обосновал - кратко, но точно и ясно. :)

Тренировка - без
Движение - около 6 км.
Храна:
- овесено-бананова палачинка, кафета с мляко;
- риба, ориз, салата, авокадо;
- оризовка и сирене, пак кафе с мляко;
- телешки бургер и салата.

Калории: не знам, но мисля, че са ок.

Утре ще направя една тренировка, като малко ще раздвижа програмата, която ми дадоха. Днес научих какво значи “гребане”, вчера пък разбрах какво са кофичките. Много нова терминология, това си е цяла наука и то доста сложна. Не, че открих Америка с това твърдение. :D

Честито на именяците! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.16 22:05.

10.02.16
23:35

казано от Елена на 09.02.16, 18:32:

1. Аз съм напълно начинаеща с машините и по-големите тежести. Мъртвата тяга ме е страх да я правя сама все още - тя не е подходящо упражнение за начинаещи - така прочетох в сайта. Не знам дали ще се справя с техниката. С нападите имам някои проблеми - не клякам достатъчно дълбоко и не съм овладяла баланса дори с леки тежести. Мисля, че е заради килограмите ми.

Като начинаеща трябва да се стремиш тренираш възможно най-базово, със свободни тежести. Тягата като цяло е много естествено движение, противопоказанията в споменатата статия са основно за криви изпълнения на големи тежести. Ако пък си несигурна за изпълнението си, винаги може да се снимаш и съм сигурен, че ще получиш помощ.

казано от Елена на 09.02.16, 18:32:

2. Днес питах дежурната инструкторка дали може да ми покаже нови упражнения, например за гърба и тя се сопна - как така съм щяла да правя упражнения, различни от написаните в програмата, която те са ми съставили. Да съм направела тази програма още 15-20 пъти и тогава можело да я сменим. Ще мисля как да процедирам.

Ролята на един инструктор е да работи с клиента индивидуално, а не да се опитат да наложат един калъп за всеки трениращ. В момента те разкарват по машините в залата, което показва незаинтересованост (или евентуално незнание) от страна на персонала. Точно това е функцията на инструкторите - да покажат правилната форма на изпълнение на движения като клек, тяга, раменна преса etc, а не да те пращат на машини, където не трябва да те следят понеже самата траектория на движение е заложена.

10.02.16
23:43

Bro, прав си. И аз мисля, че инструкторите би трябвало да са малко по-ангажирани, да показват повече неща, но как да им го кажа? :) В абонамента е включена една единствена тренировка с инструктор и тя вече мина. За всяка следваща консултация трябва да си плащам, а самият абонамент не беше евтин. Бих платила за още една тренировка, но само ако знам, че ще си струва, а те директно си казаха, че няма да ми сменят програмата.
Иначе вероятно правят точно това - пратили са ме на машините, защото на тях така им е най-спокойно. А може би и заради моята собствена безопасност. Аз продължавам да чета и да гледам клипчета обаче. Ще пробвам и ще се науча. Прочетох на много места, че тренирането със свободни тежести е най-доброто, а и няколко човека вече ми го казахте.

Хубава вечер и благодаря за включването!

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.16 00:07.

11.02.16
13:42

Едно от любимите ми стихотворения на Миряна Башева:

ГОРДЕЛИВИТЕ

Горделивите –
ние –
не питаме никога.
В резултат –
емболия
от сподавени викове.
Няма за нас лекарства!
Няма противоядия.
Мълчаливо, но царствено
умираме. Млади.
(Моя гордост и бич мой,
мразен, неминуем,
как да кажа „обичам”?
Може някой да чуе!)
Горделивите –
ние –
живеем от болката.
Ех, понякога пием
един за друг.
Толкова.

Миряна Башева

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.16 13:42.

11.02.16
18:12

Направих си тренировката, която ми дадоха, плюс част от упражненията, които ми препоръча Мария, а именно 3 кръгчета от:

1. Клек с гири: 5,5,5 @2х6кг
2. Плие с дъмбел: 5,6,8 @12 кг
3. Пулоувър: 8,8,8 @6 кг (следващия път ще пробвам с 2 гири х 5кг)
4. Суинг с дъмбел: 14,15,15 @6 кг (само с дясната ръка)

Всичко: 45 мин.

Храна:
- овесени ядки, бадемово масло, мед, кафета с мляко;
- 20 гр. бял шоколад;
- варено свинско, оризовки, сирене, мандарина;
- свинско със зеле, оризовка.

Калории: 1850.

Повече се изпотих докато правех упражненията със свободни тежести, отколкото на машините. (nod)
Утре съм на body pump, в неделя също.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.16 20:40.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1