Таванската стая на Елейна

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.06.15
21:30

Калориите за днес са много малко - по-малко от 1200, но цял следобед не съм на себе си от радост, защото ми се обадиха с хубави новини! (party) Още нищо не искам да казвам, защото искам да видя как ще се развият нещата.
Хубава вечер на всички и ... да живеят добрите новини! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 25.06.15 11:27.

09.06.15
08:13

Много добра промяна на снимките! С твоя ръст имаш потенциал да оформиш страхотно тяло. Да живеят добрите новини и хубавите снимки!

10.06.15
14:18

Вчера не ми се пишеше. Бях безкрайно уморена, а и калориите не бяха на ниво. Кракът ми вече е значително по-добре.
Килограмите обаче намаляват и за тази седмица съм надолу с около 1.5 кг, а за месец - с малко повече от 4. Видимо съм свалила, вече двама човека забелязаха.
За днес:
Закуска: 100 гр. кефир, 1 с.л. ленено семе, 30 гр. овесени ядки и 125 гр. боровинки;
Обяд: 3 яйца, 30 гр. кашкавал, чери домати, мини нектарина;
Междинно: 2 оризовки с мед и кокосова сметана;
Вечеря: 300 гр. (в сурово състояние) свинско филе на тиган, връзка репички и 10-на чери домата.

Калории: 1460.

С движението все още внимавам. Сутринта - разходка около час, след това още две кратки разходки, общо около 45 минути и 20 минути йога + пилатес.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.06.15 20:04.

10.06.15
18:41

Супер резултат! Като по учебник!

10.06.15
19:17

Чудесен резултат, поздравления и от мен!!! Бързай бавно, за да станат качествено нещата и да поддържаш без проблем здравословно тегло.
п.п. Какво представлява кундалини йога, може ли линк към подходяща статия/клип?

10.06.15
19:28

Благодаря ви от сърце! :) (F) (sun)

Yukki, като поорязах калориите, започнах да свалям с по-бързи темпове. Не че е изненадващо, но ми действа освежаващо. :D Внимавам все пак да не поддържам прекалено ниски калории.

Кобре, кундалини йогата спрях да я правя, защото ми стана скучна и не знам дали има ефект от нея. Ето линк към част от упражненията: Кундалини йога за регулиране на теглото
Сега правя йога + пилатес, което е малко по-интензивно и натоваването се усеща повече, а постепенно ще включвам и по-сложни неща.

Хубава ви вечер! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 10.06.15 19:43.

11.06.15
12:57

Определено съм чревоугодник. Или не, “гастроном” звучи по-добре. А най-добре ми звучи “ценител”. :D И един ден няма да жертвам да се чувствам зле, ограничавайки се прекалено. Това е във връзка с факта, че ми се яде сладко днес. Захар в никакъв случай, но мед и повече плодове ще си позволя пък. И бадемово масло малко така, за вкус. И пак ще си спазя калориите. Така, за днес до момента:

Закуска: обичайната + 1 ч.л. бадемово масло;
кафе с кокосова сметана и още едно със соево мляко;
Обяд: 3 яйца (направо се уливам с яйцата напоследък), 50 гр. кашкавал, 9 чери домата и 125 гр. боровинки.
Калории до момента: малко под 900.

Движение: час и половина обикаляне по улиците и по магазините. Има големи намаления в момента, но не си купих нищо в крайна сметка. Нищо не ми трябва. Ще си купя дрехи, когато старите вече не ми стават. Точка.

Сега е крайно време да поработя, че изоставам с превода.

Късния следобед: лимонов сладолед от кокосово и бадемово масло, мед и лимонов сок (~250 кал.), 1 оризовка с мед;
Вечеря: 2 сурови чушки, към 120-140 гр. смес от кайма и ориз.

Калории не ми се смятат, но мисля, че са около 1500.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.06.15 20:07.

11.06.15
14:12

Ох, излезли са резултатите от един конкурс за стихосбирка, в който участвах. Лошата новина е, че не съм наградена. Добрата новина е, че наградата е взел един много добър поет - заслужено. Живи и здрави.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.06.15 14:17.

12.06.15
17:42

Имах нужда от сън днес. Взех си го.

Закуска: 150 гр. кефир, 1.5 с.л. ленено семе, 2 с.л. овесени ядки, 200 гр. боровинки;
Обяд: салата от салатен бар навън - краставици, домати, царевица, цвекло, зелен фасул, яйце, риба тон и котидж;
500 мл. оризово мляко;
Следобед: 130 гр. бяла риба на тиган, 1 банан;
На опаковката на бялата риба пишеше, че имала 0 калории на 100 гр. Е, аз основно бяла риба ще ям тогава. :D (dull)
Вечеря: лимонов сладолед. Не ми се яде нищо друго.
Калории - не съм ги смятала с точност, но трябва да са около 1450.

Движение: час и половина ходене. Засега.
Тази сутрин кантарът показа двуцифрено число.

Едит: + 1 пълнена чушка с кайма и ориз, резен авокадо и 1/2 домат в 10 вечерта :)

Мнението беше редактирано от Елена на 12.06.15 23:18.

13.06.15
09:34

Човек да не се похвали във фейсбук, че отслабва. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 14.06.15 08:42.

13.06.15
10:15

Във фейсбук да се хвалиш, че започваш да отслабваш, няма смисъл—там само оставаш неразбран.  Единствено ббтиймърите във фейсбук подкрепят с готини коментари. (wave)

13.06.15
10:18

Пуста суета! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 13.06.15 10:26.

14.06.15
09:13

За 13.06.2015: пълна почивка

1. 30 гр.овесени ядки, 1 ч.л. бадемово масло, 100 гр. боровинки;
2. едно 25 г. ядково десертче, с което ме почерпиха в Био-магазина;
3. спагети болонезе, домашно приготвени, със 70 гр. спагети;
5. варена царевица;
4. салата “Цезар” навън.
Калории - към 1700 предполагам. Днес - по-стриктно.

14.06.15
16:45

:)

Мнението беше редактирано от Елена на 15.06.15 00:24.

15.06.15
09:45

Прекалено се отпуснах през почивните дни и нищо чудно тази седмица нищо да не сваля. Ужасно време навън и ужасно настроение отвътре. В такива дни мотивацията ми отслабва, но не и паласките.  От днес трябва да се стегна.

16.06.15
11:44

И така, реших, че няма какво повече да го мисля и си направих абонамент за фитнес. Включени в цената са и класове по боди пъмп, зумба, спининг и други занимания. Днес бях на зумба за пръв път в живота ми. Много ми хареса, макар и в над 50% от случаите движенията ми да се различаваха от тези на инструкторката. (giggle) Записвам и над час разходка за днес.

Закуска: 50 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, 100 гр. боровинки, кафе;
Обяд: 2 бъркани яйца с 80 гр. кайма, 2 сурови чушки, 1/2 авокадо, малко спагети, останали от снощи;
Следобед: 4 оризовки, 1 банан;
Вечеря: салата (маруля, репички, краставица, оцет, 1 с.л. зехтин, 1/2 авокадо), ~100 гр. патешко, 100 гр. сирене.
Калории: 1798.

Мнението беше редактирано от Елена на 16.06.15 20:16.

16.06.15
15:58

Привет и тук, Елена!
Как ти се отразяват тези кундалини йога упражнения?
Изгледах една част - изглежда супер, хем релакс, хем движение, леко “мързеланската” (makeup). Нещо ми се харесаха на прима виста, че тия мойте подскоци днеска ми дойдоха в повече. Та да си спретна от тези упражнения една серийка вечерно. (nlove2)

16.06.15
16:05

Чудни стихове пишеш! (F)

16.06.15
16:08

Здравей, Боби!

И на мен скачането на този етап ми идва прекалено.
Не знам какво да кажа за тази йога. Според мен е добра за начало - поне е някакво раздвижване, но бързо омръзва. Аз сега не я правя и причината е, че не усещам почти никакво натоварване, което ме кара да се съмнявам леко в ползите. Но иначе като нещо допълнително - става. Зависи с колко време разполагаш.
Аз мисля, че за мен ще е по-добре да се ориентирам към нещо с тежести, което няма да ми е скучно. С нетърпение чакам класа по боди пъмп - сигурна съм, че ще ми хареса.
Имаш ли време да ходиш на фитнес или на някакъв вид гимнастика с инструктор? Мисля, че ползите ще са по-големи.

Хубав ден и усмивки!

П.П. Благодаря ти за комплимента!

Мнението беше редактирано от Елена на 16.06.15 16:16.

16.06.15
16:32

казано от Елена на 16.06.15, 16:08:

Не знам какво да кажа за тази йога. Според мен е добра за начало - поне е някакво раздвижване, но бързо омръзва. Аз сега не я правя и причината е, че не усещам почти никакво натоварване, което ме кара да се съмнявам леко в ползите.

Идеята на Кундалини йога съвсем не са свързани с физическото тяло. Никоя йога няма за цел да те натовари, ако това се случи, то е вторичен ефект от практиката. Ако искаш да се занимаваш с йога, мога да те насоча към учител, в зависимост от това в кой град живееш. Ако нямаш конкретни търсения свързани с йога, тогава е все едно на каква йога ще ходиш. Както казва Котаракът:
”— Кой път да поема от тук? — попита Алиса.
— Зависи къде искаш да стигнеш — отговори Усмихващият се котарак.
— Няма значение — отвърна Алиса.
— Товага няма значение и кой път ще поемеш — усмихна се загадъчно Котаракът.
— …стига да стигна някъде — допълни Алиса.
— О, това със сигурност ще се случи, — каза Котаракът, — стига да вървиш достатъчно дълго.” :)

16.06.15
16:40

Много точно казано! :)
Зависи къде искаш да стигнеш!!!
Аз искам да намаля теглото, това е със сигурност, и да постигна по-добро здраве, емоционално състояние, енергия и тонус. Йогата е страхотно занимание, за мен две мнения по въпроса няма. Със сигурност ползите са големи. Аз живея в чужбина през по-голямата част от времето, иначе бих се възползвала от предложението за помощ при избора на инструктор. Сега опипвам почвата във фитнеса, в който се записах. Има и курс по йога. Ще пробвам това-онова и ще се хвана за нещото, което ми е най-приятно. Мисля, че в това е истината. (F)

16.06.15
16:45

Дори и да нямаш конкретни търсения, йога със сигурност би допринеслаза “подреждането” на тялото, в смисъл на изправяне на стойката, уравновесяване на лява-дясна страна и други евентуални диабаланси. При желание за понижаване на теглото йога е полезна откъм създаване на навици и дисциплина.
Не мога да кажа нищо за колегите извън страната, но ак намериш студио, в коеро преподава сертифициран преподавател по Айенгар методиката, със сигурност щети е от голяма полза, обикновено тези часове са по-скъпи от обичайните, но със сигурност ще усетиш разликата.

16.06.15
16:47

Елена, засега казвам, че нямам време. Но истината е, че бих могла да открадвам обедната си почивка за това - буквално на 20 метра от сградата, в която работя, има фитнес-зала. Просто още не съм готова за това. |-)

16.06.15
16:55

Привет Елена :)
Поздравления за резултатите! Това за целите, което си публикувала по-горе е точно така. Тези дни ми попада тази картинка в няколко варианта и май има защо.
Тази комбинация от пилатес и йога по някаква програма ли я правиш и от къде гледаш клипчетата?

Елена, извинявам се, че използвам твоя дневник.

Марги, би ли ми дала на мен препоръка за йога учител за Благоевград, моля :)

Мнението беше редактирано от Лиана на 16.06.15 16:56.

16.06.15
16:58

Е, точно в Благоевград не знам къде има добър. Мога да ти кажа за София, Варна, Търново, Русе, Сливен...

16.06.15
17:11

Лиана, благодаря, но това са около 10-12 кг за една година, не е нещо кооой знае какво. :) Поне са горе-долу стабилни, та пак е нещо, де. Пускала съм линк към йогата + пилатес, но пак го давам тук.

16.06.15
17:55

Не са много, но са надолу :) След като няколко години подред си свалях и качвах обратно по  10-12кг в рамките на годината, сега се радвам дори и на 5кг минус, важното е баланса за годината да е отрицателен :)
Само това клипче ли правиш, този линк го видях, но мислех че има и още :) Благодаря :)

Марги, жалко, преди време и сама търсих и не успях да открия.

16.06.15
18:00

Лиана, да, всъщност само този линк правя. :D Аз даже не мога да го направя до края. (blush)
Сега малко ще разнообразя с други занимания. Утре сутринта има спининг и мисля да опитам, макар и малко да ме е страх.
Ходенето спирам да го записвам, освен ако не е необичайно много.
Хубава вечер! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 16.06.15 18:02.

16.06.15
18:20

Ахааа, аз се чудя защо е различно времето :) Ще се пробвам и аз, да видя дали ще успея да го направя цялото.
Добре е, че разнообразяваш активностите.
Хубава вечер и на теб :)

17.06.15
13:31

Днес се сдобих с програма, само дето остана в залата. Уж трябваше да ми направят копие, но айде, следващия път. В общи линии - упражнения с тежести - 30 мин. по 3 пъти в седмицата и 4-5 пъти х 30 мин. кардио. Това каза инструкторът. Казва - по 6-9 повторения на упражнение е добре. Викам си: “О-о, това е лесно!”. И като ми сложи едни тежести, дето едвам ги избутвах и после интервално кардио... Е, не е пък чак лесно. И всеки път да съм си увеличавала тежестите с много малко - примерно аддуктор - сега правя с 43 кг. по 20 повторения, другия път трябва да са 18 повторения по 45 кг. Такива работи. Само не разбрах по колко серии трябва да правя, но сигурно е написано в програмата.

Храната:
1. 2 яйца, 30 гр. кашкавал, 30 гр. овес, 1 ч.л. мед;
2. ~150 гр. свинско (в сурово съст.), изпечено, 3 тиквички на пара (към 600 гр.) и 125 гр. кисело мляко 10%.
3. 50 гр. печени фъстъци, 50-60 гр. сирене;
4. телешко варено - 2 порции

Мнението беше редактирано от Елена на 19.06.15 21:36.

19.06.15
21:46

Тези дни ми е невъзможно да поддържам ниски калории и това малко ме демотивира да пиша. Честно, не знам как може месеци наред да си в сериозен или дори в умерен дефицит и това да не ти се отрази значително на настроението и енергията.

За днес:
1. овесени ядки - 50 гр., бадемово масло - 1 с.л., мед, диня - 2 парчета;
2. суши с риба - 330 гр.,
3. бананово смути (кокосова сметана - 100 гр и 1 банан);
4. сьомга с броколи и масло, 1 филия пълнозърнест хляб, кефир - 100 гр.

Движение: 45 мин. боди пъмп (сериозна работа) и обичайното ходене.

Ще взема да увелича яйцата и месото. Дано потръгнат нещата.

19.06.15
22:54

Според мен дефицитът не е кой знае колко важен, стига да не ядеш вечер по един пакет fun-size snickers, както аз правех по едно време лол.
Много по важно е да си тренираш редовно тялото, за да може то да свикне и да преработва храните по съвсем различен начин.
Иначе дори с дефицит—кел файда—освен, ако не ша ставаш хърбава сука и то пак не е гаранция, че няма да качиш двойно, тялото не е направено да живее в дефицит, нормално е да не го докарваш и е ОК. По-важно е как тялото ти метаболизира, а с редовни тренировка, това много се променя в правилната насока.

19.06.15
22:58

На това разчитам. :) Към 2000 кал. на ден + тренировки мисля, че го мога. В крайна сметка по-добре да свалям много бавно, отколкото хич. А и други неща са ми важни в живота, не само смятането на калории. (grin)

Мнението беше редактирано от Елена на 19.06.15 23:00.

21.06.15
22:11

Почти непоносима мускулна треска вчера и днес. Дано утре да е вече поносима.
Храната беше вкусна и доста.
Вчера движението беше сравнително малко. Днес чистих сутринта (с много зор, защото се движа като Робокоп), а следобед - 3 часа разходка с приятели. Хубаво беше.
Купих тротинетка на едно 3-годишно племенниче и не знам как ще я замъкна в куфара до България, но ентусиазъм да има. :) Миналата година така пренесох цяло колело. :D

Мнението беше редактирано от Елена на 21.06.15 22:57.

11.01.16
20:10

Връщам се в редиците. Целта ми за тази година е да се приведа във форма. Килограмите за сваляне са много. Надявам се това да не е поредният ми неуспешен опит. Намалила съм въглехидратите и калориите са до BMR, което при мен е малко над 1800. Движението засега не си струва да го споменавам. Калориите на зеленчуците не ги броя.

За днес:
- 2 яйца, 100 гр. козе сирене и 50 гр. шунка;
- 1 зелена ябълка;
- 200 гр. сьомга и 2 червени чушки;
- 1 зелена ябълка;
- 300 гр. телешко, задушено с моркови, лук и карфиол.

12.01.16
11:47

Проблемът с профилната - решен.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.01.16 12:35.

12.01.16
17:41

За днес:
- 60 гр. овесени ядки, чаша мляко, кафе
- 250 гр. котидж, 50 гр. шунка и домати
- карфиол, запечен с 1 яйце и 30 гр. кашкавал
Вечерята ще е късно, защото след малко отивам на курс и ще е:
- пилешко бутче и крилце със зеле и моркови на фурна, 1/2 авокадо

Много дъжд и сняг, едва се добрах до вкъщи.
Довечера мисля да гледам “Туин Пийкс” от 92-ра, намерих го в youtube. :)

П.П. Не мога да догледам филма. Много е психарски.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.01.16 21:44.

12.01.16
21:58

Има едно семейство италианци в курса по френски, който посещавам. Много са забавни. Днес учителката ни обясняваше нещо за някакви мимози и по едно време италианката казва: “Ама госпожо, много бързо говорите, аз нищо не разбрах! Брррр, брррр и накрая какво?!” Мъжът ѝ я прекъсва и казва: “А-а-а, това, дето госпожата го каза, го казаха днес и по радиото!” Жената се обръща към него с думите: “А ти разбра ли нещо от това, което тя каза?”
Отговорът беше: “Абсолютно нищо!” :))

Мнението беше редактирано от Елена на 12.01.16 21:59.

13.01.16
17:53

Май случката от предишния постинг ми е смешна само на мен. :)

- 160 гр. свински котлет, 50 гр. козе сирене, домати;
- 160 гр. свински котлет, 50 гр. козе сирене, домати;
- 50 гр. печени слънчогледови семки;
- 2 пълнени чушки преобладаващо с кайма и малко кафяв ориз, кисело мляко.

Движение: част от една тренировка на/с Били Бланкс и около 3 км ходене.

Мнението беше редактирано от Елена на 13.01.16 20:07.

14.01.16
16:56

- 2 яйца, 50 гр. козе сирене, 2 мандарини;
- 200 гр. телешко, задушено с моркови, доматен сос, червено вино, много лук и чесън;
- 50 гр. орехи;
- 200 гр. телешко, зеленчуци, 100 гр. картофи на пара.

Грамажът на месото е в сурово състояние.
Движение извън обичайното: 25 мин. тае-бо; 3 км ходене.
Добавки: комплекс витамини и минерали.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.01.16 21:47.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1