01.06.15
16:53
Привет на всички :)
Искам да попитам за един азотен бустер да ли е вреден приема му от 15 годишно момче.
Знам че товари сърцето но все пак да попитам.
Имам стаж 2 години в залата и вече се заех както трябва да тренирам с режим и супелементи,за сега мисля Stacker2 Rush,Stacker2 Muscle Transform и едно геинърче.
Мерси предварително :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:50.
01.06.15
16:59
Много хубаво помисли дали наистина ти трябва азотен продукт.
Говорили сме за тези неща (например тук, но не само тук).
За гейнъра също помисли сериозно... много сериозно.
За бустера разбирам че трябва да помисля.
Но за гейнъра не разбирам защо не тъй като започвам да пия 3-та бака,ако си така любезен били ми обяснил защо? или линк към тема за това
Мерси много
01.06.15
17:11
Гейнърът е изключително скъп начин да си осигуриш въглехидрати. Щом като си ОК да плащаш скъпо за евтини съставки - няма проблем. От друга страна има много по-ефективни и здравословни начини да си осигуриш енергия (не по-малко вкусни от произволен гейнър). Какъв е проблемът да си осигуриш нужните въглехидрати от храна? Картофи, ориз, бобови храни, плодове - малко ли са вариантите?
Помисли си преди да ми напишеш “Не мога да изям толкова!”... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:15.
За парите в момента нямам грижа.
Ммм.. в момента ‘’уж’’ използвам качествен гейнър True Mass BSN.
А за бустерчето се двоумя тъй като продавач в магазин за добавки каза че за този стаж може да се вземе някой бустер.
01.06.15
17:27
То не е въпроса дали имаш, а че можеш да осигуриш същото по-евтино, че и по-качествено (под формата на храна). Ама то компаниите за добавки си правят печалбите от такива като теб :D А и на 15 явно не знаеш как се изкарват пари, щом ги хвърляш така леко ;)
Не искам да коментирам по този въпрос с парите.
Ям по 6 пъти на ден и не пълнея за това приемам протеин или гейнър.
01.06.15
17:31
Това колко пъти ядеш няма значение. Важно е колко калории приемаш.
Чудя се тоя продавач как така продава хранителни добавки на 15 годишни?! Те някои на 15 годишни и стероиди дават де, ама както и да е...
На тези години изобщо й не трябва да си помисляш за добавки. Не че гейнера би ти навредил, но едвали имаш полза от него. Както казаха по- горе, имаш достатъчно изобилие от храни, ако искаш и малко повечко енергия, хапни и няколко вафли :D .
В бустера има съставки, които стимулират нервната система и не мисля, че е редно да приемаш подобен продукт. Аз на твоите години дори и кафе не пих, пък ти бустер ще купуваш...
01.06.15
17:32
Въглехидрати от храна се набавят (1) лесно, (2) евтино и (3) вкусно, а по отношение на здравословността изобщо няма как да се правят паралели между храна и гейнър. Качеството на гейнъра изобщо не го обсъждам като фактор. Колкото до азотния продукт - продавачът в магазина има пряк интерес да ти продаде всичко. Съмнявам се, че е оценил безпристрастно нуждата от такъв продукт за теб, твоя режим и твоите цели.
Погледна ли състава на Muscle Transform? Сигурен ли си, че всички съставки в него са ОК за теб? Имам предвид конкретно DAA.
казано от Ivo Genov на 01.06.15, 17:30:
Ям по 6 пъти на ден и не пълнея за това приемам протеин или гейнър.
Това значи, че хранителният ти режим е гола вода, а не нужда от протеин и гейнър.
01.06.15
17:36
Продавача може да ти каже да си вземеш и л..на на прах, ще го послушаш ли?
01.06.15
17:39
Не сa проблем пaрите щот родителите ти ги изкaрвaт.
Подкрепям остaнaлите вместо дa хaрчиш пaрите нa вaште се хрaни кaчественно.
Естествено знам че по някакъв начин се опитва да ми вземе парите.Но се съветвах с едно приятелче където е с голям стаж и горе долу е на ти с материала по азотните продукти са излишни.До колкото за Muscle Transform го взех без да мисля много но главно знам че е тесто бустер.
Мнението беше редактирано от Ivo Genov на 01.06.15 17:41.
01.06.15
17:44
И за какво точно ти е тест бууст на 15 години, когато та*аците ти произвеждат тестостерон на КИЛОГРАМ съвсем натурално? Очевидно и приятелчето ти е на ти с материала колкото градинар с ядрена физика...
Най-добре пусни друга тема/дневник, за да ти се ревизира храненето (а може би и тренировките, но за начало храненето), защото както си тръгнал с добавките само профукваш парите на вашите за нищо.
Говорех с него за азотните продукти.Та както споменах като взех тесто бустера не мислех много.Разбрах това което ми беше нужно,може да заключите темата.
01.06.15
17:49
казано от Ivo Genov на 01.06.15, 17:40:
До колкото за Muscle Transform го взех без да мисля много но главно знам че е тесто бустер.
Именно... да приемем ли, че знаеш какво правиш? ;)
P.S. ОК, заключвам темата. :)
Докато гледаш по този начин на суплементацията - едва ли можем да ти бъдем полезни.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:50.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече