Азотен бустер за момче на 15 години - подходящо ли е?

Темата е заключена.

01.06.15
16:53

Привет на всички :)
Искам да попитам за един азотен бустер да ли е вреден приема му от 15 годишно момче.
Знам че товари сърцето но все пак да попитам.
Имам стаж 2 години в залата и вече се заех както трябва да тренирам с режим и супелементи,за сега мисля Stacker2 Rush,Stacker2 Muscle Transform и едно геинърче.
Мерси предварително :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:50.

Много хубаво помисли дали наистина ти трябва азотен продукт.
Говорили сме за тези неща (например тук, но не само тук).
За гейнъра също помисли сериозно... много сериозно.

01.06.15
17:05

За бустера разбирам че трябва да помисля.
Но за гейнъра не разбирам защо не тъй като започвам да пия 3-та бака,ако си така любезен били ми обяснил защо? или линк към тема за това
Мерси много

Гейнърът е изключително скъп начин да си осигуриш въглехидрати. Щом като си ОК да плащаш скъпо за евтини съставки - няма проблем. От друга страна има много по-ефективни и здравословни начини да си осигуриш енергия (не по-малко вкусни от произволен гейнър). Какъв е проблемът да си осигуриш нужните въглехидрати от храна? Картофи, ориз, бобови храни, плодове - малко ли са вариантите?

Помисли си преди да ми напишеш “Не мога да изям толкова!”... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:15.

01.06.15
17:21

За парите в момента нямам грижа.
Ммм.. в момента ‘’уж’’ използвам качествен гейнър True Mass BSN.
А за бустерчето се двоумя тъй като продавач в магазин за добавки каза че за този стаж може да се вземе някой бустер.

То не е въпроса дали имаш, а че можеш да осигуриш същото по-евтино, че и по-качествено (под формата на храна). Ама то компаниите за добавки си правят печалбите от такива като теб :D А и на 15 явно не знаеш как се изкарват пари, щом ги хвърляш така леко ;)

01.06.15
17:30

Не искам да коментирам по този въпрос с парите.
Ям по 6 пъти на ден и не пълнея за това приемам протеин или гейнър.

Това колко пъти ядеш няма значение. Важно е колко калории приемаш.

01.06.15
17:32

Чудя се тоя продавач как така продава хранителни добавки на 15 годишни?! Те някои на 15 годишни и стероиди дават де, ама както и да е...
На тези години изобщо й не трябва да си помисляш за добавки. Не че гейнера би ти навредил, но едвали имаш полза от него. Както казаха по- горе, имаш достатъчно изобилие от храни, ако искаш и малко повечко енергия, хапни и няколко вафли :D .
В бустера има съставки, които стимулират нервната система и не мисля, че е редно да приемаш подобен продукт. Аз на твоите години дори и кафе не пих, пък ти бустер ще купуваш...

Въглехидрати от храна се набавят (1) лесно, (2) евтино и (3) вкусно, а по отношение на здравословността изобщо няма как да се правят паралели между храна и гейнър. Качеството на гейнъра изобщо не го обсъждам като фактор. Колкото до азотния продукт - продавачът в магазина има пряк интерес да ти продаде всичко. Съмнявам се, че е оценил безпристрастно нуждата от такъв продукт за теб, твоя режим и твоите цели.

Погледна ли състава на Muscle Transform? Сигурен ли си, че всички съставки в него са ОК за теб? Имам предвид конкретно DAA.

казано от Ivo Genov на 01.06.15, 17:30:

Ям по 6 пъти на ден и не пълнея за това приемам протеин или гейнър.

Това значи, че хранителният ти режим е гола вода, а не нужда от протеин и гейнър.

Продавача може да ти каже да си вземеш и л..на на прах, ще го послушаш ли?

01.06.15
17:39

Не сa проблем пaрите щот родителите ти ги изкaрвaт.
Подкрепям остaнaлите вместо дa хaрчиш пaрите нa вaште се хрaни кaчественно.

01.06.15
17:40

Естествено знам че  по някакъв начин се опитва да ми вземе парите.Но се съветвах с едно приятелче където е с голям стаж и горе долу е на ти с материала по азотните продукти са излишни.До колкото за Muscle Transform го взех без да мисля много но главно знам че е тесто бустер.

Мнението беше редактирано от Ivo Genov на 01.06.15 17:41.

И за какво точно ти е тест бууст на 15 години, когато та*аците ти произвеждат тестостерон на КИЛОГРАМ съвсем натурално? Очевидно и приятелчето ти е на ти с материала колкото градинар с ядрена физика...

Най-добре пусни друга тема/дневник, за да ти се ревизира храненето (а може би и тренировките, но за начало храненето), защото както си тръгнал с добавките само профукваш парите на вашите за нищо.

01.06.15
17:46

Говорех с него за азотните продукти.Та както споменах като взех тесто бустера не мислех много.Разбрах това което ми беше нужно,може да заключите темата.

казано от Ivo Genov на 01.06.15, 17:40:

До колкото за Muscle Transform го взех без да мисля много но главно знам че е тесто бустер.

Именно... да приемем ли, че знаеш какво правиш? ;)

P.S. ОК, заключвам темата. :)
Докато гледаш по този начин на суплементацията - едва ли можем да ти бъдем полезни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.15 17:50.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1