Бинтове за колене

02.06.15
09:29

В момента клякам с бинтове от аптеката за 2лв, не ми харесват като цяло не са от най удобните, въпроса ми е ето тези дали са добри, http://sport-zona.com/sz-fighters-knee-wraps

Имам проблеми с едното коляно и доктора ми каза да стягам здраво с бинтове ако искам да клякам,  и да с бинтовете ми е изключително добре да правя пълен клек с доста кила.

02.06.15
10:39

Добри са. Те са най-продавани, и доста евтини. На Schiek също са хубави. Ако търсиш професионални - на Titan, THP и Inzer. Добра инвестиция са, но не ги ползвай ежедневно. Знаеш, че си имат и странични ефекти.
Бинтовете от аптеката са нещо съвсем различно и най-много да се контузиш с тях. Разбира се, бих те посъветвала да си излекуваш коляното и да заздравиш мускулите около ставата, да си пиеш хондропротектори , а не да разчиташ на външна опора, която само ще задълбочи проблема.

02.06.15
18:16

Преди 3 години, беше ми се разлепил минискуса и те го залепиха сега пак се разлепи и коляното ми блокира, доктора ми даде съвет понеже ми е приятел и каза че и пак да ме отворят и да го лепят пак ще се отлепи, има 2 варианта или да не правя клекове никога, или да правя пълни клекове с бинтове.

02.06.15
18:54

Бинтовете променят механиката на движение,знаеш, че за тяхното ефективно ползване (прибавяне на поне 20 тина кила към клека) се учиш на друга техника, а тя е различна от клек без екипировка. Тъй като обикновено се стягат много силно (обичайно до посиняване след опитите), постоянната им употреба може да ти наруши кръвообръщението в долната част на краката, да притиснеш някой нерв или да го възпалиш, както и да си увредиш повече капачката. С тях натоварването се прехвърля повече към квадрицепса и мисля, че може да повлияе на силата и развитието на задните бедра, ако ги използваш непрекъснато. Това съм го виждала покрай трибоеца, с който тренирам ;)
Някой друг от форума може да те посъветва друго, но аз ти го казвам от гледна точка на здравето. Навиването във всички случаи е травмиращо и не е за всеки ден.
Колко тежък е този тежък клек?
Защо не опиташ със спортни наколенки, които са специално пригодени за поддържане на коляното?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1