Кръгова тренировка

02.06.15
12:16

Здравейте фитнес майняци,
Имам въпрос към Вас,значи аз тежа  83 кг. висок съм 173 см. на 23 години около 13-15 % боди фат и досега съм  тренирал определена мускулна група в даден ден,но искам вече да сменя тренировъчния план с кръгови тренировки тъй като вече не целя да трупам яко маса да имам големи РЪКИ просто искам да ми е леко да съм по релефен и да се чувствам добре,с две думи да поддържам добра форма и искам план който да бъде наистина ефективенн не само да изсъхвам и да омеквам ( казвам го защото опитах вече няколко кръгови тренировки от които не останах никак доволен ). Ще помоля в темата да пишат хора които наистина разбират и знаят за какво става въпрос да ми препоръчат упражнения, в какъв ред,по колко повторения и по колко серии.Имам възможност да посещавам залата 3-4 пъти седмично тъй като работя.

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Nikoz на 02.06.15 12:18.

02.06.15
12:39

То с правилно направена диета ще свалиш по-качествено и по-бързо отколкото с кръгова.
Друг въпрос е ако не ти се сменя начина на хранене, а разчиташ на ефекта от повишената интензивност на натоварването с кръгова. Тогава базови с ниски повторения + собствено тегло с високи + комбинирани движения с протоколи според мястото им в кръга.

02.06.15
12:56

Аз не целя да сваля бързо килограми а лека полека не бързам за никъде  храня се що годе добре, просто много лесно качвам и мускулна маса и мазнини.Миналата година за 2 месеца с добър хранителен режим който сам си го направих,тренировки 6 пъти седмично станах 92 кг. с преса разбира се омазнена но все пак за моя ръст на тези килограми си е постижения  (да отбележа от 78 кг. бях спрял за 6 месеца фитнеса преди това ,поради контузия в рамото и коляното) Мисълта ми е такава,че ако искам да качвам яко мускулна и да съм чист знам как да го направя познавам добре тялото си и знам как да се храня и тренирам,но не искам вече този ефект като цяло искам Кръгова тренировка с упражненията сериите както написах в горния си пост,защото явно не мога да си направя добра кръгова тренировка не я усещам както искам да я усещам, хем започвам от по тежки към по леки но не.. не се получава

02.06.15
13:18

Тоест не можеш да си съставиш сам кръгова и в същото време не можеш да обясниш по-конкретно каква ще и е целта. Щото това “чувствам”, “да я усещам” за мен е едно, за теб друго, за трети - трето. Тренировка се прави според нейната цел, постройка, подредба, периодизация, протоколи, изисквания към възстановяване  - всичко зависи само от това.

02.06.15
16:10

Без много да му мислиш, избираш си в един ден няколко базови упражнения и си ги въртиш в 4- 5 кръга.
Например днес правиш 5 кръга от клекове с щанга, кофички с допълнителна тежест и мъртва тяга. В някой друг ден си избираш примерно тяга, военна и набирания... всякакви съчетания и подредби могат да се правят. Постепенно ще нагаждаш упражненията както ги усещаш за добре.

02.06.15
16:21

Благодаря Ви , може да заключите темата!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1