05.06.15
21:37
Здравейте!Знам,че има много теми от този тип,но все пак искам да попитам за конкретно моят случай.На 23 години съм,тренирам от около 2години.Бях качил до 80кг,но си имах отпуснато коремче.Март месец тази година реших,че ще изчистя тези мазнини и чак тогава ще започна да качвам мускулна маса.Фитнес инструктор ми направи програмата.Наистина постигнах някаква по-добра форма като в момента съм около 70кг и вече почти изкарах пресата.Остана най-трудната долна част на корема.Проблемът е че нямам никакво сексуално желание.След като се разчетох се оказа,че симптомите са същите както при ниски нива на тестостерон.Не знам точно кога се появи това,но със сигурност поне от месец.Започнах да чета,питах инструктора -той естествено започна да ми препоръчва някакви добавки по 70-80лв.Започнах да консумирам уж храни,които вдигали нивата на тестостерона-жълтъци,чесън,гъби и разни още.В момента пия и трибулус от около 7-8 дена.Правих доста кардио през това време,4 пъти тренирам в седмицата-4 пъти кардио след тренировка. Спрях 1 седмица кардиото,няма промяна.Не знам дали е от храната или от някакъв вид преумора(който не чувствам).Не съм пил през това време алкохол.Като цяло хранителния ми режим е със сравнително малко въглехидрати(около 120гр),около 50-60гр мазнини и около 160-200 гр белтъчини.Сутрин нямам въглехидрати,както и след тренировка.Понякога чувствам отпадналост през деня,когато съм на работа.На тренировката се чусвтвам добре.Четох,че трябва да се прави зареждане с въглехидрати през някакъв период от време.И тази седмица направих такова зареждане като вдигнах въглехидратите до 300грама в почивният ми ден(сряда).Мисля да го правя около веднъж на седмица.Имах проблеми със съня,запек и разни такива през този период от 3 месеца.Сега остана това със сексуалното желание.Просто тестисите ми са празни,явно няма никакво производство на сперматозоиди,което не знам от кое зависи.Ако може за някакви съвети от тези,които не ги е домързяло да прочетат този роман.Благодаря!
05.06.15
21:47
казано от Николай Петков на 05.06.15, 21:37:
.Проблемът е че нямам никакво сексуално желание.След като се разчетох се оказа,че симптомите са същите както при ниски нива на тестостерон.Не знам точно кога се появи това,но със сигурност поне от месец.
Това нищо не доказва. Само ако пуснеш едни изследвания, ще разбереш. Относно сексуалното влечение, стреса направо убива желанието, но...това съвсем не означава, че няма да си герой в половият акт ;) Повече положителни емоции...
П.П. трябва да не оставяш оная си работа без работа))), иначе ще атрофира....даже да нямаш желание
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.06.15 21:50.
05.06.15
22:34
Както каза Въглехидрата преди мен, стреса направо убива всякакво желание, продължителен калориен дефицит и кардио обаче поне при мен също имат подобен ефект. Много сериозно ти препоръчвам да си пуснеш едни хормонални изследвания, за да видиш дали тестостерона е проблема. Прикачи резултатите и чак тогава ще мога да ти помогна със сигурност.
Причината е в диетата. Трудно е да си на калориен дефицит с месеци и това да не се отрази на либидото. Да, и нивото на тестостерона също спада, особено ако телесните ти мазнини паднат под определен процент. Като спреш с диетата и се върнеш към поддържащи калории или положителен баланс, ще се оправиш.
3 месеца диета на подобен дефицит са си доста и няма как да минеш без никакви негативни ефекти.
06.06.15
23:25
Te затова хората правят въглехидратна ротация и имат зареждащи дни, то си е направо самокастриране това с кардиото и безкрайния период на последователни дни с дефицит на калории и хранителни вещества.
Абе зависи. Аз съм десета седмица на диета, не съм зареждал и ротирал нищо, свалих над 8 кг. и нямам неговите проблеми.
Този месец имам профилактични прегледи, ще взема да си пусна и едно изследване на тестостерона, да видя до колко му е повлияло.
Има една народна мъдрост - апетитът идва с яденето, тъй че, ако има нещо сносно за е..не ще имаш и желание, ако и на ръчна не става... лоша работа нещата към на другия бряг отиват.
21.06.15
23:47
казано от Петко К на 06.06.15, 23:40:
Абе зависи. Аз съм десета седмица на диета, не съм зареждал и ротирал нищо, свалих над 8 кг. и нямам неговите проблеми.
Този месец имам профилактични прегледи, ще взема да си пусна и едно изследване на тестостерона, да видя до колко му е повлияло.
Да, но не сваляш на 0гр въглехидрати, нито имаш голям дефицит, предполагам?
Зависи какво разбираш под голям. Не е много малък, за да сваля 10 кг. за 13 седмици. Лесно се смята, че това са към 700-800 ккал. дефицит. Или към 30%.
Иначе не, не съм на нула въглехидрати естествено.
казано от Lachezar Tomov на 21.06.15, 23:47:
казано от Петко К на 06.06.15, 23:40:
Този месец имам профилактични прегледи, ще взема да си пусна и едно изследване на тестостерона, да видя до колко му е повлияло.Да, но не сваляш на 0гр въглехидрати, нито имаш голям дефицит, предполагам?
Той и ОП-а не е казал че сваля на нула грама въглехидрати. Напротив- написал е 50-60 гр.
20.07.15
12:35
Тук проблемът е в главата, изцяло.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече