Грешен хранителен режим за отслабване с последици

07.06.15
20:12

Здравейте, имам проблем с храненията и килограмите, но го осъзнах късно.
Висока съм 157см. и нормалното ми тегло без диети беше около 55кг.
Преди година промених разбиранията си за вредните храни и се отказах напълно от тях. Спрях пържено, сладко, газирано, солено, общо взето започнах да се храня само с плодове, зеленчуци, яйца,овесени ядки, кисело мляко -0,1%, сурови ядки и пилешко месо. Започнах да свалям килограми - това беше и целта ми. Вода също почти не пиех. Храненията бяха горе долу така :
Сутрин:
Кисело мляко с плодове, овесени ядки и малко сурови ядки
Обяд:
2 цели яйца със салата
Следобед:
Кисело мляко с плодове
Вечеря:
Пилешко филе и салата

И така всеки ден ...
Така стигнах до 45кг. и тогава се появи и проблема - цикъла ми постепенно спря.
Започнах да задържам вода, която немога да изкарам.
И така вече 5 месеца - няма го.
Отидох на генеколог и разбира се му обясних за храненето си и беше ясно, че проблемът идва от това. Каза ми, да оправя храненето си за да се нормализира и цикъла.
Вече 2 месеца се опитвам да променя нещата - смених обезмасленото кисело мляко с 2% такова. Започнах да ям и извара. Със закуската си хапвам и варени яйца или извара + 50гр. сурови ядки. Гледам да се храня през 2-3 часа, дори и да е с нещо леко. Започнах да ям елда, също и нахут. Понякога хапвам и соеви кубчета. Сутрин хапвам и мед понякога.
След като направих промените в храненето, започнах и да тренирам.
Тренирам всеки ден и се чувствам чудесно.
Продължавам да бъда в калориен дефицит. Но съм качила 3кг. и вече съм 48. Видимо са ми се оформили мускули и тялото ми е далеч по стегнато от преди. Проблемът е, че цикълът все още го няма, но съм оптимист, че ще успея да поправя нещата и ще успея да бъда с кравиво, но и здраво тяло.
Ще съм много благодарна, ако ми помогнете с хранителния режим. :)
За мен всяко мнение е важно.

Здравей!

Опиши подробно 2-3 дни от сегашното ти меню (след консултацията с гинеколога).

Предишния ти режим няма какво да го коментираме - вече ти е ясно, че причината за здравословните проблеми е била в прекалено ниските калории, но също така и в липсата на източник на енергия и най-вече - на мазнините в менюто.

07.06.15
21:01

Ден 1 :
8:00
2 варени белтъка
Кисело мляко 2% + 50гр. сурови орехи+ плод+ 30гр. овесени ядки
Фреш

11:00
Плод с 1с.л. мед

12:30
150-200гр. пилешко филе със салата
Плод

15:00
200гр. извара

18:30
Мъфини от 4 белтъка и 80гр. елда + салата

Ден 2:

200гр. извара
150гр. кисело мляко с овесени трици и 40гр. варена елда

Грейпфрут

2 цели варени яйца + 2 белтъка
Плод

200гр. извара

200гр. нахут със салата

Ден 3:

2 яйца варени
50гр. сурови бадеми
Ябълка

100гр. извара
Портокал

Салата
Пилешко печено с тиквички

200гр. извара
шепа ядки

Салата
70гр. соеви кубчета + 3 варени белтъка

Това, което ми прави впечатление на пръв поглед е, че наблягаш основно на пилешкото и умишлено премахваш полезни мазнини (когато ядеш само белтъците).

Съветите ми: разнообрази месото, добави по-мазна риба (например скумрия), слагай по 1 с.л. зехтин в салатите; яж плодовете самостоятелно, а не в комбинация с други храни.

Как стои въпросът с хормоните ти?

ПП: другото, което сега видях - някои хранения са ти прекалено близко едно до друго - в 11, а после в 12.30? Защо?
В колко часа си лягаш?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.06.15 22:37.

08.06.15
09:02

Правих доста хормонални изследвания и всичко е в норма. По близо до долните граници по-скоро, но все пак в норма.
Плода в 11:00 го хапвам веднага след тренировката, затова и е толкова близко до обяда.
Лягам си към 23:00.

Мнението беше редактирано от Ann на 08.06.15 09:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1