09.06.15
22:48
Вижте този клип, личи си че клипа е истински не е подправен като повечето клипове, аз гледам само стари клипове, защото нямам вяра на новото всичко е менте и лъжа, въпроса ми е той прави само 6 ци на всичко, с цел сила или маса го прави?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.06.15 07:45.
На този въпрос, мисля че само самият той може да ти отговори. Обикновен трениращ и стимулиран са два различни свята. На мен ми направи впечатление suicide gripa, явно има голямо доверие на пазещия го.
просто т’ва му е като вработваща серия няма смисъл на загряващата да тренира до отказ така си го обяснявам ;д
Интересно ми е защото, аз на всяка друга мускулна група мога да стигам до 8, само за гърдите ми е трудно, тря да сваля на 80кг да правя 8ци, слаба мускулна група са ми.
12.06.15
09:53
Дориан Йейтс е известен с това, че е много дисциплиниран и методичен. Бидейки културист, на него му е ясно, че съдиите го оценяват не на сила, а на пропорции, симетрия, размер, релеф и т.н. Така, че неговите шестици не са “за сила” или “за маса”, а за спечелване на Мистър Олимпия. Както каза и алекс това са различни светове - той взема толкова допълнителен растежен хормон, че може да създаде още двама като теб и мен :) да не говорим за другите работи. Не гледайте какво правят те. Те са на такова ниво на възстановяване, че могат да растат само гледайки как тренираш. Освен това са и генетично предразположени да го правят. За всяка група можеш да стигнеш до 8? Айде на бас! Всичко е в тежестите които ползваш. Сложи 300 на клек и да видя как ще стигнеш до 8. Има нещо вярно в броя на повторенията и качеството, което развиват в мускула, но не робувай на цифри. Относително е.
казано от Камен Илиев на 12.06.15, 09:53:
Дориан Йейтс е известен с това, че е много дисциплиниран и методичен. Бидейки културист, на него му е ясно, че съдиите го оценяват не на сила, а на пропорции, симетрия, размер, релеф и т.н. Така, че неговите шестици не са “за сила” или “за маса”, а за спечелване на Мистър Олимпия. Както каза и алекс това са различни светове - той взема толкова допълнителен растежен хормон, че може да създаде още двама като теб и мен :) да не говорим за другите работи. Не гледайте какво правят те. Те са на такова ниво на възстановяване, че могат да растат само гледайки как тренираш. Освен това са и генетично предразположени да го правят. За всяка група можеш да стигнеш до 8? Айде на бас! Всичко е в тежестите които ползваш. Сложи 300 на клек и да видя как ще стигнеш до 8. Има нещо вярно в броя на повторенията и качеството, което развиват в мускула, но не робувай на цифри. Относително е.
Гледам да работя в тежко затова не стигам до 8, естествено че ако сложа 70кг ще направя и 12 повторения, за мен над 10 повторения е КАРДИО
13.06.15
09:18
казано от aleks на 09.06.15, 22:56:
На мен ми направи впечатление suicide gripa, явно има голямо доверие на пазещия го.
Малко встрани от гърдите на Дориян, но този хват не само, че е безопасен, но е и препоръчителен за бутащите движения заради минимализирането на напрежението върху китката. Освен това тежестта не ляга в основата на дланта, че да има опасност от приплъзване.
Аз тренирам по доста сплитове на културисти, и има голям ефект, въпроса е че примерно ако те правят някакви извънземни повторения, понеже са на кучешка храна аз правя 6-8си
13.06.15
09:52
казано от James Hinks на 13.06.15, 09:18:
На мен ми направи впечатление suicide gripa, явно има голямо доверие на пазещия го.
Малко встрани от гърдите на Дориян, но този хват не само, че е безопасен, но е и препоръчителен за бутащите движения заради минимализирането на напрежението върху китката. Освен това тежестта не ляга в основата на дланта, че да има опасност от приплъзване.
Дори и при военната преса ли е безопасен? За лежанката да , но когато буташ над глава няма ли опасност щангата дати се изплъзне и язък за толкова години учене.
Мнението беше редактирано от bojinatora на 13.06.15 09:52.
Напротив, за лежанката не е безопасен, а за военната преса е, защото просто ще хвърлиш щангата напред.
13.06.15
19:38
Да бе, това да не е тенис топка, а и в някои зали стойката е до прозореца. Не знам къде ще се мята тая щанга, сигурно през прозореца :D
Аз лично правя военната преса зад врат, и когато не мога да я вдигна тежестта просто я оставям на трапеца за 2 сек и правя един вид полуклек и с енерция е вдигам
Доколкото знам, не е много безопасно да я правиш зад врат. Нека по-опитните да се изкажат, но съм чел, че не е най-добрият вариант да я правиш зад врат.
14.06.15
11:02
Абе, темата беше за гърдите на Дориан и броя на повторенията май?
14.06.15
23:57
казано от ХЕКТОР на 09.06.15, 22:48:
...въпроса ми е той прави само 6 ци на всичко...
Гледал си клипа до средата. После прави една седмица и всичко останало е осмици. Но както Камен хубаво каза, той знае защо го прави така.
...явно има голямо доверие на пазещия го...
Или има голямо доверие на хвата си. А може пък и да знае нещо, което ти не знаеш. ;) Вероятно от опит.
казано от WhiteWalker на 13.06.15, 19:38:
Да бе, това да не е тенис топка, а и в някои зали стойката е до прозореца. Не знам къде ще се мята тая щанга, сигурно през прозореца :D
А минавала ли ти е мисълта, че можеш да застанеш от обратната страна на стойката, т.е. с гръб към прозореца? Просто питам...
казано от ХЕКТОР на 13.06.15, 23:00:
Аз лично правя военната преса зад врат...
Значи не правиш военна преса.
И да, “suicide grip-a” е доста по-безопасен и щадящ китката. Някой ще повярва, някой не, някой ще го разбере по трудния начин, на друг ще му се размине... Всеки да си решава.
С този ” suicide grip” слагам с по 10-20 кг на всичко :)
Изключително удобен ми е този хват, стига лоста да е прав, ходил съм по зали с изкривени от товарене лостове, е там не става, направо може да я изтървеш ...
16.06.15
12:14
казано от bojinatora на 13.06.15, 09:52:
Дори и при военната преса ли е безопасен? За лежанката да , но когато буташ над глава няма ли опасност щангата дати се изплъзне и язък за толкова години учене.
Еднакво е безопасен за всякакви бутания с щанга.
казано от Петко К на 13.06.15, 12:13:
Напротив, за лежанката не е безопасен, а за военната преса е, защото просто ще хвърлиш щангата напред.
Не съм виждал някой, който да е изтървал щанга на лег или раменна заради хват с палец при другите пръсти. Освен да говорим за грешно хващане - да я сложат съвсем в основата на дланта, друг вариант да се случи не се сещам ;)
16.06.15
12:23
Аз съм виждал преди 16 години едно момче, което можеше да бута 100 и като сложи 60 да загрее почна да ги мята много бързо, което завърши с лоста падайки на гърдите му и тренировката му приключи много бързо, ей така от гъзарията, не от хвата.
*встрани от основната тема*
Относно suicide gripa, никъде не съм казал, че е лош или нещо подобно, просто не е за всеки. И двата вида хват си имат + и -. Най накратко - не е хват за хора без опит.
Сетих се за тази тема, докато си вдигах и реших да пробвам този хват на военната преса. 3 от сериите ги направих с такъв хват. Има разлика в натоварването разбира се, но не мога да определя още дали е в плюс, т.е., дали дава нещо или не. Иначе, оказа се по-удобен, от колкото очаквах.
Според мен разликите са две: първо, лостът лежи по-близо до китката, което намалява натоварването върху нея (за хората, които позволяват лоста да извива китките им назад има значение); и второ, леко променя ъгъла на предмишницата спрямо лоста, завърта я леко навътре, което прибира лактите по-близо до тялото.
17.06.15
10:37
Всичко, което се изговори е вярно, но като че ли се задълбава прекалено много. То е нещо като дерзанията 1,85 гр протеин на кг тегло или 1,90 гр/кг. Просто приемай протеин. Така е и тук. Просто вдигай. Надали има чаааак такова значение маймунски хват или обикновен. Това не е лека атлетика или формата на някое бойно изкуство.
14.07.15
11:03
И този “просто вдига”.
Мнението беше редактирано от Александър на 14.07.15 11:04.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече