11.06.15
00:18
Здравейте, скъпи бб-тиймъри!
Прегледах темите и отчасти моето питане се препокрива евентуално с някои от тях, но реших да пусна нова тема, ако прецените, че няма смисъл - трийте.
Та от няколко години редовно ходя да тичам, тренирам си вкъщи с разни гирички, клякам с 10л туба с вода. Но се чувствам недостатъчно удовлетворена от резултатите, искам да level up-на и да почна най-накрая да ходя на фитнес най-вече с цел да тренирам с тежести (чудя се между няколко зали в Овча купел, които видях препоръчани в тукашните теми). Но проблемът е, че никога, ама никога не съм била на фитнес, нямам ни най-малка представа какво, как и на кой уред се прави, колко повторения и с какви тежести, нямам и опитно фитнес другарче, което да ми помогне, предполагам само към фитнес инструктор бих могла да се обърна евентуално . Т.е. тотално боса съм по отношение на фитнеса и ме е страх и срам да ида и да се въртя като муха без глава. Така че моля ви да ми дадете основни съвети или да ми препоръчате статии, които да помогнат, абе...нахъсайте ме и да тичам към залата!
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Nicolette на 11.06.15 00:19.
12.06.15
14:41
Здравей, в сайта има доста статии с тренировъчни програми, които биха ти свършили работа. Моят съвет е да не тренираш само крака и кардио, а цялото тяло, без да се плашиш, че ще станеш прекалено мускулеста.
12.06.15
22:02
Надъхваме те! :)
казано от Вероника Налбатска на 12.06.15, 22:02:
Надъхваме те! :)
Ако ги следвам тези принципи по добре да не тренирам... Влизаш в Youtube и пишеш Workout girl и ще ти излязат клипове и така яко е
13.06.15
08:49
казано от ХЕКТОР на 13.06.15, 08:46:
Ако ги следвам тези принципи по добре да не тренирам...
Би ли обяснил защо? :)
Смятам, че са полезни за един абсолютно начинаещ във фитнеса.
казано от Вероника Налбатска на 13.06.15, 08:49:
казано от ХЕКТОР на 13.06.15, 08:46:
Ако ги следвам тези принципи по добре да не тренирам...
Би ли обяснил защо? :)
Смятам, че са полезни за един абсолютно начинаещ във фитнеса.
1.Не носете слушалки, докато тренирате - без слушалки и моята музика не мога да направя хубава тренировка
2.Купете си удобна екипировка - в тези време всички са в Nike< нямам пари за Nike, нося само Matstar и обикновена тениска парцал
3.Не се страхувайте да питате - преди 10 години като започнах питах че ми беше интересно, всеки те мотае и лъже за тренировките с цел да не взема случайно да стана здрав и така.
4.Изключвайте телефона си, докато тренирате, и използвайте кърпа - за телефона няма как без него обичам между тежките серии като, клек/тяга/лег да поцъквам защото тренирам винаги сам в залата, за кърпа 50/50 зависи от залата аз ходя в скромна ъндеграунд, при коя няма дори кожа на уредите така че кърпата отпада
13.06.15
09:15
13.06.15
09:22
1 Aко тренировкaтa ти зaвиси от музикaтa то много зле говори зa теб
2 Хорaтa нямaт предвит дa си охaрчич със 200лв зa екип a дa нaмериш нещо ,което ти е удобно нa теб.
3 Товa,че теб сa те слaгосвaли,не знaчи ,че всички тренирaщи сa тaкa,нaпротив имa много мили и отзивчиви хорa в зaлите.
4 A товa с телефонa дори нямa дa го коментирaм..
5 Кърпaтa нямa знaчение от зaлaтa въпрос нa личнa хигиенa .
13.06.15
09:29
1 Това звучи несериозно. Чудесно може да се тренира на пълна тишина, доста големи спортисти го правят. Пък и не съм чувала на олимпийски игри или световни първенства да пускат любима музика, пък хората поставят рекорди.
2. Удобство значи дори тениска парцал- важното е да не стяга и да попива потта. Ако човек има само дънки, панталони и ризи в гардероба си, нормално е да си купи къси гащета и потник за залата.
3. Може би не ти отговарят и те лъжат, заради начина, по който подхождаш? Или по-скоро това, което е ефективно и любимо за едни, не е подходящо за теб?
4. телефон- изобщо не го вкарвам в залата. Имам 23 часа извън нея да си поцъквам. Все пак там съм насаме със себе си , време, в което да съм отдадена на тренировката и трябва да се концентрирам
.... кърпа ? Именно в бедните зали е най-важна- както да пазиш малкото останала тапицерия и да не амортизираш повече старите ръждясали уреди, така и да пазиш себе си от мръсотията, потта и бактериите на другите. Не мислиш ли?
Нали знаеш, че поне 150 различни човека си търкат потните слабини и задници в скъсаната тапицерия, а кожата е пореста тъкан и попива всичко :)