Надграждане и изчистване

12.06.15
00:06

Здравейте, на 19 години съм, преди около три години започнах да тренирам фитнес. Резултатите ми се подобряваха и в определен момент бях изключително доволен от формата си. За съжеление преди година трябваше да прекъсна редовните тренировки и от толкова време не съм посещавал фитнес. През това време се опитвах редовно да тренирам на домашния лост и с лостове за лицеви опори. В момента в една серия мога да направя 16 чисти набирания и около 25 кофи. Последните месеци съм се съсредоточил върху стрийт фитнеса, но не съм много редовен на лостовете. Тежа 82 кг и съм висок 180 см. Желая да се изчистя от мазнини и да трупам още сила. През целия ми период на трениране не съм използвал никакви добавки(включително и протеини). Ще се радвам ако ми предложите програма за стрийт фитнес (по-принцип тренирам със суперсерии 10 набирания и 12-15 кофи), с която да надграждам сила, както и адекватна диета. Целта ми е да достигна сила близка до тази нужна за planche.

Здравей,значи аз се занимавам с лостовете близо 6 месеца,програма за сила единствено знам че трябва да правиш по-малко серий с повече повторения и последната винаги да е двойна т.е. ако примерно правиш там 10 кофи последната трябва да ти е 20 повторения.
За сила се тренира всеки ден,поне в нашето училище има специален предмет и така са ни учили :D
А до колко за чистенето спри да ядеш тестено и сладко и след всяка тренировка ако имаш време е хубаво да правиш кардио.

16.06.15
11:59

Здравейте. Стоян, грешиш за силата, дори е точно обратното - по-малко повторения, на повече серии. Повторенията трябва да са от единични бройки до 5 в серия. Разбира се, трябва да са перфектни като изпълнение, без откази. Принципите са същите и с тежести и със собствено тегло. Има добре написани статии по темата тук, на сайта, които можеш да погледнеш като напишеш в търсачката, горе в дясно, “за сила” и избереш “статии”.
Успех

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1