Комбиниране на лостове и фитнес.

Здравейте преди да започна четох другите теми в форума относно този въпрос но не намерих удачен отговор. Търся си програма за да съчетая лостовете и фитнеса. Примерно една седмица Фитнес другата лостове не знам ;(.

На 16 години съм тренирам лостове само от 4 месеца ходил съм 2-3 пъти на фитнес тежа 58кг и се храня сравнително добре.

15.06.15
16:45

На лостовете какво правиш най- вече... набирания различни хватове, кофички и лицеви. Много лесно могат да се комбинират със свободни тежести (фитнес зала) без много умуване и без разни сложни схеми от типа на “една седмица лостове, една седмица зала”.

Значи просто една седмица лостове а другата фитнес а колко пъти да тренирам в седмицата фитнес ?

15.06.15
20:09

Не! Не една седмица лостове, една фитнес... Просто комбинираш упражненията със собствено тегло със свободните тежести в залата.
Например- Клек, кофички и набирания. В тази тренировка имаш едно упражнения със свободна тежест (клек с щанга) и две упражнения със собствено тегло.
Още един пример- лег, набирания, кофички, мъртва тяга- две от тези упражнения са със собствено тегло а другите две са със свободна тежест.
Във всяка зала има лост за набирания и кофи, така че не е нужно да разделяш тренировките.

А програмата каква да бъде ?

15.06.15
20:36

За твоите години и стаж в залата, започни едни кръгови тренировки за начинаещи. Започвай да заучаваш базовите упражнения- клек, лег, тяга, военна преса, кофички и набирания. Постепенно гледай да прогресираш силово, тоест ако днес клякаш с перфектна форма с 60кг. то на следващата се опитай да клекнеш с 63кг. примерно.
Не се впускай в някакви типично културистични сплитове, поне не и на този етап.

puzimir

16.06.15
13:09

Ако пък ти се спестяват пари - тренове през ден, като редуваш лостове и зала.

Мерси много за отговорите помогнахте ми много :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1