Нищо специално, просто дневник.

Прескочи до:

17.06.15
17:37

Здравейте, реших и аз да си скалъпя един дневник. Като цяло съм редовен в тренировките, но ще видим дали ще съм редовен и тук.
От утре ставам на 23г. и реших да си направя този подарък- създаването на дневник... Тренирам от около 4- 5 години. От тогава съм редовен, но бих казал, че истинското трениране започна преди 3г. когато “открих” базовите упражнения.
Имало е периоди в които съм бил 115кг. имало е периоди в които съм бил и 85кг. За този период от време съм изпробвал всякакви режими на хранене и трениране и знам долу- горе кое как ми влияе. Ако не постигна нещо, то е по- скоро от мързел а не от незнание (хич не прозвучах скромно).
Моментно тегло около 90- 92кг. В момента нямам никакви цели, просто си тренирам за кеф. Когато кача килограми, искам да свалям, когато изчиствам пък искам да качвам... Абе чисто и просто няма угодия. Тренировъчната ми програма също е скалъпена, без да я мисля много, каквото ми се прави на момента, това и правя.
Тренировката днес:
Клек с щанга зад врат: две- три загряващи/ 100х8/ 120х5/ 135х5/ 140х3/ 140х3
в двусет от лег с еднаква тежест 100х5 (като цяло лега не ми е силата и не ми се вдигаше тежко, просто исках да напомпя гърдите)
малко почивка:
мъртва тяга: 120х5/ 140х3/ 150х3/ 162,5х2/ 162,5х1 като на последната серия щангата ми се изплъзна от ръцете.
1- 2 серии бицепсово сгъване с дъмбели, май бяха 17,5 кг.

Като цяло в днескашната тренировка имах сила, но можеби силовите постижения ще спадат. Ще съм нощни 12 часови смени и възстановяването е под въпрос, надявам се да се адаптирам, ако пък не, не е болка за умиране, егото ще го понесе.
Вчерашната тренировка беше около 15мин. различни упражнения с борцова торба и малко лицеви опори.

Храната за сега:
Кофичка кисело мляко със 100гр. овесени ядки и 1 протеин (бъркам го всичко заедно)
Общо за сега 9 цели яйца и около 550- 600гр. пилешко варено месо с лук.
Около 90гр. белен слънчоглед.
После може да изпия 1 или 2 протеинови шейка и да хапна някаква салата с домати, краставици и малко сирене.
После съм на бачкане, поне работата е на стол и не вдигам тежко.

17.06.15
19:05

Честито за дневника и успех в бъдещите начинания. :)

Честит рожден ден! :)

И честит дневник!

18.06.15
17:20

Така... От година не бях нощна смяна и сега ми дойде малко на “баир лозе”. Днес не ми се тренираше. Цял ден спах, после пак ще съм нощна, после два дена почивка. Може утре да направя една кръгова тренировка.
Храната днес:
Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени ядки, 1 пр. шейк. Около 200гр. останало пилешко месо с лук. Разни шоколадчета и бонбони.
В момента се готви печено пиле с картофи.
Усещам, че трябва да променя малко програмата. По принцип работя два дни, два дни почивам и всичко се завърта.
Мисля нещо от сорта на:
Първи ден:
Клек/ лег/ преден клек/ кофички
Втори ден:
Мъртва тяга/ Военна преса/ набирания/ разтваряния в страни
Два дни почивка и всичко се завърта.

19.06.15
17:12

Днес веднага след нощна отидох в залата. Много изморен и замаян, все едно бях пиян, направо не знаех къде се намирам.
Клек- 1- 2 загряващи, пълен клек под паралела 5х60/ 5х80/ общо 4 серии (надолу ще обясня защо е рязкото понижаване на работната тежест.
Двусет от Лег и Гребане с дъмбели
Лег: 4 серии с еднаква тежест 27кг.
Гребане с дъмбел 4 серии с еднаква тежест 35кг.
——-
Двусет от Клек с дъмбел пред гърдите и лицеви опори.
Клек с дъмбел 3х6 с еднаква тежест 35кг.
Лицеви опори 3х20
////////////////////////////////
Пикантерии :D ...
Бях много замаян от нощната смяна. Загрях добре преди клека. Клякам с щангата но не усещам килограмите, в същото време не можех да балансирам добре, поради замаяното ми състояние. Имах чувството, че правя някаква супер голямата ротация в колената, ту прекалено на вътре, ту прекалено на вън. Не усещах никакъв дискомфорт но това беше по- скоро заради моментното ми състояние. Реших така непредразположен да не слагам много килограми, че да не се контузя без да искам.
Килограмите на другите упражнения също са печални.
Видяло се е, че ще тренирам само в почивните дни- Два дни фитнес/ два дни почивка. Така ще мога да напъвам яко тежко, а не да се лигавя.
Събота и неделя почивам от работа (нищо, че имам два изпита) и ще се раздам на макс в залата.
Утре ще направя една тежка тяга и военна преса + малко набирания и нещо друго (каквото ми хрумне).
Храната за сега...
100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 2- 3 малки бутчета пилешко, 4 яйца и чаша бира. Очакват ме още 6 яйца, 1- 2 протеинови шейка, шопска салата с обилно количество сирене.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 19.06.15 17:14.

19.06.15
17:54

Съветвам те да не тренираш след като си бил толкова изморен :) лично аз не бих тренирал след нощна смяна това си е направо самоубиване..

20.06.15
10:51

Тренировката днес:
Загрявка на цялото тяло.
Мъртва тяга: 5х100/ 2х120 (колкото да я усетя)/ 4х145/ 3х165/ 2х165/ 1х165/ 3х155… На последната на 165кг. изтървах щангата и дадох на смесен хват. Последната със 155кг. си беше както с всичко останали, с надхват. Ако ползвам фитили, мисля, че бих могъл да дръпна 170кг. но не виждам смисъл. Искам да стигна до тези кила без фитили.
Раменна преса, седнал с дъмбели: 6х27,5/ 5х32,5/ 3х35/ 2х35/ 2х35
Набирания раменен надхват (май така му се викаше) 3- 4 серии с кратки почивки, почти до отказ. Не съм броял повторения, но не са много : D .
Френско сгъване с крив лост: 3х8 . От всяка страна по 10кг. (кривият лост не знам колко тежи). С кратки почивки между сериите. Като цяло много ме мързи да тренирам ръцете и за тях не се занимавам с големи тежести, не виждам голям смисъл.
///////////////
Гледах тренировката да е кратка, че в 12 часа имам изпит.
Храната за днес е 100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко 1 протеинов шейк. В момента изяждам третото си яйца от общо 6 сварени. Тая сутрин съм много гладен, можеби от притеснение.
Следобед ще опиша следващите хранения.

20.06.15
20:41

И следобедното/ вечерното хранене за днес- Три свински вратни пържоли, няколко лъжици картофено пюре и един домат.

21.06.15
10:47

Тренировката от тази сутрин:
Двусет от клек и лег:
Клек: загряващи- само с лоста/ 5х60/5х100//// 6х125/ 5х130/ 5х130/ 4х130/ 3х130/ 6х120
Лег- след загряващите/// 5х100/ 5х110/ 4х115/ 3х115/ 3х110
Двусетите бяха с минимални почивки, ако бях увеличил почивките сигурно щях и на двете упражнения да вдигна повече, но нищо, не целях това в тази тренировка. Много пот и задъхване, такива тренировки обичам.
Вторият двусет: Горен лег с дъмбели/ Преден клек с дъмбел
Горен лег- 8х30/ 6х35/ 6х35/ 5х35/ 5х32,5
Преден клек с дъмбел пред гърдите с пауза от две секунди в долната част- 8х30/ 6х35/ 5х35/ 5х35 (едвам, едвам)/ 4х30.
Отново този двусет беше с минимални почивки- Правя наклоненият лег, веднага взимам дъмбела и започвам да клякам, те така :D .
//////
Храната до сега: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко + два банана + протеинов шейк. Приготвил съм и 7 яйца, после през деня съм доста зает, но се надявам менюто да е стабилно.

21.06.15
14:47

За сега 3 бири- Взех един изпит, на който малко се изложих, защото очаквах 6, но получих 4 както й да е. Леко съм светнат и разочарован.
После ще пиша какво ще ям.

21.06.15
19:28

Да обобщим храната за днес:
100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, 2 банана, 2 протеинови шейка, 7 броя сварени яйца, 200гр. сладолед, 2 наденици и картофена манджа.
Като цяло днеска храненето не е като хората, но такъв ми беше и деня.

22.06.15
17:50

Днешният ми ден:
До преди малко 15- 20 минутна тренировка с борцовата торба. Няколко кръга от по най- различни упражнения натоварващи цялото тяло (не ги знам точно поименно) комбинирани с няколко серии лицеви опори.
След тренировката бях доста задъхан, потен и напомпан. Мислех да включа и около 10мин. скачане на въже, но не ми стигнаха силите, можеби утре.
Няколко дни под ред се тегля на кантара във фитнеса и виждам 88- 89кг. а мислех, че съм 93кг. поне. Сега пак ми хрумна да поизчистя, можеби до 85кг. но ако стана толкова, сигурно пак ще искам да качвам. Както бях писал по- горе “няма угодия моето”.
Храната за деня:
100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко 2%, 2 банана, 1 протеинов шейк, 5 яйца.
Очакват ме още 5 яйца (10 общо за деня) и 1 пилешко бутче със салата.

23.06.15
23:07

Днес почивка от физическите натоварвания, въпреки че денят си беше доста препълнен от към ангажименти. Цял ден на крака, а и жега и само ми се пие вода и никакъв апетит.
Храната за днес: 100гр. овесени трици, кофичкка кисело мляко, 1 банан, 2 кебапчета с питка, домашно приготвени пилешки крилца и няколко лозови сарми с кайма и ориз.
Добре, че последните две ястия ги беше приготвила приятелката, че ако бях оставен на самотек, сигурно изобщо нямаше да ям.
Сега един хубав сън, че утре ме очакват тренировки.

24.06.15
18:56

Тренировката днес:
Мъртва тяга: загряващи и леко лигавене/ 5х120/ 4х150/// 3х155 (можех и за още пов.)/// 3х155/ 2х155/ 2х155- с къси почивки, по- малко от минута/// 6х120/ 6х120/ 5х120 с почивки от по 15- 20сек. максимум.
Двусет от военна преса и набирания.
Военна преса: 5х60/ 4 серии
Набирания: 4 серии без допълнителна тежест, всички почти до отказа.
Тренировката беше доста кратка, общо със загряващите им- няма 30мин. Много бързах защото сутрин имах изпит. Взех го с отличен, заради това храната е разхайтена.
Храната за днес:
Една вафла, 2 кебапчета с питка, 2- 3 чаши бира, в момента кисело мляко с доза протеин.
В момента готвя 1кг. пилешко, от него сигурно ще изям около 500- 600гр. плюс 10 сварени яйца.
Още по късно сладолед и някакво друго сладко.
Утре пък ще е тоталното освинване от към алкохол, кръчми и подобни. Но след това всичко си остава що- годе балансирано.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 24.06.15 18:57.

24.06.15
19:34

Забравих да допълня. При военната преса, щангата я взимам от земята. Простичко казано, получава се нещо като обръщане от вис и след това военна преса. Причината е, че до стойката за клек има една хоризонтална греда, която ми пречи. Заради това правя упражнението на друго място, но където няма стойка.
В тренировката правих и бицепсово сгъване с дъмбели, 2- 3 серии с 5- 10сек. почивка. Тренировката така беше построена, че предмишниците направо гръмнаха, известно време не можех да си сгъвам ръцете.
Поздрави за всички ценители (и не само).

26.06.15
14:03

Вчерашният ден и тренировка:
Двусет от клек и лег.
Клек- 10 серии, килограмите варираха между 100 и 110. Повторения не броях но между 3- 5 и 8.
Лег с дъмбели- 5х30/ 5х35/ 5х37,5/ 4х37.5/ 4х37,5
Наклонен лег с дъмбели- 5х30/ 5х30/ 5х30/ 8х25
Общо взето много бързах (което се оказа ненужно в последствие). Тренировката беше около 20- 30мин. Всичко беше без почивки. Клякам, отивам на лега, после обратното. Като приключих с хоризонталният лег се преместих на наклоненият, и пак същото без никакви почивки.
Накрая все едно някой ме беше полял с кофа вода.
Храната беше доста зле. От обяд се почнахме с бирите, чак до 1 през нощта. Поне не смесвах с друг алкохол. Храната беше от няколко банана, закуска, чипсове, салами и подобни боклуци. По принцип пия доста, ама доста рядко и не се храня с боклуци, поради това вчера на корема ми му беше доста лошо :D . Ама нищо, има и такива моменти, един път се завършва висшето.
Храната за сега:
Половинка франзела с домат и 1 яйца. Кофичка кисело мляко с овесени трици. После около 350гр. месо, няколко яйца и можеби някаква салата.

27.06.15
13:00

Тренировката днес:
Мъртва тяга: загряващи и подобни/ същността- 5х170/ 4х170/ 3х170/ 1х175/ 1х175/ 5х160/ 5х160
Военна преса, от земя- 5х65 на всички серии
Гребане с дъмбел- 5х40/ 3х45/ 3х45/ 3х45
Бицепсово сгъване с дъмбели- 1х почти до отказ с 15кг.
Много добра тренировка, този път за никаде не бързах, нямаше двусети и подобни, почивките на тягата бяха дългички и заради това повдигнах повече. Военната преса беше като по масло, много добре я усетих. Гребането с дъмбел беше през няколко секунди, там вече хвата издаде багажа. Завърших с бицепсово сгъване, колкото да донапомпам бицепса и предмишницата.
От доста време на сам не бях имал толкова спокойни тренировки, в които времето да не ме притиска.
Храната за сега: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, доза протеин, 2 вафли.
После ме очакват 3- 4 кебапчета, 9 яйца и една голяма шопска салата с много сирене.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 27.06.15 13:01.

28.06.15
17:51

Тренировката днес:
Клек: загряващи//основата- 4х140/ 4х140/ 2х145/ 2х145/// 6х110/ 5х110/ 6х100- тези с малкото килограми с по 2 сек. пауза при долната част. При тежките килограми почивките бяха малко по- дълги от частта с леките. Не “цепя секундата”, всичко е по усет.
Лег: загряващи// основните- 5х115/ 3х120/ 3х120/ 3х120
Кофички: 3 серии до отказ.
Разгъване на скрипец за трицепс: 1 серия до отказ.
Тренировката премина горе- долу добре. Сякаш на вчерашната тренировка имах много повече енергия и желание, но това е нормално защото обичам тягата много повече от клека и лежанката :D . Иначе краката пръснаха направо. Мисля че доста стабилно ги натоварих днеска, при следващата тренировка, клека ще е с по- малко серии и килограми. Като цяло гледам интензивноста и обема да варират в различните дни.
Храната днес:
100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, едвам- едвам 10 яйца, един шницел (купешки), 90гр. белен слънчоглед... уж трябваше да си приготвя месо, ама нещо не ми се яде. В тея жеги искам само и единствено вода, но това не ми попречи преди около 2 часа да изям 2- 3 вафли :D . Добре, че бяха някакви обикновенни и без много калории.

28.06.15
18:21

29.06.15
11:17

Днес уж не трябваше да тренирам, но бях поспал поне 12- 13 часа и имах страшно много енергия.
Тренировката днес: 5 кръга от широка тяга, въртене на борцова торба над глава, обръщане на щанга от вис.
Широка тяга: 8х100/ 5х110/ 5х110/ 5х110/ 5х110
Въртене на борцова торба (тука става малко сложно обяснението): Въртя торбата над главата по часовниковата стрелка, докато не усетя, че започва тотално да ми се изплъзва от ръцете, почивам няколко секунди и започвам въртенето, но този път обратно по часовниковата стрелка. Въртенето и в двете посоки е някакви секунди.
Обръщане на щанга от вис: 50кг. 5 пъти, почти до отказ.
///////////
Тренировката беше интензивна и кратка. Много рядко а и от доста време не бях правил широка тяга, като цяло можех да сложа някое й друго кило още, но нещо не посмях. След тренировката, хвата и предмишниците бяха доста изтощени. Една от целите ми през това лято е да заздравя захвата си и усещам как постепенно се случва това нещо.
Сега ще си почина 2 дена максимално добре, защото при следващите тренировки ще има само единици и тройки на трите базови упражнения.
Храната, която съм приготвил за днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, доза протеин, 1кг. пилешко месо (теглено сурово), малко топено сирене, два домата и два портокала.
Днес имам имен ден. Честито на всички други именници.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 29.06.15 11:19.

30.06.15
18:45

Днес почивен ден.
Храната за днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, някакви “сиромашки вафли”, един портокал, протеинова вафличка, 7 яйца, около 350гр. свинско месо с лук, два домата.
Цял ден мързелуване и спане, след час съм на работа, утре горе- долу ще е същото.

01.07.15
18:57

Днес имах много работа по най- различни учреждения. Целият ден бях на крак и се въртях като пумпал. Много стресиращ ден + факта, че бях нощтна смяна преди това... разказа ми се играта направо.
Сега поспах няколко часа, после ме очаква още спане :D . Утре ме чакат големите тренировки.
Храната днес:
100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, 3 банана, доза протеин, питка с кебапче, 500гр. свинска плешка с лук.

02.07.15
15:28

Тренировката днес: Клек и лег двусет.
Клек: загряващи/// същината- 4х140/ 2х148/ 1х150/ 1х150/ 1х150/ 5х135
Лег: 5х115/ 5х120/ 3х122,5/ 1х125/ 1х125
Веднага след тежкото- Двусет от преден клек с щанга и горен лег с дъмбели:
Преден клек: 6х 80кг. 4 серии
Горен лег с дъмбели: 8х22,5/ 6х30/ 6х30/ 5х30//// всичко бавно с лека пауза в долната част.
Трицепс на скрипец: 1- 2 серии до отказ, не знам какви са килограмите. Ръцете по усет ги карам.
////////////////////
Двусета с клека и лега бяха с по- големи почивки в сравнение с предишните тренировки. Целта беше да вдигна максимално колкото мога.
По принцип съм отвикнал малко от дългите почивки и на едната 1-ца на 150кг. не бях напълно готов и малко се изложих. Преди следващият опит удължих почивката с няколко секунди и ми се получи. Тежички ми са тези 150кг. Усещам, че стигам малко под паралела, но малко. При по- малко килограми правя абсолютно пълен клек, но не и при тези. Стигането до паралела не ме удовлетворява напълно, за полу-клек да не говорим.
Лежанката при тази тренировка беше добре, мразя да правя това упражнение, но този път се получи.
При предният клек беше интересното. От доста време не бях правил упражнението с щанга, а с дъмбел. Първата серия беше малко тромава и с непълна амплитуда. Реших да не рискувам с повече килограми, защото малко съм му отвикнал на това упражнение. По едно време и китките леко ме заболяха- според мен показател, че съм загубил мобилноста в китките.
////////////////////
Храната за днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, доза протеин, 2 кебапчета с питка, малко кашкавал и лютеница, 10 сварени яйца... Вечерта приятелката ще вземе разни зеленчуци и ще хапнем салата. По принцип ми донесоха 1- 2 килограма месо (не се сещам какво) и ако не ме домързи ще сготвя част от него, ако ли не, просто ще пийна 1- 2 протеинови шейка. Да, знам, че протеина на прах няма как да замести месото, но просто от тея жеги съм голяма мърда, а и един ден лек пропуск нищо не е :D .

03.07.15
18:21

Тренировката днес:
Мъртва тяга: Загряващи само с лоста/ 5х60/ 5х100//// 5х160/ 3х170/ 2х175/ 1х178/ 1х178/ 1х178- неуспешен с надхват... 1х178 със смесен хват.
Обръщане от вис: 5х50/ 4х60/ 3х60/ 3х60/ 4х50…. с доста къси почивки.
Малко почивка...
Раменни преси с дъмбел седнал: 8х20/ 5х25/ 5х27,5/ 5х27,5/ 3х27,5… Нещо не ми се правеше раменна преса и я избутах на бързо, въпреки, че повторенията бяха доста стриктни и плавни.
Набирания, раменен надхват: 3х 12- 15 набирания без тежест. Хвата и като цяло тялото ми беше вече изтощено и не се напрегнах много, дори и за бройката не съм абсолютно сигурен.
////////
Бях влязал в залата с доста енергия и хъс. При тягата вдигнах с 3кг. повече от предният път. Не съм сигурен дали подредбата на упражненията е добра, по едно време влязоха доста хора в залата и беше лудница, заради това импровизирах малко. Като цяло мисля, че и тази тренировка бе леко насочена към заздравяване на хвата.
Мисля да миксирам малко с широка и дефицитна тяга. Въпроса ми е как да стане това. В различните дни да правя различните видове тяги, или просто в един тренировъчен ден да направя конвенционална и широка тяга. Например 2 серии конвенционална и 2 серии широка... Как мислите ще е най- добре?
//////////////
Храната за днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, 1 банан, протеинов шейк, 1- 2 малки пастички, нещо като шницел с шопска салата и някакво зеле, около 400- 450гр. свинско със зеле и 1 домат.

04.07.15
10:50

Днес, прибирам се от нощтна, уж лягам да спя, ама взех, че се преоблякох и отидох на зала.
Тренировката днес:
Клек с щанга 100кг. 7-8 серии, през 10- 15 секунди всяка. Първите серии бяха между 8- 10 повторения, постепенно с бройката на сериите, повторенията варираха между 3- 5. Много изтощаващо беше, много пот се проля. Отначало мислех да направя 10 серии, но не успях.
Лег с дъмбели: 5х30кг. на всички серии.
Военна преса: 5х55кг. на всички серии. Военната беше по- скоро в стил “mind muscle connection” ако ме разбирате.
//////////////////
Изобщо тази тренировка не трябваше да я има, но изпращя ме съчмата и потренирах. След клека ми се е*а мамата на всичко и изобщо не ми се тренираше. Но мисля, че като цяло тренировката е добре, имайки предвид нощтната смяна и предишните две тежки тренировки.
Утре заминавам за родният си град за ден- два, така че храненето ще е под всякаква критика, и естествено тренировки няма да има (а и все пак трябва да си почина поне два дни).
Вечерта ще опиша храната.

04.07.15
22:37

Храната за днес: 100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, доза протеин, около 400-450гр. свинско с 2 картофа, 2 домата, 10 сварени яйца.

05.07.15
13:09

И днес не трябваше да тренирам, но ето какво стана :D :
Двусет от клек с щанга и мъртва тяга:
Клек: 5х100/ 5х100/ 5х100/ 5х100/ 5х100//// в долната част беше с 2сек. пауза. Килограмите не ми тежаха, но нарочно не напъвах повече, нямаше повторения до отказ и подобни. Много тренировки ми се натрупаха и не искам по някакъв начин да ми натежава на ЦНС-а
Тяга: 5х 120кг. 5 серии. Отнася се същото както и с клека. Всичко с надхват, не ми тежаха, нямаше форсирани повторения и тн. Бях далеч от максовете и тн.
Набирания: 2 серии по 10-тина повторения.

06.07.15
13:59

Днес почивка. Малко на релакс съм в старият си дом, така че храната не е много съобразена с целите ми.
Храната днес: Овесени ядки, около 70- 100гр. домашно кисело мляко, около половин буркан, няколко грама стафиди, около 400гр. пилешко на дребно, примесено с домати, шопска салата, няколко резена диня, няколко бонбона, 1 кроасан... късно вечер отново ще има месце, можеби и 1- 2 бири.
Вчерашното хранене беше тотално освинване от към сладки дреболии.
Утре си заминавам от вкъщи и всичко ще бъде по старому, без излишни шоколади, бонбоди и подобни глезотийки.

07.07.15
19:13

Днес: Скачане на въже 15мин. интензивно.
Храната: 100гр. овесени ядки, половин буркан домашно кисело мляко, около 30- 40гр. стафиди, общо през деня 5 свински котлета с домашен гъбен сос, два домата.
Предишните два дни когато бях у дома, беше леко освинване, така че се надявам утре при клека и лега да успея да вдигна повечко килограми от последната тренировка за сила.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 07.07.15 19:15.

08.07.15
14:22

Тренировката днес:
Клек: загряващи- само с лоста, 5х60/ 5х100/ 5х130//// 3х145/ 2х150/ 1х150/ 1х150/ 1х150/ 3х140
Лег: загряващи и тн./// 5х120/ 3х122,5/ 3х122,5/ 3х122,5/ 5х115 с пауза.
///////////////////////////////////
И на предната тренировка за сила, бях избутал 150кг. на клека. Но този път усетих, че стигнах много под паралела, и то с повече лекота от предният път. Така че и това го смятам за прогрес, макар и малък.
Тренировката се състоя само от две упражнения, не ми се занимаваше с друго, исках само клек и лег да правя през деня.
Бях страшно зареден с енергия и позитивизъм, дано повечето ми тренировки са такива. Утре трябва да правя тяга и военна преса, ще видим какво ще стане.
Имам много енергия днес и се чудя дали да не повъртя малко борцова торба следобед, но се страхувам, това да не ми се отрази на утрешните вдигания.
Храната за сега: 100гр. овесени трици, 500гр. кисело мляко, доза протеин, три свински котлета с гъби, домат и резен кашкавал. За после се чудя дали не изям още 2- 3 котлета или да си сваря 5- 10 яйца. Но каквото й да е, пак ще е обвързано с белтъчини.

09.07.15
20:30

Тренировката днес:
Мъртва тяга: загряващи... 5х100//// 5х160/ 3х175/ 2х178/ 2х178/ 1х180- неуспешен, изплъзна ми се от хвата/// малко по- голяма почивка/ 1х180- успешно, веднага след това 3х170/ 3х160
Военна преса, от земя: загряващи/// 5х60/ 5х65/ 3х67,5/ 3х67,5/ 3х67,5… дългички си бяха почивките между сериите, военната преса ми е слаба, особена когато я взимам от земята, а не от стойката за клек.
Набирания: 3х почти до отказ
Гребане с дъмбел: 3х37,5 по 4-5 повторения на всички серии, бавно и без да стигам до откази
Бицепсово сгъване с крив лост: 3х8-10 повторения на всички серии, доста бързи
//////////////////////////
Много се раздадох на тренировката, всичко беше доста добре, нов личен рекорд на тягата- 180кг. с надхват без фитили.
Теглих се днес, все така 88кг. (хареса ми). От около 2 месеца не съм мръднал на килограми. Въпреки честите “чийтове” изглежда съм намерил някакъв калориен баланс, в който не качвам на килограми, но все пак качвам на сила. Естествено явно и тренировките помагат за тези резултати.
Онзи ден ставам, трия си лицево с длани и се садирам :D . Тея мазоли са страшна работа.
//////
Храната за сега: Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, 2 банана, доза протеин, няколко грама ядки микс, 3 свински котлета, малко лютеница и препечена филийка, една праскова.... После ме очакват няколко кюфтета от домашна кайма (мисля че свинска) и шопска салата.

11.07.15
13:07

Вчера не успях да си вляза в дневника, защото имах гости.
Тренировката вчера:
Клек: загряващи и тн.//// 3х110кг. през 15сек.//// 3х100кг. през 15сек. Не съм броял точно повторенията, но бяха между 5 и 8. На последните 1- 2 серии се задъхвах много. В горната част правих няколко вдишвания и отново кляках.
Лег с дъмбели: 4х30кг. с лека пауза в долната част.
Лицеви опори: 3х 25-30 повторения.
Тренировката беше с по- леки тежести, както бях написал в друг пост, правя често упражненията, но интензивноста и обема варират, с цел да избягвам претрениране.
Тренировката днес:
Мъртва тяга: загряващи и тн./// 5х120/ 5х130/ 5х140/ 5х140
Раменна преса с дъмбели, седнал: 8х20/ 5х25/ 4х27,5/ 5х27,5- всичко бавно и стриктно с лека пауза.
Гребане с дъмбел: 3х35кг. на всички серии
Набирания без тежест: 2х10 повторения.
Много добре ми се отразяват такъв тип тренировки, в които тренирам почти всеки ден, главно с базови упражнения. Вече и след работните нощтни не са проблем. Лягам си, наспивам се и ходя на тренировка следобед. Така мога да тренирам 4- 5 пъти седмично без да ми се отразява негативно.
//////////////
Храната вчера:
Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени ядки, 1 банан, доза протеин, 10 яйца, 500гр. свинско с таратор, половинка пърленка, 2- 3 чаши бира (щото имах гостенин).
Храната днес (за сега):
Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени ядки, 2 банана, около 250- 300гр. свинско.

11.07.15
18:48

Оставащата храна за днес: 3 чушки с кайма и ориз, половин пърленка, салата от домати и краставици, две дози протеин.

12.07.15
17:06

Утре заминавам за почивка за 3 дни, така че едвали ще имам достъп (и време) до дневника. След това ще опиша евентуални тренировки :) .

17.07.15
14:05

Тренировката днес:
Клек: загряващи и тн./// 8х100/ 5х120/ 5х130/ 5х130/ 5х130
Лег: 5х100кг. на всички серии
Горен лег с дъмбели: 4х27,5кг. на всички серии
/////////////////
Като цяло имах сили и желание но нарочно не избутах много, просто защото не бях тренирал от 4- 5 дни. За себе си съм установил, че след такава макар и кратка пауза е добре първите ми две тренировки да са с по- леки тежести.
Както бях споменал, бях на почивка, така се наредиха нещата, че се храних доста добре. Бях по разни села и се храних единствено с домашни пържоли, пресни зеленчуци от градината, пийваше се домашна ракийка и тн. Абе направо се преродих, друго си е когато доматите са български :Д . Имаше и някои моменти с повечко бира и бързи закуски, но както й да е. Бях се притеглил на един друг кантар, отчете си 89кг.
///////////////////////////
Забравих да опиша храната за днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, 90гр. ядки микс, протеинов шейк, 10 сварени яйца, 350гр. свинско месо, два домата.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 17.07.15 14:53.

18.07.15
17:24

Тренировката днес:
Мъртва тяга: няколко загряващи и тн./// 5х130/ 5х150/ 5х150/ 5х150/ 5х150
Гребане с дъмбел: 3х30кг. на всички серии, повторенията варираха между 6 и 8.
Военна преса (вдигам я от земята): 4х55кг. на всички серии, по 5 повторения.
Набирания, раменен надхват: 1х10 без допълнителна тежест.
///////////////////////////////////////////
Като цяло можех да вдигна килограмите на всички упражнения, като чели имах сили за тяга 180кг. но нарочно отново се сдържах. Както писах по- горе, тези две тренировки са леки заради паузата от 4- 5 дни.
Вчера добре, че не сложих повичко килца на клека, защото днес имах мускулна треска на краката, нещо което не се бе случвало доста отдавна. Дори се чудих дали ще мога да правя качествена тяга днес, но при загрявката цялата болка и скованост премина.

Храната днес: Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени ядки, доза протеин, омлет от 10 яйца с 200гр. сирене и малко лютеница, няколко соленки, можеби ще има и някаква простичка салата от домати и краставици... По принцип трябваше да си сготвя месо днес, но в тези жеги нищо не ми се прави. Надявам се 200- те гр. сирене да компенсират малко или много липсата на месо днес.

19.07.15
21:40

Днес: Скачане на въже интензивно 20мин.
Като цяло почивен ден. Прибрах се от нощтна и си легнах. Спах почти цял ден. Големи жеги, ей. Хич не ми се яде, направо се насилвам да се храня. Част от храната ми прегоря и съвсем ми се отяде. Излязох днеска следобед, уж да се отървя от натрапчивото спане, но като ме лъхна един горещ бриз, направо...
Храната днес: Кофичка кисело млако, 100гр. овесени трици, 1 банан, 150гр. изгоряло свинско, малко сирене с лютеница, 5 сварени яйца/// Както се вижда, храната е доста оскъдна, но в тия жеги и липса на движение повече не ми се яде. Може да изпия 1- 2 дози студен протеинов шейк, но е малко вероятно.
Утре тежки клек и лег ме очакват :) .

20.07.15
12:52

Тренировката днес:
Клек: загряващи/// 5х100/ 5х130/// 2х150/// 1х153/ 1х153/ 5х130
Лег: загряващи/// 5х120/ 3х123/// 1х125/// 1х125/ 3х120
Горен лег с дъмбели: 3х3 с 35кг.
Трицепсово сгъване с крив лост: 2- 3 серии, повторения не броя, но не са много.
Малко хиперекстензии...
///////////////////////////////////////////
Днес тренирах рано сутрин, доста отпочинал и зареден за тренировки. Реших днес да е тежко.
На клека за първи път сложих 153кг. и стигнах до паралела, опитах още веднъж и пак същото. На 150кг. нямам никакъв проблем. Интересно е как само 3кг. в повече могат да ме озорят толкова много.
На лега пробвах единици, получи ми се горе- долу. Щангата докосваше гърдите и всичко беше както трябва, на последната единица сякаш кривнах малко лоста.
Доволен съм от тренировката, почивките бяха малко по- дълги от обикновенно, с цел да вдигна повечко килца. Въпреки всичко се изпотих на коч, адски жеги.
////////////////
Храната за сега: Кофичка кисело мляко, овесени трици, 1 банан, доза протеин, 500гр. свинска плешка с лук, малко лютеница... по нататък сигурно ще сваря 10 яйца и ще направя една шопска салата.

21.07.15
15:35

Тренировката днес:
Мъртва тяга: загряващи и тн./// 5х150/ 3х170/ 2х180/// 1х183- неуспешен/// 1х183- успешен/// 183- смесен хват/// 3х160
Мечка с облегалка на гърдите (или Т образна щанга, не знам): 5х60/ 3х70/ 3х70/ 3х70
Военна преса (от земя): 5х5 на 60кг.
Набирания: 3х10
Гребане с щанга: 3х6-8 повтореня с 60кг.
////////////////////////////////////////
Много странна тренировка се получи, и като брой на упражнения, и като подбор и разпределяне. Бяха ми заели любимото място за мъртва тяга и трябваше да се преместя на друго. Някакси не ми беше комфортно. Тягата беше с надхват без фитили, само последната на 183кг. беше смесен хват. Бях си казал, че смесен няма да правя, но не си спазих обещанието.
Т- образната щанга беше нещо ново, отдавна не бях правил това упражнение, беше с тесен хват.
Малко билдърска ми се стори тази тренировка, обикновенно не правя толкова много упражнения на тренировка. Гребането с щанга беше уж да се донапомпя :D . От известно време пренебрегвам набиранията и военната преса, но ще гледам да променя нещата.
Като цяло усещам увеличаване на силата и издръжливоста. От около седмица й нещо пия креатин монохидрат, ААКГ и Бета аланин.
Почивам два дни от работа и мисля да ги оползотворя с тренировки. Мисля утре да правя няколко серии клек през 10- 15сек.
///////////////////////
Храната днес:
Кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, 20- 30гр. стафиди, две малки питки с малко масло, 10 сварени яйца, два домата. Имам половин кило свинско, ама в тия жеги хич не ми се яде, ако не ме домързи ще си го сготвя.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 21.07.15 15:36.

22.07.15
11:37

Тренировката днес:
Клек: 110кг. 10х10 през 15сек. На първите няколко серии с лекота изпълнявах по 10 повторения, но постепенно ставаше все по трудно. На последните 2- 3 серии повторенията бяха едва по 4- 5 и то с много вдишвания/ издишвания и паузи в горната част.
Много тежко беше, много пот се проля, още не бяха включили климатиците и в залата беше пещ. Краченцата доста ми се разтрепереха, дишах тежко, като цяло не съм много издръжлив.
Малко ръки: Френско разгъване с крив лост- 4х6-8
Бицепсово сгъване с дъмбели, тип чукчета- 3-4 серии почти до отказ, с двусет от разгъване за трицепс на вертикален скрипец.
/////////////
Въпреки базовите упражнения, ръките сякаш поизгубиха малко от мускулният си тонус, заради това мисля от време на време да вкарвам по някое упражнения за тях. Точно днес пък явно беше световният ден за ръце и само трябваше да чакам я за някой лек дъмбел, я за кривия лост. Интересно как никога не ми се е случвало да чакам за клека :D .
///////
Храната днес: Кофичка кисело млако, 100гр. овесени трици, 1 банан, доза протеин, малко стафиди... Сега ще си направя 1кг. пилешко, ще видим дали ще мога да го изям, ще има малко лук, отделно шопска салата, малко сиренце.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 22.07.15 11:48.

23.07.15
10:36

Тренировката днес:
Двусет от:
Широка тяга: 5х5 на 130кг.
Хоризонтален лег с дъмбели: 5х5 на 30кг. дъмбел.
Двусет от:
Набирания раменен надхват с 10кг. свободна тежест: 4х10
Кофички с 10кг. свободна тежест: 4х10
Малко хиперекстензии и коремни на наклонена пейка.
//////////////
Като килограми не е кой знае какво, но самите двусети ме изтощиха, гледах да са с минимални почивки. Като цяло сякаш не бях напълно възстановен от предишните тренировки и ми беше доста тегаво. Можеби днес не трябваше да тренирам, но станалото, станало. Ще гледам да не се повтаря и да си почивам достатъчно. Следващите 2- 3 дни почивка от залата. Работа, релакс и фоумролер.
Малко е лично, ама от вчера ме мъчи някакъв външен хемороид, поне така си мисля де, защото ми се случва за първи път в живота. На работа съм на стол и почти не се мърдам, но като цяло доста се движа и спортувам. Нямам заседнал начин на живот, а и съм млад, на 23г. От къде се появи това чудо, сега ме дразни. Имам един братовчед, който е с много по- забързано ежедневие от моето, изобщо не се спира, но и той скоро се оплаква от такова нещо. Имам вкъщи “Доксипрокт” според вас дали ще помогне?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1