Нищо специално, просто дневник.

Прескочи до:

20.10.15
18:55

Съгласен съм с теб. А и ако не баш с тежеста, то поне с броя серии и повторения с дадената тежест може да се прогресира.
Ако с дадена тежест в рамките на 20мин. правя 5х3, то след време със същата тежест ще се стремя да правя 6х5. А когато ми стане още по- лесно, ще увеличавам и тежеста.

20.10.15
19:02

5х3 ми се вижда малко като обем, аз лично го виждам да направя 7-8 серии поне, като пъврите са по 8 повторения.

Нека се включи някой с повече опит ;)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 20.10.15 19:06.

21.10.15
09:27

Тренировката днес:
за 20мин.
1. Лег с щанга: 100кг. 7 подхода
2. Мъртва тяга: 130кг. 7 подхода
Първите две серии бяха по 10 повторения, постепенно заради умората намаляха, докато на последните серии не стигнах до 3 повторения.
за 20мин.
1. Наклонен лег с дъмбели: 27,5кг. 8 подхода
2. Набирания без тежест: 8 подхода.
Същото както и с предните две упражнения, в началото бройката беше висока, постепенно спадаше.
////////////
Много изморително, постоянно бях задъхан. Въпреки умората, вторият сет от 20-те минути ми беше по- лесен.
Направо са си като кардио тези тренировки. Към края вече бях зверски напомпан, това някакси ме стимулира да продължа.
Иначе мисля някой път (когато свикна повече с програмата) да пробвам и с тежест с която мога да изпълня 3 до 5 повторения. Естествено при по- тежко едвали ще успя да направя 7 или 8 серии за 20мин. но поне 4- 5 серии ще успея.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 21.10.15 09:28.

21.10.15
16:47

Храната за днес: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, 2 банана, протеинов шейк, 500гр. свинско, малко домашна питка със сирене, 6 яйца, купа боб.

23.10.15
17:02

Тренировката днес:
20мин.
1. Клек 120кг./ 7 или 8 серии общо, първите няколко повторения бяха по 8 на серия, последните бяха с по 3, едвам до 4 повторения, но всичко беше под паралела.
2. Хипересктензии/ само 6 серии, към края се фокусирах само и единствено на клека а времето (20те мин.) ме притискаше и заради това пропуснах 2-3 подхода.
——-
15мин.
1.Военна преса 55кг./ 8х5
2. Вдигане на краката от вис/ 5-6 пъти.
/////////////
Отново доста изморително, но сякаш започвам да свиквам. Реших на военната да отдам само 15мин. и да не правя задно бедро на машина. Искам да пестя сили за утрешната тяга. С времето сигурно ще стана по- стриктен. А и днес като цяло ми е едно такова сънливо, и някакси тренировките следобед не са толкова добри колкото сутришните.
////
Храната днес: 100гр. овесени трици, кофичка кисело мляко, малко макарони, 5 яйца, 500гр. пилешко на фурна, половин пърленка, 3 домата.
/////
Малко “лични драми”.
Вече за незнам си кой път, тренирайки следобед, срещам едни й същи момчета, между 16 и 20 годишни, които постоянно обсъждат темата за стероидите. Кой какво взел, какво пиел, как се инжектирал и тн. А същите тези момчета приличат на дроб сърма.
Едни такива приведени, прегърбени, с отпуснати и меки тела. Б*х му майката, всеки нов келеш почна да зоби, ама явно без резултат. Поне в залата да се раздаваха, пък те само се шляят и правят бицепсово. Единия направил по- големи ръце от моите, ама предмишницата му е колкото бедрото.
Не зобя, но и нямам нищо против стероидите, знам какво представляват. В родата имам бивши спортисти, които са били на определени медикаменти. Ама какво е това нещо, някой с 5 месечен стаж и никаква култура от към трениране и хранене, да почва да се боде... дивотия голяма.

24.10.15
18:34

Тренировката днес:
20мин.
1. Лег с щанга: 105кг. (с 5кг. повече от предишния път) 8 подхода
2. Мъртва тяга 135кг. (с 5кг. повече) 8 подхода
Лега ми се струваше твърде лек и до последно изпълнявах по 5-6 повторения.
Тягата днеска ми се струваше твърде тежка. На нея много бързо се “предадох”. На последните 2-3 серии, едвам изпълнявам по 2-3 повторения. Даже на последната, едвам изпълних 2-ка и времето свърши. Иначе до последно хвата и пояса си държаха. Аз и по принцип на такава тежест не използвам колан.
Втори 20мин.
1. Кофички без тежест: 7 подхода
2. Гребане с щанга: 65кг. 7 подхода
Въпреки умората, тази част от тренировката ми беше по- лесна. Даже можеби щях да направя още 1-2 кръга, но гледах да не си давам толкова зор. Особено гребането с щангата ми беше много леко, чудих се дали да не сложа още 5кг. но все пак реших да не променям тежеста в последния момент. Следващия път мисля да добавя допълнителна тежест към кофичките. Ще добавя 5кг. Знам, че не е голяма тежест, но ще действам плавно и предпазливо. Тежеста наистина не звучи сериозно, но в оставащите 2-3 минути от 20-те може да те напрегне много :D .
Още веднъж се убедих, че напомпването е зверско. Гръб, гърди, рамене, ръце, всичко беше издуто.
////////
Храната днес: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, 1 банан, 600гр. пилешко месо, 2 домата, омлет от 9 яйца с 200гр. сирене, 1 ябълка.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 24.10.15 18:36.

29.10.15
22:20

Тренировката днес:
20мин.
Клек 123кг. 7 пъти
Хиперекстензии 7 пъти
——
Военна преса 58кг. 8 пъти
Сгъване на машина за задно бедро /не се сещам за килограмите а и на машина е много субективно/ 8 пъти
/////
Клека беше доста свеж, всичко беше под паралела и някакси не се задъхвах толкова. Дори сякаш и изпотяването беше по- малко. На клека последните 2 серии бяха по 3- 4 повторения.
Военната плюс сгъването за бедрата ме озори сякаш. При военната преса, краченцата вече трепереха и нямаше голяма стабилност, но все пак се получиха нещата.
////
На 27-ми също имах тренировка, но бях много изморен и не беше по протокола на ЕДТ. Тогава тренировката се състоеше от малко тяга, лег и набирания с доста големи почивки, нищо особено. Имах доста ангажименти и нямаше как.
/////
Храната днес: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, малко стафиди, 1 банан, 6 свински котлета с моркови, лук и гъби, 3 чушки с кайма и ориз.

29.10.15
22:26

Минали са само няколко дни, но как ти се струва програмата като цяло и какво бих могъл да променя, ако реша да я почвам ?

29.10.15
22:46

Можеби е малко рано да се каже с категоричност. Но сякаш издръжливоста се е увеличила малко.
Сякаш почивките между сериите са станали по- кратки и по- трудно се измарям. Но това си е малко субективно все още. Зависи според моментното състояние.
Ако в дадения ден не се чувствам добре, тренировката би била много тегава. Така стана на 27-ми. Просто нямах сили за ЕДТ и си направих стандартна тренировка без много зорене.
Очаквам повече издръжливост, повече въздух и по- добра кондиция като цяло.
Също да отбележа, че напомпването е доста голямо. Така че саркоплазмена хипертрофия няма да липсва при този тип тренировки.
Харесва ми, че при този тип трениране, наистина се задъхвам, потя се, мъча се. Това някакси ме кара да се чувствам като спортист, а не просто като един от многото “фитнесджии”.

31.10.15
08:34

Тренировката в петък:
20мин.
1.Лег с щанга: 108кг. 8 пъти
2.Мъртва тяга: 138кг. 7 пъти
—————————
1.Наклонен лег с дъмбели 30кг. 7 пъти
10мин./ 10мин.
Набирания с 5кг. допл.т. 4 пъти/ Гребане с Т-щанга 60кг. 4 пъти.
//////////////////
Първите 20мин. нищо интересно. Не ми стигна времето за още 1 серия на тягата.
На вторите 20мин. реших да поразнообразя. Може да изглежда малко объркващо по- горе, но просто след първите 10мин. от набирания, реших да премина към гребането, докато упражнението за гърди си остана все същото.
Тренировката като цяло ми премина леко. Дори и на последните серии, повторенията не падаха под 4- 5. Следващият път ще увелича тежестите с 3 до 5кг.
Направи ми впечатление, че този път не се задъхвах толкова много. Явно започвам да се адаптирам. Имам и усещането, че ръцете ми стоят с една идея по- обемни. Иначе допълнителни изолиращи упражнения за ръце не съм правил от доста време.
Другото което ми направи впечатление е глада след тренировката. А всички знаем, че маса се прави на маса.
/////
Храната вчера: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени ядки, 2 банана, 4 чушки с кайма и ориз, 4 свински котлета с гъби, моркови и лук, лъжица тахан, голяма зелена салата, няколко маслини, малко питка със сирене.

03.11.15
23:46

Тренировката в понеделник:
20мин.
Клек 123кг. 9 пъти
Хиперекстензии 8 пъти
———————-
20мин.
Военна преса 58кг. 8 пъти
10мин. сгъване за задно бедро/ 10мин. разгъване за предно бедро.
/////
Тренировката във вторник:
20мин.
1.Лег с дъмбели. 32,5кг.. 8 пъти
2.Мъртва тяга: 140кг. 7 пъти
—————————
1.Кофички с 10кг. 7 пъти
10мин./ 10мин.
Набирания с 5кг. допл.т. 4 пъти/ Гребане с дъмбел 35кг.  4 пъти.
////////////////
Това е в общи линии за последните два дни.
В понеделника клека беше много тегав. Нямах мускулна треска, нито някакви болки, но ми липсваше концентрация и бях някакси завеян. Все едно ми беше паднало кръвното.
След има- няма месец ще имам 5- 6 часов полет със самолет. До сега не съм летял, а на моменти се притеснявам. Нощта преди първата тренировка се събуждах от някаква тревожност и заради това ми беше тегаво през деня.
Надявам се притеснението покрай пътуването да не попречи на предстоящите тренировки.
По принцип нямам някакви фобии и страхове, нито се страхувам от височини, нито от тесни пространства и прочие. Но както казах, до сега не съм летял и леко се филмирам :D .

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 03.11.15 23:47.

05.11.15
19:11

Тренировката вчера- Не беше ЕДТ.
Мъртва тяга: 3х3 188кг.
Лег: 3х3 127кг.
////
По принцип вчера не трябваше да тренирам, но отидох все пак до залата. Реших да пробвам как съм със силата.
Преди в добрите дни, тягата ми се въртеше все около 185 и единица на 188кг. Този път не беше така. За първи път правих тройки с 188кг. като имах запас от още 1-2 повторения.
Преди на лега, ако не се лъжа правих единица на 125кг. а сега вдигах 127кг. без кой знае какви усилия.
Всички серии бяха с по минута, минута и половина почивка. Почти не се задъхвах, даже и не се изпотих много.
Някой ще ми обясни ли, как така ми се е повишила силата, при положение, че от месец не бях вдигал такива килограми.
Не че съм повишил много силата де, с 3-4 килограма, ама пак съм си доволен.
///////
Тренировката днес:
20мин.
Клек 125кг. 8 пъти
Хиперекстензии 9 пъти
———————-
20мин.
Раменна преса с дъмбели седнал: 30кг. 10 пъти
10мин. сгъване за задно бедро/ 10мин. разгъване за предно бедро.
////
Днеска малко тегаво беше. Рано сутрин, залата мега студена, от следващата тренировка започвам с 5- 10мин. скачане на въже, че едвам- едвам загрявам в тоя студ.
Реших днес да заменя военната преса с повдигане на дъмбели, седнал. Добре се получи, като имам опора ми е по- лесно.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 05.11.15 19:12.

07.11.15
21:40

На 6-ти също имаше тренировка- EDT. Тяга и лег, нищо кой знае по- различно от предишните тренировки. Можеби с една серия повече тяга направих този път. Преди тренировка имаше и 10мин. скачане на въже.
Вчера ме наболяваше гърлото и кашлях на моменти. Днес след нощтна смяна ме втрисаше малко и имах лека температура.
Но сега до вечерта я смъкнах и се чувствам добре. Не ме втриса, гърлото не ме боли, не чувствам болки в мускулите или слабост. Само краката ги чувствам малко сковани, но нищо сериозно. Така че съм на работа в момента.
Утре ще почивам и в понеделник ще продължа с тренировките.
То крайно време беше да се разболея. Приятелката цяла седмица болна, колегите и шефката болни, всички болни. Само аз до сега одържах фронта. Ама поне аз боледувам за по ден- два и се оправям. Пу, да няма уруки :D .

09.11.15
11:30

Тренировката днес:
20мин.
Клек: 125кг. 10 пъти
Вдигане на краката от вис: 9 пъти
20мин.
Военна преса: 60кг. 9 пъти
10мин.
Преден клек с дъмбел: 35кг. 5 пъти
10мин.
Сгъване за задно бедро на машина: 5 пъти
10мин. скачане на въже.
//////
Много добра тренировка днес. Даже и не очаквах, защото съм леко болен. Краката днес направо се изпържиха на натоварването.
Клека особено ми се стори доста лек и съответно почивките бяха по- кратки.
/////
Храната днес: 100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, 6 яйца, по късно пилешко и свинско месо, зеленчуци, няколко сварени картофа.

10.11.15
14:27

Тренировката днес:
5мин. скачане на въже.
20мин.
1. Лег с щанга: 110кг. 10 пъти- от 8 до 3 повторения
2. Мъртва тяга: 140кг. 9 пъти- от 6 до 3 повторения
———-
10мин.
1. Кофички с 10кг. тежест. 6 пъти
2. Набирания с 10кг. тежест. 6 пъти
10мин.
1.Наклонен лег с дъмбели: 30кг. 4 пъти
2. Гребане с дъмбел 35кг. 3 пъти
5мин. скачане на въже.
/////////
Много добра тренировка, взех да свиквам с ЕДТ-то. Залата сутрин е доста студена обаче почнах да се обличам по- топло и някакси това спомага за добрите тренировки. До скоро тренирах по тениска с къс ръкав и хавайки :D .
Чудя се дали да не си занеса борцовата торба в залата, да поразчупя малко програмата.
Следващите два дни ако имам време и мерак, ще скачам на въже за по 20- 30мин.

15.11.15
00:04

11-ти ноември скачане на въже 20мин.
12-ти почивка
13-ти: ЕДТ
20мин.
Клек: 128кг. 9 пъти
Хиперекстензии: 10 пъти
20мин.
Военна преса: 63кг. 8 пъти
10мин.
Разгъване на предно бедро на машина: 4 пъти
10мин.
Сгъване на задни бедра на машина: 4 пъти
//////
Военната преса ме беше озорила доста, даже накрая леко ме заболя дясното рамо. То по принцип на моменти леко ме позаболява, но нищо фатално.
//////////////////////////////////
Тренировката днес: 14-ти /че след няколко минути 15-ти ще стане/
20мин.
Лег с щанга: 113кг. 9 пъти
Мъртва тяга: 143кг. 8 пъти
10мин.
Горен лег с дъмбели: 32,5кг. 5 пъти
Набирания: 15кг. 4 пъти
10мин.
Кофички без тежест: 3 пъти
Гребане с дъмбел: 3 пъти
/////
При днескашната тренировка лега и тягата бяха доста добре, но на последните две упражнения направо издъхнах и едвам направих 3 серии с дълги почивки между тях.

18.11.15
16:20

Тренировката вчера:
20мин.
Клек: 128кг. 10 пъти
Вдигане краката от вис:10 пъти
20мин.
Военна преса: 65кг. 8 пъти
Преден клек с дъмбел на нивото на гърдите: 35кг. 9 пъти
Вечерта- скачане на въже 15мин.
////
Тренировката днес:
20мин.
Лег с щанга: 115кг. 8 пъти
Мъртва тяга: 145кг. 7 пъти
20мин.
Кофички с 15кг. 8 пъти
Гребане с щанга: 80кг. 8 пъти
////
Храната днес: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, омлет от 6 яйца и 200гр. сирене, 1 свински котлет, 350гр пилешко, пълнени чушки с кайма и ориз.
Някой фен на Бранник :D .

23.11.15
18:18

Тренировката на 21-ви.
20мин.
Клек: 130кг. 9 пъти
20мин.
Военна преса: 68кг. 9 пъти
10мин.
Машина за предно бедро
10мин.
Машина за задно бедро
/////
Бях леко облечен и не се спарвах толкова а в залата беше по- топло от обичайното. Това мисля, че добави благоприятен ефект на тренировката.
///////////////
Тренировката на 22-ри.
20мин.
Лег с щанга: 117кг. 10 пъти
Мъртва тяга: 147кг. 9 пъти
20мин.
Горен лег с дъмбели: 35кг. 9 пъти
Набирания: 15кг. 9 пъти.
///
Този път лега беше доста добре, но много бързо издъхнах на тягата, а при последната серия техниката беше под критика.
Днес:
10мин. скачане на въже, няколко упражнения с борцовата торба- въртене над глава, суингове и подобни. Всичко беше общо 20мин. Нищо особено. Даже сега като се замисля, нямаше никакъв смисъл от това зорене днес.
Утре трябва да пътувам така че може да се пропусне някоя й друга тренировка. На 1-ви пък ще пътувам за чужбина и няма да ме има в страната за 5-6 дни. Но живот и здраве, от 6-7ми можеби ще съм значително по- свободен и ще си продължавам с тренировките.

25.11.15
15:48

Тренировката днес:
Мъртва тяга: 5х175/ 5х180///// 5х185/ 5х187/ 5х190/ 4х190/ 2х195/ 2х195
Клек с щанга: загряващи и тн. 7х3/ 160кг.
//////////
Вчера си пътувах за родния град, днеска обикалях насам- натам за едни документи, наваля ме малко дъжда, по едно време и кръвното ми беше паднало. Но от някакъв инат реших да потренирам малко. Ходих до една стара зала, оказа се, че не функционира вече, та намерих някаква друга. Някаква нова зала, само че под земята, а вътре едно такова спарено, не се дишаше направо.
Беше ми малко неловко в ново помещение, с нови хора и тн. но се получиха нещата. Самата зала не предразполагаше към ЕДТ система.
Беше тясно, имаше много филмирани “мутри” и като цяло имаше супер малко дискове и тежести.
Започнах с тягата, беше ми някакси лека. Имах чувството, че нещо не беше наред с лоста и дисковете. Лоста сякаш беше 15кг. а 20-ките дискове сякаш бяха с 2 до 3кг. по- леки. Даже за самата тяга едвам- едвам намерих тежести и се оказа, че залата не разполага с почти никакви дискове :D .
Клека също ми беше доста лекичък, имайки предвид несходството в тежестите.
Чудих се дали да правя военна преса, но тавана се оказа доста нисък.
Или съм позаякнал, или несходството в тежестите е наистина голямо. Да отбележа, че тренировката не беше ЕДТ така че всичко предразполагаше към по- големи тежести.
/////
Храненето е богато от към белтъчини, ама вчера бая сладки работи изядох.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 25.11.15 15:50.

26.11.15
18:30

Днес:
- 20мин. скачане на въже.
- Няколко кръга с борцова торба: суинг/ въртене над глава/ лицеви опори.
- 5мин. скачане на въже.
////
Храната: 100гр. овесени ядки, кофичка кисело мляко, няколко грама стафиди, мусака, 2 свински котлета с гъби, моркови и малко кашкавал, свинско със зеле.

29.11.15
14:10

Вчера малко клек и военна преса. Тренировката беше след работа, бях изморен и не потръгна.
Тренировката днес:
20мин.
Лег с щанга: 117кг. 10 пъти
Мъртва тяга: 147кг. 10 пъти
20мин.
Кофички: 15кг. 9 пъти
Набирания: 15кг. 8 пъти
////
Добре се представих днеска, доволен съм. Утре ако имам сили, ще направя пак клек и военна.
На 1-ви заминавам и няма да мога да пиша цяла седмица. Видях, че в хотела в който ще отседна има фитнес. Надявам се да имам време да направя 2-3 тренировки. Ако ли не, поне ще поплувам малко.

30.11.15
16:18

Тренировката днес:
20мин.
Клек: 130кг. 10 пъти
15мин.
Преден клек с щанга: 100кг. 5 пъти
Военна преса: 70кг. 5 пъти.
////
Доста отдавна не бях правил предният клек с щанга, а все с дъмбел. Започвам да коргирам тази грешка. Като цяло килограмите не ми тежаха много, но съм загубил малко тази мобилност в ръцете, та това ми правеше проблем.
Ще гледам да престана с тези бедрени сгъвания и разгъвания на машини, защото са някакси неестествени за човешкото тяло.
Не казвам, че машините не са добро нещо, но гледам да ги избягвам. Главната ми цел не е визия, а по- скоро малко кондиция, сила и издръжливост. Иначе нямам кой знае какви завишени очаквания, като любител съм наясно, че ще си стоя на едно средно- посредствено ниво, особено в сравнение с профи трениращи.
Ще мога да пиша чак неделя или понеделник.
В други ден у Дубай. Какво беше онова от Мотикаря “fdobai sam” :D .

07.12.15
11:12

Късно снощи се прибрах. Преди малко бях на фитнес. Нищо особено, няколко двусета от тяга и лег, после лицеви и набирания, раздвижвания и стречинг. Утре започвам тренировките.
По време на екскурзията не тренирах, просто нямах време. Но имаше доста физически натоварвания.
Плуване в Персийския залив, малко басеинче, и много, ама много ходене назад- напред.

09.12.15
21:50

Б*си майката! Едно от нещата, които си купих от Дубай, беше кутия със зелен чай. Реших днес да пробвам една чаша.
След 10мин. започна да ме боли корема, след още толкова ме хвана адското разтройство + повръщане. Направо върнах всичко що съм ял днес. Беше нещо ужасно! След това започна да ме втриса и да ми става студено. Легнах и поспах. Вече не ме втриса и се чувствам по- добре, опитах се да хапна малко препечена филия и сиренце, но изобщо нямам апетит, иначе пия постоянно вода.
Ако това всъщност е истински зелен чай и не е менте или развален, то тея араби са адските мазохисти!
Утре ще опиша последните две тренировки.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 09.12.15 21:50.

10.12.15
21:22

Тренировката на 8-ми.
20мин.
Клек: 135кг. 8 пъти
20мин.
Преден клек с щанга: 105кг. 8 пъти
Военна преса: 73кг. 8 пъти.
....Реших тоя път да е по- тежичко, за сметка на повторенията.
///
Тренировката на 9-ти.
20мин.
Лег с щанга: 120кг. 9 пъти
Мъртва тяга: 150кг. 9 пъти
20мин.
Горен лег с дъмбели: 37,5кг. 10 пъти
Набирания: 20кг. 9 пъти
..... Тренировката беше след студентския празник, бях изпил 4 големи бири (пиенето не ми е силна страна) и съня беше едва 4-5 часа и заради това не очаквах много. Но за моя изненада тренировката премина доста добре.
Иначе късно вечерта повръщах и имах разтройство (както описах вчера). Днес сутринта имах лека температура, но спадна.
Можеби съм пипнал някакъв вирус и зеленият чай няма нищо общо. До обяд вече нямах температура и сега се чувствам добре.

11.12.15
12:51

Тренировката днес:
20мин.
Клек: 130кг. 9 пъти
Военна преса: 70кг. 9 пъти
//////
Нямах много време днес, заради това тренировката беше доста кратка, но за сметка на това и доста изморителна.
///
Храната днес: кофичка кисело мляко, 100гр. овесени трици, 1 ябълка, пилешко с ориз, омлет от 10 яйца и 100гр. сирене, туршия.

12.12.15
17:46

Тренировката днес:
20мин:
Лег с щанга: 123кг. 8 пъти.
10мин. Мъртва тяга: 153кг. 5 пъти
10мин. Широка тяга: 130кг. 4 пъти
15мин.
Кофички: 15кг. 6 пъти
Набирания тесен подхват: 15кг. 6 пъти
///////
Разделих тягата на мъртва и широка. При вторият тип, хвата беше изморен, и можеби трябваше да започна от широката, защото все пак тя ми е по- трудна.
При лега бях някакси отвеян и не ми се занимаваше.
При набиранията и кофичките трябваше да остискам 20мин. но не издържах и се отказах. Просто не ми издържаха силите, тоя път много се задъхвах, явно не ми беше ден.
Иначе съм доволен от седмицата.

14.12.15
08:49

казано от pefo pefo на 12.12.15, 17:46:

Разделих тягата на мъртва и широка.

Извинявам се за глупавия въпрос, но широката не е ли мъртва? И ако не е, защо първо не я умъртвиш, за да не се мъчи?

14.12.15
13:15

казано от Boby_ на 14.12.15, 08:49:

казано от pefo pefo на 12.12.15, 17:46:

Разделих тягата на мъртва и широка.

Извинявам се за глупавия въпрос, но широката не е ли мъртва? И ако не е, защо първо не я умъртвиш, за да не се мъчи?

Да, малко нонсенс се е получил заради начина ми на изразяване. И двата типа са мъртва тяга, разликата е в положението на дланите.

17.12.15
20:03

Тренировката на 14-ти.
20мин.
Клек: 130кг. 10 пъти
Военна преса: 70кг. 10 пъти
Малко хиперекстензии и вдигане на краката от вис. Отново трябваше да бързам и нямах много време.
На 15-ти почивка.
16-ти декември
20мин.
Лег с щанга: 128кг. 8 пъти
Мъртва тяга: 160кг. 8 пъти.
10мин.
Кофички: 15кг. 5 пъти
Набирания: 15кг. 5 пъти.
10мин.
Горен лег с дъмбели: 35кг. 5 пъти
Гребане с щанга: 70кг. 5 пъти.
///
Тоя път качих повечко килца на лега и тягата, а повторенията варираха межу 2 и 3, като баш накрая едвам правих 2-ки.
Днес, 17-ти почивка.
Утре мисля да пробвам 20мин. клек и тяга. Да видим какво ще е изтощението, няма да се нахвърлям на големи тежести, просто проба.
/////
Храната днес: Кисело мляко, 100гр. овесени трици, 2 банана, 1 шоколад, пилешко с картофи, 5 яйца, 100гр. сирене, домат и краставица, 2 портокала.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 17.12.15 20:05.

23.12.15
11:58

Едно такова ми е предпразнично и можеби заради това ме мързи да пиша в дневника. Извинявам се за което.
Довечера ако имам време, ще впиша последните тренировки.
Поне не ме мързи да ходя до залата, така че тренировките са редовни :) .

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 23.12.15 12:00.

29.12.15
10:27

Така... Щях да пиша още на 24-ти, ама ми се развали лаптопа.
От 20-ти, до 23-ти (включително) имаше тренировки, но мина бая време и не ми се занимава да ги описвам.
Общо 4 дни  не бях тренирал поради празниците. Последните две тренировки бяха на 28-ми и днес на 29-ти.
През 4-те дни почивка от липсата на тренировки, нямах много апетит. За моя изненада, не се угоявах като свиня по празниците. За този период единствените по- така калорични неща бяха 2-3 парченца баклава и 2 шоколада. Всички други калории си ги набавях от качествени източници- месо, овес, мляко, ориз и картофи и салати.
Явно тялото ми си е отпочинало добре, защото без много зор, последните две тренировки бяха перфектни.
Тренировката вчера:
20мин.
Клек: 135кг. 10 пъти
20мин.
Преден клек с щанга: 110кг. 9 пъти
Военна преса: 75кг. 8 пъти.
После следобед- скачане на въже 15-тина минути.

Тренировката днес:
20мин.
Лег с щанга: 125кг. 9 пъти
Мъртва тяга: 155кг. 9 пъти
20мин.
Кофички: 20кг. 8 пъти
Набирания тесен подхват: 20кг. 7 пъти
Веднага след това, 10-тина мин. скачане на въже.
//////////
Теглих се скоро, в момента тежа 98кг. Преди година й нещо след изчистване тежах около 86-87кг. на ръст 192см. Но някакси диетата и тренировките не бяха много на ниво, и мускулният тонус ми се губеше. Всички казваха, че съм свалил прекалено много и тн.
Мисля след нова година да поорежа малко калориите, и постепенно да премина в лек калориен дефицит.
Тоест мисля свалянето на килограми да е доста бавно и да се мъча да не загубя много от силата си (не че на тия килограми съм много силен де). Искам до лятото да стана 90кг. На тези килограми се чувствам най- добре. Нито твърде слаб, нито твърде пухкав, но и в по- добра кондиция и сравнително силен. А и през тази година и нещо, все ще съм качил някой грам мускул, така че ще изглеждам по- добре от преди.

31.12.15
16:57

Да допълня, ще възобновя тренировките чак на 4-ти.

05.01.16
15:10

За много години (май бях пропуснал да честитя).
Тренировката вчера:
около 15-тина минути:
Клек с щанга:
135кг.- 3 пъти
130кг.- 3 пъти
Военна преса: 5х75кг. общо 5 серии с дълги почивки.
///
Вчера едвам- едвам станах от леглото, а докато се измия, облека и тн. замръзнах направо. Не пих кафе и бях доста схванат във врата и леко в кръста. Тренировката беше доста тегава, към края ми беше леко замаяно и имах чувството, че се разболявам. Просто бях изморен, явно защото предния ден имах едно 5 часово пътуване.
Тренировката днес:
20мин.
Лег с щанга: 127,5кг. 8 пъти
Мъртва тяга: 157,5кг. 8 пъти
20мин.
Кофички: 20кг. 10 пъти
Набирания: 20кг. 9 пъти
Фермерска разходка: 2 обиколки на залата с 35кг. дъмбели.
10мин. Скачане на въже.
///
Днес всичко беше супер. Нямах никакво напрежение или схващания. Събудих се бодър и в настроение.
Накрая реших да разнообразя с една фермерска разходка. Оказах се прекален оптимист, много ме озори това упражнение. Но в моя защита ще кажа, че хвата и без това беше вече изтощен.
/////////
4-5 дена (малко преди и малко след Нова година) се мотах у разни вили и апартаменти без отопление, и се чудя как не се разболях. Единствените топли моменти бяха по време на сън, под 4-5 пласта юргани и завивки. Иначе добре си прекарахме Новата година, бая голяма компания бяхме. Втръсна ми от ядене и пиене. То не бяха баници, тиквеници, пици, торти и незнам си какво. Като добавим и алкохола, бая калории бях приел между 28-ми и 3-ти. Липсата на тренировки/ енергоразход също си даде думата. Чувствах се подут като балон.
Вече втори ден не съм докосвал сладка или прекалено мазна и тестяна храна.
Започнах пак да си броя калориите. И днес изчислената ми храна ще е около 3150- 3200кал. като калорийният ми баланс е около 3300кал. Дори и да го надвиша баланса, на този етап не ми пречи. В момента важното ми е да намаля до минимум захарите и трансмазнините, за да се чувстам добре. Защото от тея мазнотии и тестени изделия, постоянно получавах киселини и се чувствах подут. От сладките пък постоянно огладнявах и се получаваше един порочен кръг на преяждане през последните дни :D .

05.01.16
15:20

От студено не може да се разболееш. От мръсен въздух и висок инфекциозен фон можеш да се разболееш и на 30 градуса.

05.01.16
15:28

казано от James Hinks на 05.01.16, 15:20:

От студено не може да се разболееш. От мръсен въздух и висок инфекциозен фон можеш да се разболееш и на 30 градуса.

Благодаря... интересно.
Не съм особено вещ на тая тематика. Просто постоянно ми беше студено на ходилата и ръцете, и заради това си мислех, че ще се разболея. Щото нали уж се изстивало от краката и тн.
Има много наслояване на “бабини девитинини” у повечето от нас.

05.01.16
15:43

Това с изстиването и особено седенето на течение са типично български неща.

05.01.16
15:55

казано от CarnalK на 05.01.16, 15:43:

Това с изстиването и особено седенето на течение са типично български неща.

Явно е така. Има много митове (така да се каже) сред нас българите. Голяма част от хората още вярват в неща като урочасването, червените кончета, магиите, гледачките и прочие, а какво остава за другите работи...
Едно време, само като кихнех, това беше знак на нашите, че настивам, а не че примерно ми е влязла прашинка в носа или нещо от тоя род.

06.01.16
21:44

Днес, скачане на въже 20мин.
///
Калориите днес: ~ 2950кал. (+/- 10-15кал.)

09.01.16
12:32

Тренировката онзи ден:
Клек 5х5 на 153кг.
20мин.
Преден клек с щанга: 110кг. 8 пъти
Военна преса: 70кг. 8 пъти
////
Общо взето реших клека да не е по ЕДТ. Спокойничко, без много зор си кляках. Така съответно килограмите бяха доста повече. Ако не се лъжа, преди ЕДТ-то си кляках със 153- 155кг. за 3-ка повторения. Май ще се върна към по- тежичкото, някакси повече ми харесва. А и това ЕДТ малко ми писна.
Иначе втората част на тренировката доста ме озори. Като цяло предният клек не ми върви много, а плюс военната преса, нещата станаха доста тегави.
///
Тренировката вчера (все пак реших да е ЕДТ):
20мин.
Лег с щанга: 130кг. 6 пъти
Мъртва тяга: 160кг. 6 пъти
20мин.
Горен лег с дъмбели: 40кг. 5 пъти
Набирания: 25кг. 5 пъти
Фермерска разходка с 35кг. дълмбели.
Висене на лост.
////
Все пак реших да увелича тежеста, заради това и сериите са толкова малко. Едното за сметка на другото, както се казва. Почивките бяха по- дълги между двусетите.
////
Тренировката днес (нямам спирачки направо):
Клек: 5х3 на 153кг.
Военна преса: 5х5 на 75кг.
На тези килограми на клека, имах сили за 5х5, но реших да не се напрягам много. Всичко беше свежо, без много зор и потене.
Военната преса я направих на бързо.
Усещам увеличаване на силата при военната преса, без кой знае колко да съм се напъвал на нея, странно.

Утре почивка. В понеделник мисля клека отново да е 5х3. Ще видим дали ще мога да бутна повече.
В лек дефицит съм, но ще гледам да си запазя максимално силата.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 09.01.16 12:34.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1