Нищо специално, просто дневник.

Прескочи до:

16.03.16
09:15

Вчера 35мин. скачане на въже.
Днес:
7 кръга:
Клек: 7х5/ 165кг.
Кофички: 7х5-6/ 20кг.
Набирания: 7х6/ 25кг.
—-
4 кръга:
Военна преса: 4х5/ 78,5кг.
Гребане с дъмбел: 4х5/ 42,5кг.
Лицеви опори: 4х15
//////
Днес исках да е по- обемна тренировката, повече серии,  упражнения, повече напомпване и тн. Първата част на тренировката свърши доста бързо, но на втората част почивките станаха доста дълги. Внезапно ми спря тока и се размотавах. Лицевите опори бяха доста зле, явно умората по рамената и ръцете си каза думата.
п.п. Видях, че съм на следващата страница. На предната съм сложил снимка на резултатите за пролактина и естрадиола.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 16.03.16 09:17.

16.03.16
09:21

Интересно ... Остава май вариантът, в който храненето куца . Да видим какво мисли и HINKS

16.03.16
13:57

След тази стойност на естрадиола остава варианта АИ, обаче сега не ми се обяснява защо.

18.03.16
09:53

Тренировката днес:
двусети:
Клек: 5х1/ 170кг.
Мъртва тяга: 5х2-3/ 190кг.
—-
Лег: 5х2/ 130кг.
—-
Тяга с широк хват: 3х4/ 140кг. през около 10 сек.
Малко работа за хвата- държане на дъмбел, висене на лост.
///////
Днеска тягата беше доста зле. Като цяло върви на зле откакто ги започнах кръговите тренировки. Ако тягата ми е в отделен ден, ще върви много добре, но не и по тази схема на трениране. Нито имам мотивация, нито сили да правя тяга когато правя и клек.
Може да се насиля да правя тяга в отделен ден, трябва да пробвам просто.
Иначе днеска едвам се събудих. Всички около мене ги е пипнал някакъв вирус, само аз отдържам фронта.
Сякаш от приема на Сиофор ми се губи малко от апетита и едвам събирам сили да поддържам работните тежести.

19.03.16
17:58

Днес:
Клек: 5х8/ 160кг.
Военна преса: 5х5/ 83кг.
///
Тренираше ми се днеска, нищо, че трябваше да почивам. Лека тренировка, колкото да пораздвижа, не си давах много зор.
Утре пак ми се прави клек, ама може и да ме домързи.
Върти ми се нещо за “Клек всеки ден” и като цяло наблягане на бутащите упражнения, за сметка на тягата.

20.03.16
18:25

Днеска ме домързя, утре ще клякам.

21.03.16
17:38

Тренировката днес:
Клек: 5х1/ 170кг.
двусети:
Лег: 5х4/ 130кг.
Набирания подхват: 5х8/ 25кг.
двусети:
Кофички без тежест: 3х10
Гребане с дъмбел: 3х6/ 45кг.
/////////
Понапомпваща тренировка, без много потене и задъхване. Абе щом няма тяга, за другите упражнения има повече сила и желание. Утре ще се пробвам да отида до залата за да правя отново клек.
Малко се чудя как ще стане тоя “Клек всеки ден” като съм на калориен дефицит и само с един креатин монохидрат (най- много да си купя рибено масло, излишни пари за добавки нямам). Сигурно на втората седмица ще се откажа от опита :D .
Онзи ден и вчера имаше по 35мин. скачане на въже.

23.03.16
17:29

Тренировката днес:
5 кръга:
Клек: 5х5/ 165кг.
Кофички: 5х5/ 20кг.
Гребане с дъмбел: 5х8/ 45кг.
——
Тяга с широк хват: 4х4/ 140кг. през няколко секунди.
——
Военна преса: 4х3/ 78кг.
///////
Днес сутринта нямаше как да си направя кафе вкъщи, и набързо си взех едно от улична кафе машина. Не успях да се събудя и през цялата тренировка ми беше доста заспало. Всичко беше с доста дълги почивки, накрая едвам направих военната преса, през цялото време я кривих. Сега пък съм на гости при майка ми, тоест ще се изкуша с разни сладки работи- ще го пишем “чийт- дей”.
Като цяло хранителният режим си върви по план, усещам, че съм свалил някое й друго килце.
——-
Забравих да допълня. Това с клека всеки ден няма да стане. Много натоварващо на психиката ми действа да съм всеки ден в залата :D .

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 23.03.16 17:31.

24.03.16
11:32

Днес:
Мъртва тяга: 5-6 серии, последните 2 до 200кг.
Лег: 3х5/ 135кг.
Клек: 5х4/ 175кг.
Военна преса: 3х3/ 80кг.
/////////
На пръв поглед изглежда, че има бум на работните тежести, но не е точно така.
Тренирах в една спарена маза, където лостовете бяха много ментеливи, тънки и с поне 5кг. по- леки от класическите. Също така и тежестите сякаш не си отговаряха съвсем на килограмите.
Вчера изядох един шоколад и няколко вафли и днес се чувствах гузно, заради това й тренирах. Пред стойката за клек имаше огледало и се видях в цял ръст докато кляках. Бих казал, че дълбочината ми е добре и клякам доста под паралела.
Последните дни се теглих на два различни кантара, 102 килограма съм. А не както предполагах, че съм 95- 96кг. Явно до преди два месеца съм бил около 108- 110кг. Абе още бая работа ме чака. Те и силовите ми постижения не са кой знае какви за моят ръст и килограми. Посредствена работа съм :D .

26.03.16
18:23

Пиша в дневника, че да не създавам безсмислена и ненужна тема.
Майка ми онзи ден ми накупи 2- 3кг. свински котлети. Хапвам си аз вчера, и кво’ става... свинското има вкус на риба.
Помислих си, че си внушавам или, че някоя от подправките не е на място. Но после и майка ми потвърди, че месото има лек рибешки привкус.
Според нея, явно прасето са го хранили с разни рибешки каши и нишестета (и аз не знам точно) и заради това е придобило този вкус.
Ама чак пък толкова, преди не съм се замислял, ама ми изглежда доста невероятно самото животно да се умирише на това с което се е хранило. Ама знам ли...
Досега не ми се е случвало такова нещо, чак се чувствам леко измамен и подведен. Иначе стабилно си похапнах от месото, но нищо ми няма :D . Но ви казвам, че е неприятно да ядеш свиня с вкус на риба :D .

26.03.16
18:26

Не знам на колко години си ,но преди 25г беше нещо нормално пилетата да миришат на риба...тъй като ги хранеха с рибено брашно.Та нищо чудно да са подхранили и прасетата с някой рибен шрот...

26.03.16
18:29

Точно преди малко ми споменаха, че преди 20-тина години, това с рибата е било редовна практика :D .
Абе аз ли се филмирам излишно, или това означава, че качеството в определени места в България спада, вместо да върви към по- добро.
Не ми се навлиза в социално- политически тематики.

28.03.16
19:30

Тренировката днес:
5 кръга:
Клек: 5х8/ 160кг.
Лег: 5х8/ 125кг.
Набирания подхват: 5х10 без тежест.
——
Тяга с широк хват: 4х5/ 145кг. през 1-2 минути.
Малко помпане на гърди на една избутваща машина, не знам как се казва.
////////////
Снощи си легнах доста късно, а после и не можех да заспя. Цяла нощ се въртях, ту горещо, ту студено ми ставаше. Отделно и много задължения ми се натрупаха напоследък и съм леко напрегнат и превъзбуден. Заради това сутринта дори и кафето не можа да ми помогне. Мускулатурата ми си беше отпочинала, но просто ми липсваше концентрация и желание за трениране.
Заради това гледах да не напъвам единици или тройки. Просто помпах, това е. Ще гледам срядата да го дам по- тежко.
Вчера имаше 35мин. скачане на въже. Поне усещам, че съм станал по- издръжлив и имам повече въздух.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 28.03.16 19:32.

30.03.16
19:50

Тренировката днес:
двусети:
Клек: 5х2/ 170кг.
Лег: 5х2/ 130кг.
—-
Няколко серии горен лег с дъмбели, гребане и военна преса, мързи ме да описвам.
////////
И тази тренировка беше зле. Пояса го чувствах много слаб, даже се чудих дали да не сложа колан при изпълнението на клека, но устисках все пак. На лега пък нямах никакви сили, едвам избутвах щангата, даже по едно време леко ми причерня пред очите.
Пълна апатия, липса на концентрация и желание, това е в общи линии тази седмица. Поне от към тренировки де. Живота извън залата си върви добре.
Днес малко се разочаровах от себе си, купих си баница, не бях си купувал “закуска” от 2 години :D .
Другата седмица мисля да пробвам “бутащи/ дърпащи”.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 30.03.16 19:50.

31.03.16
17:59

Напук на лошата седмица, реших да отида за малко до залата.
Към 8-9 серии мъртва тяга, достигайки 1-ца на 200кг.
После малко фермерска разходка.
//////
От другата седмица съм на бутащи/ дърпащи. Целта ще е тягата да ми е в отделен ден и като първо упражнение. При кръговите тренировки за цялото тяло, тягата не ми върви, заради това променям схемата.
////
Малко ретро песничка.

02.04.16
12:17

Днес:
двусети:
Клек: 5х3/ 170кг. опит за 173кг. едва до паралела.
Лег: 5х5/ 133кг.
——
кофички: 5х8/ 20кг.
Военна преса: 5х4: 80кг.
Малко трицепс на скрипец.
///////
Днес само бутащи упражнения. От понеделника започвам новата програма.
Онзи ден и вчера имаше по 35мин. скачане на въже. Ставам все по- добър :D .
Мисля си от време на време за тоя Сиофор... Пия си го редовно, напоследък обаче ми се завърна апетита. Даже вчера някаква вафла изядох. Напоследък имам чувството, че отново качвам килограми, ама сигурно се филмирам, защото не може за 2-3 дни да кача определено количество мазнини. По- скоро съм задържал малко вода.
До няколко дни може да си купя някое АИ, както ме посъветвахте преди известно време.

06.04.16
17:00

Тренировката в понеделник:
Бутащи:
Преден клек: 4х5-6/ 110кг. колкото за наблягане на техниката.
Двусети:
Лег: 5х5/130кг.
——
Наклонен лег с дъмбели: 3х8/ 30кг.
Малко лицеви опори.
//////
Вторник: Лека тренировка пиян.
Няколко серии мъртва тяга
Няколко серии набирания без тежест
Няколко серии Т- образна щанга с опора.
////////
В понеделник вечерта се бяхме напили с едни приятели с домашна ракия. Поспах 4-5 часа, и вторник сутринта отидох на тренировка.
Бях доста замаян и ми се повръщаше малко.
След тренировка хапнах и се изповръщах общо 3- 4 пъти. Последва цял ден в лежане и агонизиране :D . За деня бях хапнал само 3 препечени филийки със сирене, а към 19 часа се пооправих и хапнах малко чушки с кайма и ориз.
Предната вечер алкохола не беше чак толкова много, а и все пак беше домашнярка. Подозирам, че повръщането е било заради приема на Сиофор предния ден. Просто не виждам как бих могъл да повръщам от ракия. В “лудите” ми години съм смесвал по 3-4 вида алкохол, и пак не съм повръщал, а сега... От около 2 години пия доста рядко, а още по- рядко и се напивам и нямам онзи тренинг от едно време, ама както и да е.Днес съм добре, гърлото ми оздравява, а и съм трезвен :D . Може днес да поскачам на въже.
Следващата тренировка ще е утре.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 06.04.16 17:03.

07.04.16
18:01

Тренировката днес:
Клек: 5х1/ 173кг. през 1- 2 минути, за да съм максимално съсредоточен и да стигам максимално под паралела.
——-
двусети:
Преден клек: 2х5/ 110кг./// 2х3/ 110кг.
Военна преса: 4х3/ 80кг.
——-
двусети:
Лег с щанга: 4х8/ 115кг. колкото да се напомпя
Кофички без тежест: 4х10/ 12 повторения.
1-2 серии трицепс на вертикален скрипец- до отказ.
///////////////
Днес бях в отлична форма. Няма и спомен от настинката, която ме тормозеше няколко дни. Снощи успях да си легна по- рано и поспах 9- 10 часа.
На предния клек можеби можех да сложа още, но в двусет с военната преса, направо ми се спря тока.
Все повече усещам, че трябва да работя за мобилност в горната част на тялото- китки, лакти, рамене, там ми е проблема, а от там идва и слабия преден клек. Не че ми тежи, просто ми е супер неудобно на ръцете, поради липсата на мобилност.
Лега и кофичките нищо особено, по такова билдерско беше.
Това е за днеска. Утре дърпащи упражнения.

08.04.16
14:18

Днес:
Мъртва тяга:  3х2/ 200кг./ опит за 205кг.- неуспешен./ 2х5/ 190кг.
Набирания подхват: 5х5-6/ 25кг.
двусети:
Гребане с дъмбел: 4х8/ 40кг.
Хоризонтален скрипец: 4х5/ около 70кг. ама май не си отговарят плочите.
Малко фермерска разходка с 35кг. дъмбели, мазолите много ме заболяха днеска.
1 серия бицепсче на крив лост.
//////
В началото много ми се спеше, но щом хванах щангата се разсъних. Напоследък доста добре я усещам тягата.
Абе като не съм на кръгови за цялото тяло, работните тежести вървят доста добре.
Мразя да тренирам за ръце, едвам се самонавивам да ги помпя тия ръки.

13.04.16
18:24

Неделя и понеделник имаше тренировки, но не ме мързи да ги описвам.
Днес бутащи:
Клек: 3х6/ 165кг./// 4х1/ 170кг./// още 2 серии на бързо със 160кг.
Лег: 3х3/ 135кг.
Военна преса: 4х5/ 75кг. през 10-тина сек. доста напомпващо
/////////
Сутринта нямах ток в квартирата и не успях да си направя кафенце, и се наложи да пия от някаква машина. Резултатът беше, че много ми се спеше. В началото почнах по- кротичко с клека, ама после се насилих за единици. Почивките между сериите бяха дълги, упражненията бяха едно по едно, а не в кръгова форма. Взех, че направих повечко серии от това, което го бях намислил, като прибавим и дългите почивки, 2/3-ти от тренировъчното време беше на стойката за клек.
Накрая ми писна и гледах да си свърша другите неща по- бързо.
Онзи ден се теглих, свалил съм до 97кг. (на 24-ти март бях 102кг.).
Напоследък силовите тренировки вървят добре, но от седмица не съм правил кардио, нещо много ме мързи а и напоследък имам доста работа и нямам желание за почти нищо.

15.04.16
20:02

Вчера:
Мъртва тяга: 2х2/ 200кг.// 2х1/ 203кг.// 1х1/ 205кг.- неуспешен, просто проба.
Набирания подхват: 5х3/ 30кг.
двусети:
Гребане с щанга: 3х8/ 70кг.
Хоризонтален скрипец: 3х8/ 65кг. плочи.
двусети:
два пъти фермерска разходка с 35кг. дъмбели.
два пъти по няколко секунди висене на лост.
—-
1х10/ сгъване за бицепс с крив лост.
////////////
Бая натоварваща тренировка беше. Първата част много тежко, втората част напомпване с кратки почивки между двусетите.
Като прибавих и упражненията за хват, ръцете доста се изтощиха. Тренирам без ръкавици и фитили (нарочно, уж да се калявам) и имам адските мазоли :D .

19.04.16
17:49

Нещо много ме мързи да пиша в дневника...
Вчера:
Клек: 5х2/ 170кг.
Лег:3х2/ 138кг./// 2х1/ 138кг.
Накл. лег с дъмбели: 4х5/ 32,5кг. бавно и стриктно, с лека пауза
Лицеви опори: 2х до отказ
////
Не ми се изпълняваше военна преса и заради това исках да понапомпя гърдите. Забравих предния клек, но в четвъртък ще направя няколко серии.
Днес:
Мъртва тяга: 2х2/ 203кг./// 2х1/ 205кг.
Набирания тежест подхват: 5х5/ 25кг.
хоризонтален скрипец: 3х10/ 60кг. плоча, през 10сек.
фермерска разходка: 35кг. дъмбели на ръка.
////
Днес си подобрих рекорда на тяга. Странно, но тази седмица имам доста сила, въпреки, че от два дни съм намалил още повече калориите. В скоро време очаквам спад на работните тежести. Започнах пак да скачам на въже, по 35мин. на ден.
Един приятел, бивш плувец ме надъхва да ходя с него на басеин да плуваме. Дано стане работата, че повечко енергоразход няма да ми е излишен.
.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 19.04.16 17:51.

26.04.16
19:12

Оф... много, ама много ме мързи тая седмица да си попълвам дневника :D .
Последните две тренировки от миналата седмица бяха доста леки. В каква поза съм спал, на течение ли съм спал, ама кръста ме болеше, а колената бяха доста сковани. Четвъртък и петък сутрин преди тренировка правих сутрешна гимнастика, направо като по онея пропагандни черно- бели филми :D . След това базови но с леки тежести, а после и доста стречинг.
Мъчеше ме и някаква диария, която също повлия негативно на тренировките.
Стабилно на дефицит съм си, което още веднъж ме натъжава и ме кара да се чувствам слаб :D . Тоя път съм си решил, че пари за добавки няма да давам и така се възстановявам с една идея по- бавно. Няма да се глезя, само на тренировки, храна и почивка ще го карам- нека се мъча малко.
Вчера и днес също тренирах, справих се по- добре от миналата седмица, върви ми сякаш.
Както писах по- горе- не ми се описва. По нататък ще опиша бъдещите тренировки в четвъртък и петък.

казано от pefo pefo на 26.04.16, 19:12:

Четвъртък и петък сутрин преди тренировка правих сутрешна гимнастика, направо като по онея пропагандни черно- бели филми :D .

Срам, не срам - и аз от време на време, като ида на работа по-рано и съм сам в офиса, правя 10-15 мин. old school гимнастика и разтягане; обаче много ме ободрява и после се чувствам супер :)

27.04.16
16:23

казано от Alexander Krastev на 27.04.16, 09:08:

казано от pefo pefo на 26.04.16, 19:12:

Четвъртък и петък сутрин преди тренировка правих сутрешна гимнастика, направо като по онея пропагандни черно- бели филми :D .

Срам, не срам - и аз от време на време, като ида на работа по-рано и съм сам в офиса, правя 10-15 мин. old school гимнастика и разтягане; обаче много ме ободрява и после се чувствам супер :)

Ами то не трябва и да ни е срам дори. Гимнастиката е хубаво нещо. Познавам един доста стар дядка, бивш военен. Сигурно е около 78- 80 годишен ама прави всяка сутрин гимнастика и е супер подвижен за възрастта си, не носи бастун и от почти нищо не се оплаква. Поне на мен ми разправя, че заради гимнастиката се държи още на краката си.
Наблюдавам у залата как доста трениращи се нуждаят от неща като гимнастиката, загряването, стречинга и периодизацията.
Гледам някакви хора, уж нацепени, пък в същото време се оплакват от всякакви болки, лесно се задъхват и дори не могат да си докоснат пръстите на краката. Не трябва да гледаме само визията, а и общото здраве и възможностите на човешкото тяло и дух.

27.04.16
16:46

казано от pefo pefo на 27.04.16, 16:23:

Познавам един доста стар дядка, бивш военен. Сигурно е около 78- 80 годишен ама прави всяка сутрин гимнастика и е супер подвижен за възрастта си, не носи бастун и от почти нищо не се оплаква.

Половин Китай прави сутрин много по-удачна “гимнастика” и не се оплаква от нищо, даже от официалната власт :)
Тялото сутрин не иска 16 тактовите упражнения, иска съвсем друго раздвижване, а час по-късно(защото събуждането е процес, не само отваряне на очите) една силова е само бонус ;)

27.04.16
20:06

казано от James Hinks на 27.04.16, 16:46:

казано от pefo pefo на 27.04.16, 16:23:

Познавам един доста стар дядка, бивш военен. Сигурно е около 78- 80 годишен ама прави всяка сутрин гимнастика и е супер подвижен за възрастта си, не носи бастун и от почти нищо не се оплаква.

Половин Китай прави сутрин много по-удачна “гимнастика” и не се оплаква от нищо, даже от официалната власт :)
Тялото сутрин не иска 16 тактовите упражнения, иска съвсем друго раздвижване, а час по-късно(защото събуждането е процес, не само отваряне на очите) една силова е само бонус ;)

Ами аз лично тренирам рано сутрин. След това работя и тн. Нетрениращите ми колеги всяка сутрин се оплакват от мързел, схващания, сънливост и тн. докато аз съм бодър, усмихнат, позитивен и продуктивен. Наистина силовите тренировки оказват голямо влияние, то те и самите раздвижват де, събуждат ти нервната система и тн.
В нетренировъчните дни, просто след ставане се раздвижвам малко, правя няколко клякания и лицеви, и отново съм сравнително бодър.
До колкото съм чувал, в Япония организират повечето работници в групова гимнастика сутрин, малко преди започването на работния ден.

29.04.16
17:12

Тренировката вчера:
5 кръга:
Клек: 5х6/ 168кг.
Лег: 5х5/ 130кг.
Военна преса: 5х5/ 70кг.
—-
двусети:
Преден клек: 3х5/ 100
Кофички: без тежест, почти до отказ
/////
Всичко доста на бързо, бая изтощителна тренировка беше. За предния клек нямах никакви сили в ръцете, раменете и пояса. Изпълних го колкото за движението, бях прецизен, с лека пауза в долната част.
//////
Тренировката днес:
Мъртва тяга: 3х1/ 200кг.
Проба за дефицитна тяга: 2-3 повторения с 60кг./// 2-3 повторения с 100кг.
Мъртва тяга с широк хват: 3х3/ 160кг. през няколко секунди.
Набирания подхват: 5х6/ 20кг.
Малко фермерска разходка
Малко бицепс
//////
Тягата много ми тежеше днеска, но след това живнах и се понапрегнах още.
Тази седмица- 4 силови и 3 кардио сесии.
Сега празници, почивки, туй- унуй... Надявам се да не се оям много, и най- вече се надявам следващата тренировка да е в понеделник, а не чак след седмица.

01.05.16
16:51

Днес около 40мин. скачане на въже- къде доста бързо, къде по- монотонно.
Вчера хапнах доста козунак + някои раздавки, абе оядох се, въпреки, че до преяждане не се стигна.
Днес сякаш храната е по- малко. Поне приемам достатъчно белтъчини.
Надявам се утре да успея да отида на фитнес, че около седмица трябва да помагам за един ремонт.
Напоследък ме измъчват леко негативни мисли... Можеби към края на юни месец ще заминавам на бригада в Кентърбъри Англия.
Разгледах в нета за някои фитнес зали там, но ние ще сме малко извън града.
С група приятели ще ходя там, а те са едни... пийняци и пушачи, които са големи мърди.
Познавам и някои доста големи фитнес фанатици, които след бригада са се връщали или твърде дебели, или твърде слаби, тоест време и желание за трениране не са имали.
Надявам се работата да не ми пречи на тренировките. В най- лошия случай ще правя от време на време кратки тренировки, тип набирания, лицеви, кофички, клекове със собствено тегло и подобни.

Мнението беше редактирано от pefo pefo на 01.05.16 16:52.

03.05.16
15:05

Тренировката вчера:
двусети:
Клек: 5х3/ 175кг.
Лег с дъмбели: 5х8/ 40кг.
—-
двусети:
отново клек: 5х6/ 160кг.
Накл. лег с дъмбели: 5х5/ 32,5кг.
—-
Военна преса: 3х5/ 75кг. през 10- 15сек.
/////
Клека изглежда силен, ама не е баш така, просто защото тежестите не си отговарят. Лоста сигурно тежи 15 кила, а 20-ките са поне 18 или 19 килограмови. Същото важи и за дъмбелите. Всичко беше много на бързо, без никаква почивка, тренировката да е била 30 минутна.
Тренировката днес:
Мъртва тяга: 3х2/ 205кг.
Тяга с широк хват: 3х3/ 165кг. доста на бързо.
Няколко серии набирания без тежест.
Гребания на Т-образен лост: 4х5/ 60кг.
Малко хват: Фермерска разходка с дъмбел, висене на лост.
/////
Отново тежестите не си отговарят съвсем. Тея 205кг. ня тягата са можеби 200 или 198кг. ако не и по- малко.

05.05.16
10:42

Вчера: 35мин. скачане на въже.
Днес:
Преден клек: 3х5/ 120кг. с лека пауза долу.
двусети:
Клек: 4х8/ 170кг.
Кофички без тежест: 4х10
—-
Военна преса: 3х3/ 80кг.
///////
Отново тежестите не си отговарят съвсем. Двусета от клека и кофичките беше много на бързо, без кой знае какви почивки.
Военната преса беше с доста дълги паузи, защото вдигах клека на две момчета- редувахме се просто.
Тренировката като цяло беше доста кратка.
... Малко нарко-денс-инсулт-сауна-YOLO-естетик-плочки мотивация :D .

11.05.16
18:10

Пак ме домързя да попълвам дневника. Добре, че не ме мързи да тренирам.
Съвсем на кратко как тренирах през последните дни:
Събота кардио- скачане на въже 30мин.
Неделя- бутащи
Понеделник- дърпащи/ по- късно пред деня 35мин. скачане на въже.
Вторник- бутащи
Днес кардио- 25мин. скачане на въже.
////////
При тренировките в неделя и понеделник, във вторник не трябваше да тренирам, ама нещо ми се ходеше до залата. В случая не се бях възстановил добре и работните тежести не бяха кой знае колко големи.
Кардиото гледам да е през ден, или два дни и ден почивка.

15.05.16
20:16

Четвъртък дърпащи (трябваше да са бутащи).
Мъртва тяга: 4х3/ 198кг.
Тяга с широк хват: 3х5/160кг.
Набирания надхват: 5х5/ 20кг.
Фермерска разходка, висене на лост.
////
Петък бутащи.
двусети:
Лег: 5х8/ 125кг.
——
Няколко серии кофички и лицеви, размотаване като цяло. В ден след дърпащи упражнения, нямам никакви сили за бутащи. Ако е обратното, нямам никакъв проблем.
/////
Събота: 40мин. скачане на въже.
//////
Днес: бутащи.
двусети:
Клек: 5х2/ 175кг.
Лег с дъмбели: 5х3/ 47,5кг.
——
двусети:
Военна преса: 5х3/ 78кг.
Кофички: 5х5/ 20кг.
—-
/////
Преди малко, около 35мин. скачане на въже.
Тия дни много тренировки, много нещо. Сигурно от утре ще направя една разтоварваща седмица. То всеки ден вдигане, скачане на въже, потене, задъхване и тн. Направо се чувствам като мазохист.

16.05.16
15:56

Днеска разтоварваща- дърпащи.
Мъртва тяга: 3х5/ 120кг.
Набирания подхват: 3х8/ без допълнителна тежест.
Гребане с щанга: 2х8/ 60кг.
////////
Тая седмица ще е разтоварваща, леки килограми, малък обем и тн. Доста мудно протече тренировката, без да си давам много зор. Нека почиват мускулите, че нещо ме понаболява около лявата плешка. Болката е лека, по- скоро дискомфорт и леко прескачане.
Днес и доста стречинг имаше, а малко по- късно ще се масажирам и с фоумролера.

19.05.16
21:30

Разтоварващи:
Вчера.
Бутащи:
Преден клек: 3х5/ 90кг.
Кофички: 3х10/ без тежест
Военна преса: 3х8/ 50кг.
///////
Предният клек беше с пауза в долната част. Всичко доста леко, искаше ми се да напъна повече, но нали трябва да спазя разтоварващата седмица.
Днес дърпащи:
Мъртва тяга: 3х5/ 120кг.
Набирания: 3х10/ без тежест.
Малко гребане с дъмбел.
/////
Отново съвсем леко. Това беше последната силова тренировка за тази седмица.
Вчера и днес имаше по около 45мин. скачане на въже. Ако не на силови, то поне на кардиото да се зоря.

21.05.16
20:59

Преди малко 45мин. скачане на въже.
Красота!

24.05.16
18:30

В понеделник:
двусети:
Клек: 5х2/ 178кг.
Лег: 5х3/ 133кг.
—-
двусети:
Преден клек: 3х5/ 123кг.
Накл. лег с дъмбели: 3х5/ 30кг.
—-
Военна преса: 4х5/ 65кг.
——————-
По- късно през деня: 45мин. скачане на въже.
/////
Накрая нямах никакви сили за военната преса. Следващият път няма да се занимавам с наклонени лежанки и глупости, а директно ще си почна с военната преса.
///////
Във вторник:
Мъртва тяга: достигане до 1х 200кг.
Тяга с широк хват: 3х4/ 165кг.
Набирания подхват: 4х8/ 20кг.
Работа за хвата: фермерска разходка, висене на лост.
———-
По- късно през деня: 45мин. скачане на въже.
///////
Бях приятно изненадан от тягата с широкия хват. Усещам как хвата ми става по- стабилен. Ама пак леко ме заболя кутрето на лявата ръка. Сякаш бива прескрипвано между лоста и безименния пръст, не знам как да го обясня. Иначе трае се болката, веднага след пускането на щангата, болката постепенно отминава и изобщо не ме боли.
—————
Днес пълен релакс. Не ми се скача на въже, нищо не ми се прави. Следващата тренировка е утре.
От доста време не пия никакви добавки, дори и рибено масло. Мислех, че ще съм развалина с толкова много тренировки и липса на суплементация, но не е така. Тялото се адаптира и засега всичко е наред. Чак сега като си помисля за какви ненужни добавки съм си давал парите, направо се ядосвам.
Естествено не отричам суплементирането. След няколко месеца 100 процента ще си купя неща като рибено масло, витамини и креатин монохидрат.

30.05.16
17:03

Много ме мързи в момента да попълвам дневника. Много работа имам напоследък, а и от жегите хич не ми се занимава с влизането в разни форуми, сайтове и прочие. Пуснал съм се по течението и съм айляк. Напоследък все ме канят на по бира. От към количество и качество на калории следя нещата, така че бирата е в умерени количества- 1-2 чаши пред 1- 2 дни.
Само снощи се олях на един рожден ден, спах едва 4 часа, ама станах рано сутрин и направих супер качествената тренировка, да не повярва човек :D .
Иначе тренировка не съм пропускал. Само понижих скачането на въже от 45мин. на 30мин. защото по едно време сякаш ми пречеше на възстановяването.
Когато спре да ме мързи, ще започна да попълвам подробно тренировките.

11.06.16
18:25

Все още ме мързи да описвам. Горе- долу държа добро ниво на работните тежести. Месец юни е изпълнен с много рожденни дни и през ден съм я на биричка, я на ракийца- умерени количества все пак. Но все пак се чувствам гузно и се самонаказвам с тренировки :D .
Около 5 силови и 3 кардио тренировки седмично. Отделно ме е напекло слънцето, почернял съм и с биричка в ръка, приличам на някой майстор строител :D .
На 26-ти юни заминавам на бригада в една ферма в Англия. Там едвали ще имам време да ходя по зали, така че явно ще тренирам със собствено тегло. Надявам все все пак да имат някъде някой лост за набирания.
На който му се занимава, нека сподели някой тренировъчен комплекс свързан само с упражнения със собствено тегло.
Въртят ми се из главата някакви кръгови тренировки. Нещо от типа на “клекове-лицеви-набирания-кофички”. Естествено ще разнообразявам с различни типове лицеви, различни хватове набирания и кофички.
Повечето хора ми казват, че от многото работа едвали ще ми е до тренировки, но аз съм си голям инат. Имало е месеци в които съм бачкал физически труд по 12 часа, вървял съм 1 час пеш до залата и пак съм тренирал. Абе ще видим как ще се наредят нещата.

21.06.16
10:55

Днес: бутащи.
двусети:
Лег: 5х5/ 120кг.
///
Кофички без тежест: 5х10
///
двусети:
Военна преса: 4х5/ 60кг.
Машина за задно бедро: 4х10
//////////
Леки тежести, ама много ми тежяха. Преди седмица и нещо ме хвана някаква вирусна инфекция. Поставиха ме на диета и цяла седмица трябваше да съм на сухари, препечени филийки и сирене, без мазно, сладко, без кИфтета и тн.
Иначе преди днескашната тренировка, имах още две- събота и неделя, но тогава тежестите бяха още по- зле.
Все още си предпазвам малко или много организма и гледам да избягвам някои храни, но така ще е още седмица. Заради това вирус поотслабнах още, но по- скоро се поотпуснах, ама се оправям.
Ще тренирам в зала още 1-2 дни, а в петък заминавам за чужбина, там ако изобщо мога да тренирам, сигурно ще е със собствено тегло.
Ще видим как ще се развият нещата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1