Калории и килокалории / Упражнения за коремни мускули

18.06.15
18:06

Здравейте! Имам 2 въпроса. Ще започна с този за калориите. Някъде пише kcal, а другаде - cal. Каква е разликата между двете? Едни ми казват, че са еднакви, а други - че едното е 1000 пъти другото.
Другият въпрос е за коремните мускули - как се наричат тези отстрани, които са нещо като “черти” и са нещо като полуокръжности, и какви упражнения мога да правя за тях?
Благодаря предварително и лек ден/лека вечер. :)

Темата беше редактирана от Иван Христов на 18.06.15 18:07.

Здрасти!

От научна гледна точка 1000 калории = 1 килокалория = 1 kcal = енергията, която е необходима, за да се повиши температурата на 1 кг вода с 1°C.

Що се отнася до храната и изписването на хранителното съдържание на етикети и в различни таблици, то cal е синоним на kcal. Не знам от къде е тръгнало това записване.
Често се изписва и енергийната стойност в kJ -> 1kcal = 4.184 kJ

По втория въпрос - да не би да имаш предвид Obliques (коси коремни мускули)? Виж тази статия: http://www.bb-team.org/articles/3734_koremni-muskuli

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1