КОЛКО често да посещаваме фитнес залата? (женските представители)

Искам да попитам, понеже изтчетох куп противоречиви мнения и крайности относно въпроса колко често е добре и колко често е твърде много? За цел нямам максимум развити мускули както повечето мъже с амбициите на бодибилдъри.. искам по правилен начин, наблягайки на тренирането да сваля няколко килограма и да се стегна сравнително, но и същевременно частта с редуцирането на излишната мастна тъкан по възможност искам да се случи по-бързо, за да премина към същината на фитнеса за мен-стягането. Та питам със здравословно хранене грешно ли е да посещаваме фитнес залата, където наблягаме на кардио и аеробните упражнения и тренировки за максимално изгаряне на мазнините всеки ден и упражнения с много повторения и серии и леки килограми, което знам че е пътят към намаляването на обиколките, защото както казах на този етап не търся уголемяване на мускулните групи? Ако не е редно да посещавам фитнеса всеки ден, то ако 1-2дна го редувам в седмицата с бягане на стадиона? Само да подчертая, че вече на свяо глава го посещавам от 15дена, изпитвам лека умора, мускулната треска намалява с опита, и не не си почивам на пътеката, а бягам по 30мин, карам колело от типа “спининг” и съчетавам със също толкова време силова тренировка като почивах 1 ден по принуда.. имам опит с издръжливостта откъм на кардио, на стадиона съм стигала фо 8км-1час без почивки, изсилвала съм се по 90кардио и да подчертая, че съм наясно с грешките си, но се чувствам добре когато отделям време и на аеробните занимания и тези дълги тренировки съм ги правила с искането дад постигна лични цели и да видя, докъде мога да стигна.. волята ми откъм на трениране е безгранична, мързелът е преодолян и преди да започна толкова сериозно пак да ходя ходех 2-3 пъти седмично, като съм постигала и 21дена ежедневно посещение и 40дена всеки ден бягане.. та мисълта ми не беше да ви запозная с опита си, който очевидно е на база експеримент и липса на компетентност, а предимно тренировките ми са кръгови, мисълта ми е ще блокирам ли максималния ефект, ако спазя целта си 30дена всеки ден фитнес и как мога да го направя така че да не съботирам мускулните групи и да не трупам прекалено много маса на този етап? Не знам адекватно ли зададох въпроса, не очаквам нападения просто търся мнение относно фатално ли е или е примирима грешка за дадения период, после ще разредя?

19.06.15
01:36

Не можеш да развиеш кой знае колко големи мускули, дори да си го поставиш за цел. Първо, че си жена и второ, едва ли тренираш и се храниш така, че да стимулираш максимално растежа на мускулите. А дори да го правиш - максималното развитие на мускулите отнема години, не става за няколко седмици или месеца.
Все пак, имай предвид, че мускулите са тези, които придават стегнат вид на тялото (при липса на мазнини, които да ги прикриват де), така че, ако не развиеш малко мускули, дори да свалиш мазнините, няма да си стегната, а просто слаба. Леките тежести и многото повторения не горят мазнините. Основното за свалянето на мазнините е в края на деня да си на калориен дефицит, т.е., важна е диетата. Ако компенсираш с храна, дори да бягаш всеки ден, нищо няма да свалиш, а просто ще се адаптираш, ще станеш по-издръжлива и ще можеш да бягаш повече. Т.е., нищо не пречи да правиш описаните от теб тренировки и всеки ден, но дали ефекта ще е какъвто очакваш (т.е., стегнато тяло без излишни мазнини) е отделен въпрос.
Аз лично ти препоръчвам да тренираш 3-4 пъти във фитнеса, но без да се лигавиш със символични тежести и леки упражнения, а си хвани някоя сериозна тренировъчна програма и я прави с адекватни тежести и натоварване. Отделно може да правиш кардио още 3-4 пъти, след тренировките или в някой от почивните дни. И колкото и да не ти се иска, постарай се все пак да имаш поне 1-2 почивни дни седмично (т.е., такива без никакви тренировки).
Не е важно колко време ще изкараш без почивка, а какви резултати ще постигнеш за това време. Това е дългосрочно занимание, т.е., планираш за месеци и години напред, а не да се изсилиш за няколко седмици и после да зарежеш всичко, защото ти е писнало или си се изтощила психически и физически.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.06.15 01:40.

22.06.15
12:58

АЗ Лично много рядко. Но когато ми остане време си правя някой упражнения в къщи. Също правя и леки кросове :)

Мнението беше редактирано от Олга Иванова на 26.06.15 14:53.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1