20.06.15
16:21
Здравейте на всички .Имам въпрос към Вас ще се постарая да съм изчерпателна, за да разберете за какво става въпрос.От известно време - един месец тренирам в къщи като си свалям различни тренировъчни програми за долната част на тялото за начинаещи ,но започна да ме боли кръста и коленете ,но болката не е постоянна ,а само като правя някакви движения на тялото и ме притеснява да не се контузя нещо. Според Вас тази болка от неправилно изпълнение ли е или от претоварване.Един ден правя интервално кардио с упражнения за долната част , друг само силови за долна част,всеки ден по 30 мин като неделя почивам .От какво точно се появява болката дали ще премахне не искам да се отказвам тъй като се чувствам доста по- добре.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.06.15 09:58.
Причините може да са много.
1. Неправилно изпълнение на упражненията.
2. Претоварване на нервната система, липса на възстановяване от прекомерно много и интензивни тренировки седмично.
3. Липса на определени витамини и минерали поради дефицит или липса на определени храни.
4. Стари травми или предпоставки към такива.
Просто не може да ти се даде конкретен отговор. Никой не знае как тренираш (дали с правилна техника) и дали се храниш или почиваш добре. Ако наистина се притесняваш, винаги можеш да отидеш на лекар, не очаквай конкретен и задоволителен отговор (в твоя случай) от форум.
20.06.15
16:45
Трудно е да се даде отговор без да познаваш човека, без да виждаш какво прави и т.н.
Но по обяснението ти, е твърде вероятно болките да са от неправилно изпълнение на движенията.