Дневен калориен прием

21.06.15
04:49

Здравейте, тъй като една лекарка ми се накара, когато чу колко калории ГРУБО приемам и тъй като ми се отключи разни проблеми, наистина се замислих, че може би приемам недостатъчно калории и това е изключително опасно и зле за мен самата. В интернет има няколко таблици за изчисляване на дневния калориен прием, но всяка показва различно, пробвах и с онази схема, в която се умножават,събират и делят данните за организма, но се получиха някакви нереални цифри.. затова, много ви моля, кажете ми като на човек, който няма никакъв опит в тези неща, а се е притеснил, от колко калории на ден се нуждае организма ми при следните особености:
Ръст: 1,66
Тегло- 54-55 кг.
Активност: Ниска (не спортувам на този етап)
Възраст: 20 години
Пол: Жена

Пресмятайки от данните в интернет за храните, и закръгляйки МАКСИМАЛНО възможните калории,които според мен приемам на ден, сметнах, че са най-много 1400 ккал. Умолявам ви да си кажете мнението и най-важното-колко трябва да е дневният ми калориен прием.

Според формулата на Харис-Бенедикт, за да поддържаш това тегло без да спортуваш са ти необходими около 1650 - 1700 kcal дневно. Разбира се, това е само ориентир, но може би един от най-достоверните такива. Може би е крайно време да спреш гладуването.

21.06.15
14:46

Притесних се дали наистина организма ми гладува, но щом и го каза, вече наистина се стреснах :( Със сигурност това са прекалено малко и недостатъчно калории за моят дневен прием, нали? Само че сега идва още по-големият проблем, тъй като се опитах да помисля кое да увелича и то просто не знам откъде да започна........... все си мисля че порциите ми са достатъчни като количество :( Храня се като всеки нормален човек, тоест ям всичко! Обядвам пилешко или свинско месце, е, не е 200 грама, както виждам, че повечето ядете, но може би там е проблемът?? Какво ще ме посъветвате, трябва да е към 200 грама месото нали? Може ли някой да ми напише едно примерно меню за 1 ден само за да разбера горе-долу какво и по колко трябва да ям. Меню за поддържане, а не сваляне.

П.С: Майка ми все ми се кара, че трябвало когато вечерям някаква супа например, освен салатата към нея, трябвало и хляб... но аз закусвам по 2 филии и мисля че и ако ям на вечеря, ще е прекалено вече. Вие какво мислите, дали липсата на хляб към вечерята и обяда може да са причината за непълноценното ми хранене?

Трябва ти повече енергия, а не непременно по-голямо количество храна (или месо в частност).
Мисля си, че мазнините в храната ти са старателно ограничени... прав ли съм? :)

22.06.15
00:16

Ограничени мазнини ли?? Добре де, ама аз обядвам винаги месо, възможно ли е? Олио и зехтин също ползвам?

Допускам, че ограничаваш мазнините, да... без да съм сигурен (няма как да бъда по информацията, която си дала за храненето си). Месото е по-скоро източник на белтъчини, не толкова на мазнини (разбира се, зависи и от самото месо). Въпросът е каква част от храната ти са сурови ядки, тахан, маслини и зехтин, авокадо, краве масло, сметана, сирене и кашкавал... във всички случаи оставаме в зоната на общите приказки докато не конкретизираме какво ядеш в момента.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1