Всичко за хомосексуализма

Прескочи до:

Местя тук дискусия, възникнала в един от дневниците.

Моля, придържайте се към Добрия тон.
Държим всички да могат да изразят мнението си, но нека това да става без грубост и обиди.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.06.15 15:08.

Saudade

28.06.15
01:58

Happy Pride! (party)
Уж все по западните държави се водим, уж да сме модерни, пък още трябва да протестираме, за да имаме всички хора равни човешки права. Не искаме модерни дрехи, искаме модернизация - нов начин на мислене. Нещата, които трябва да се забраняват със закон, са абсолютно пренебрегвани и там е пълна свободия, а нещата, за които даже няма една, едничка основателна причина, да бъдат забранени, са. Как, бе, народе? Защо? После защо младите бягат от страната... Още не разбирам как така Борисов, бивша мутренска охрана на Живков, управлява демократична република. В смисъл... Как? По каква логика? Това е все едно сериен убиец да учи на любов, мир и справедливост.
И не ми се прави голяма дискусия, каквато усещам, че ще предизвикам. Да, темата ме засяга пряко, просто защото съм човек. Не, хората не парадират с ориентацията си, защото искат да покажат колко е готино да си част от ЛГБТ обществото (или пък още по-абсурдното схващане, че се опитват да направят и другите хора хомосексуални?!?!), това е просто протест с цел да си отвоюват правата. Да, права нямат - ако двама мъже/две жени вървят на “публично” място с хванати ръце, то ще отнесат поне две псувни и вероятността да бъдат физически нападнати, е едно 90%. Лично съм виждала как бият такава двойка пред очите на двама полицаи, а те се подхилкваха отстрани. Усмири ги един дядка, който след това отнесе драматично-омразен поглед от полицаите. Нямат право да се омъжат/оженят. Нямат право да гледат дете. Има ужасно психическо и често дори физическо насилие над тези хора, а никой не прави нищо. От няколко дни чета толкова ужасни хомофобски изказвания и честно казвам - разплаках се. Не мога да повярвам колко отвратителни подобия на човешки същества има на този свят.
Ох, не исках да стигам до толкова отрицателно настроени разсъждения. Нека се върнем към темата за това колко е сладко всичко и как със всяка година забелязвам, че все повече млади хора са все по-будни и интелигентни граждани и не просто хора, а Човеци.
Много исках да отида (и не само заради Прайда) в София и ми е тъжно, че не успях, но пък винаги мога да оспамя със снимки, така че се пригответе.
(Снимките, естествено, не са мои. Авторските права не ми принадлежат.)

Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 18:21.

28.06.15
08:53

Е, каква дискусия да предизвикаш? Най-много някой питекантроп, сбъркал епохата си със стотина хиляди години, да мине да се изсере.
Нека си демонстрират хората - не виждам с какво пречат. :) Има още какво да се иска по отношение на правата им наистина, а и да нямаше, една разходка с шарени знамена по центъра на София няма как да е нещо лошо.
За разлика от “контрадемонстрациите” с нацупени мутри без коси, призоваващи към омраза.

28.06.15
09:51

Много хубави съждения. :) Еййй, на първата снимка от POS е най-добрата ми приятелка, да знаеш, че ще си screenshot-на тази страница от дневника ти да и покажа, че в моя форум я дават за пример като лице на прайда, много ще се изкефи. :D

Темата е много сложна и не знам дали е добра идея да я задълбочавам. Ако авторът на дневника пожелае, можем да преместим дискусията в отделна тема.

Хомосексуализмът изобщо не е модерен, че да се говори за модерни държави и немодерни държави. Има политически интереси, неправителствени организации и лобита, които популяризират проблема. Де е имало грък навремето, всичките са си падали по мъже, но корените в елинския хомосексуализъм са силно духовни, според техните разбирания. В наши дни една от основните причини е силен хормонален дисбаланс, като не искам да поставям общи знаменатели, но мъжки момичета и изнежени момченца има много.

Относно законодателството, не виждам причина нещо да бъде променяно, защото това ще означава привилегии за различните. Като всяко човешко същество, хомосексуалните имат всички права и защита по НК. Стои въпросът за браковете, образователната система и осиновяването.

България не е патриархална държава в момента, изобщо не е, но въвеждането на подобни бракове ще създаде рана в обществото. Ако нещо се прави насилствено, то си губи смисъла и е един вид  терор на малцинството. Също така каква е гаранцията, че хомосексуалният ще даде свободен избор на детето си. Всяка малцинствена група е далеч по-нетолерантна от мнозинството и налага по-радикални възгледи.

Тук не става въпрос за Бог, закостеняло общество, а за природни закони. Естественият подбор ще си каже думата рано или късно и след 2-3 десетилетия хомосексуализмът няма да е първа тема по дневниците :D

28.06.15
11:58

Мисля, че естественият подбор си е казал думата , Десо. Фактът, че при почти всички гръбначни животни, при които мъжките или женските живеят заедно, е установен хомосексуализъм, говори много. Приматите са добре изследвани в тази област, а почти сигурно и ранните човешки култури- като питекантропите да са познавали този вид сексуалност, Боби ;)
Покрай “обратните” си приятели , прочетох доста по въпроса. Хормоните в първите 3 месеца на бременността са определящи за ориентацията на зараждащия се мозък. Има лекарства (днес спрени от употреба) които предизвикват такъв ефект
Да, дори според учените хомосексуализмът е парадокс на еволюцията. До момента, в който се окаже, че фактът не пречи на хомосексуалните да са пълноправни членове на обществото и да се размножават.
Eto едно от първите, основополагащи- тъй да се каже, изследвания
http://www.adherents.com/misc/paradoxEvolution.html
И нещо по-ново - статистика :)
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0051088
От друга страна- всичките ми хомосексуални познати са съвсем нормални хора. Не е нормално отношението на обществото и  държавата към тях ...

28.06.15
12:05

казано от Queen Cobra на 28.06.15, 11:58:

Мисля, че естественият подбор си е казал думата , Десо.

Така е. Това е естествения подбор. Ние обаче му помагаме много, така че дори и тези, които нямат такава ориентация да не се размножават - една голяма част от мъжете с хетеросексуална ориентация са с многократно завишени нива на естроген, а една голяма част от жените в репродуктивна възраст нямат цикъл...както се казва - the cosmic giggle. :)

28.06.15
12:30

казано от Маргарита Манева на 28.06.15, 12:05:

Така е. Това е естествения подбор. Ние обаче му помагаме много, така че дори и тези, които нямат такава ориентация да не се размножават - една голяма част от мъжете с хетеросексуална ориентация са с многократно завишени нива на естроген, а една голяма част от жените в репродуктивна възраст нямат цикъл...както се казва - the cosmic giggle. :)

Това безспорно е така. С риск да прозвучи недоразбрано- до известна степен споделям обяснението на (нео)малтусианството  - описаното от теб е забележима тенденция и много вероятно да е нужно , за да се балансира пренаселената и болна планета. Като с пълно съзнание знам, че проблемът не е в броя на хората - чисто математически всичките 7 млд може да се населят само на 1 континент. Явно всичко произлиза от начина, по който водим живота си. Тъй като в това няма да стане глобална промяна в съзнанието, явно еволюцията е намерила компенсаторен механизъм.

28.06.15
12:40

Точно това се опитвах да намекна - проблема не е там където го търсим.

28.06.15
12:59

При положение, че живеем във времена, в които можем да, ядем и пием всичко, каквото пожелаем, без ограничения на сезон, география и пр., половината хора умишлено прекаляват с храната, а другата половина умишлено я избягват.
Половината малки момичета имат мечтата да изглеждат pro ana, а другата половина изглеждат като наденички.
Според мен и двете са образец на хормонален дисбаланс, за който пише Маргаита и нездрави навици.

28.06.15
13:47

Десо, не виждам за какви “рани” говориш. Първо на първо бракът е отживелица като институция. От законова гледна точка не е необходим и дори законодателите признават това, като приемат съжителството на семейни начала за равносилно на брак като правни последствия.
Второ с какво точно е по-приемлив един брак между мъж и жена с 50 години разлика във възрастта и някой и друг милион разлика в собствеността, отколкото между двама еднополови членове на обществото, чието съжителство има за цел да създаде семейство в социалния, макар и не в биологичния смисъл на думата? Узаконена проституция срещу нормални човешки отношения, полезни за обществото или поне ненараняващи го по никакъв начин. Ако двама души искат да обединят собствеността си и пожелаят да бъдат третирани като съпрузи от закона, защо да има значение полът им?

“А тате защо няма пръстен” :D :D :D

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Първо на първо бракът е отживелица като институция. От законова гледна точка не е необходим и дори законодателите признават това, като приемат съжителството на семейни начала за равносилно на брак като правни последствия.

Предполагам визираш брака като духовна категория, а не като правна. В този смисъл не съм на 100% съгласен, че трябва да е така, но до голяма степен тенденцията е такава. Духовното така или иначе отстъпва, поне засега. Не виждам никакъв проблем хомосексуални да сключват граждански брак, понеже той урежда чисто материални въпроси плюс някой друг нематериален. За всички, които ценят брака като нещо повече съществува възможността да се венчаят.

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Второ с какво точно е по-приемлив един брак между мъж и жена с 50 години разлика във възрастта и някой и друг милион разлика в собствеността...

Е па извратено си е. За съжаление законът указва само долна допустима граница. Въпреки това все още има педофилия и все повече се увеличава.

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Десо, не виждам за какви “рани” говориш.


Когато едно абсолютно мнозинство не одобрява подобен акт, то се създава рана в обществото и мнозинството се настройва излишно срещу малцинството, което получава привилегия, считана от мнозинството за ненужна. Когато мнозинството реши да одобри подобен акт, тогава няма да се създават рани. В момента нито мнозинството, нито малцинството са готови. А като добавим и външните въздействащи фактори от чужди държави...

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.06.15 14:19.

Deadeye

28.06.15
14:29

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Узаконена проституция срещу нормални човешки отношения, полезни за обществото или поне ненараняващи го по никакъв начин. Ако двама души искат да обединят собствеността си и пожелаят да бъдат третирани като съпрузи от закона, защо да има значение полът им?

 

Защото така е решил законодателят- бракът се сключва между мъж и жена. А това какво някой иска е без правно значение.
И по кои критерии педерастията е “нормално човешко отношение”?

28.06.15
14:50

Стигнахме до лошите думички. :)  Да вземем да отделим темата?
Борислав, като чуя подобни изказвания, имам чувството, че човекът срещу мен живее на изолиран остров и няма ПОНЕ  3-4 познати, колеги, приятели и роднини, които са с хомосексуална ориентация. А ако твой брат, сестра, братовчед/ка, син или дъщеря са хомосексуални, пак ли ще смяташ така?

Deadeye

28.06.15
14:59

Мисля, че с първата част от поста ми ще се съгласиш, най-малкото защото си юрист (ако не бъркам). А това че имам познати, приятели ,роднини хомосексуалисти не значи, че това е нормално. Ако ти например имаш познат/приятел психичноболен (или с ампутиран крайник, или с някакво тежко хронично заболяване), би ли казала че той няма здравословни проблеми?
П.С. Къде видя лоши думички в мнението ми? Умишлено се въздържам да употребявам такива, и не мисля че сега съм го допуснал.

28.06.15
15:02

Десо, не разбрах каква разлика дава полът според теб, освен да дразни тесногръдите. Юридически явно няма разлика дали един брак ще е едно- или разнополов. Духовно не знам от първа ръка какви са връзките между еднополовите двойки, но поне отсрани не изглежда да отстъпват с нещо на разнополовите.

казано от Десимир Петров на 28.06.15, 14:13:

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Десо, не виждам за какви “рани” говориш.


Когато едно абсолютно мнозинство не одобрява подобен акт, то се създава рана в обществото и мнозинството се настройва излишно срещу малцинството, което получава привилегия, считана от мнозинството за ненужна. Когато мнозинството реши да одобри подобен акт, тогава няма да се създават рани. В момента нито мнозинството, нито малцинството са готови. А като добавим и външните въздействащи фактори от чужди държави...


“Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.”

Тиранията на мнозинството е много по-сериозен проблем от еднополовите бракове. Аз имам доста радикално виждане по отношение на всеобщото право на глас и подкрепям силно налагането на ограничения на базата не просто на образование, а на коефициент на интелигентност. По-добре дискриминация на база IQ от такава на базата на сексуални предпочитания. :)
Обществото да вземе да си гледа истинските проблеми. А те не са различните и малцинствата, а бедността (физическа и интелектуална), неграмотността (във всякакъв смисъл) и престъпността (на всички нива). 

казано от Deadeye на 28.06.15, 14:29:

казано от Boby_ на 28.06.15, 13:47:

Узаконена проституция срещу нормални човешки отношения, полезни за обществото или поне ненараняващи го по никакъв начин. Ако двам[removed]nullo();а души искат да обединят собствеността си и пожелаят да бъдат третирани като съпрузи от закона, защо да има значение полът им?

Защото така е решил законодателят- бракът се сключва между мъж и жена. А това какво някой иска е без правно значение.
И по кои критерии педерастията е “нормално човешко отношение”?

Законите се променят всеки ден, иначе защо ги издържаме тия хрантутници в Народното събрание? “Законодателят” най-често са хора, повлияни от лобизъм, защитаващи чужди интереси и най-общо казано доста податливи на мракобесни настроения и популизъм.

А ти знаеш ли изобщо какво е педерастия? И кой си, че ще съдиш какво правят двама възрастни, пълноправни (уж) индивиди, които не засягат по никакъв начин твоите права? Имаш пълното право на избор кой да бръкне в твоите гащи, недей да се месиш в гащите на другите. Свободата на всеки човек свършва там, където започва свободата на другите. Не излизай извън своята, защото утре някой ще навлезе в нея с криворазбраната идея, че се защитава.

Омразата най-често е породена от неразбиране.

казано от Deadeye на 28.06.15, 14:59:

Мисля, че с първата част от поста ми ще се съгласиш, най-малкото защото си юрист (ако не бъркам). А това че имам познати, приятели ,роднини хомосексуалисти не значи, че това е нормално. Ако ти например имаш познат/приятел психичноболен (или с ампутиран крайник, или с някакво тежко хронично заболяване), би ли казала че той няма здравословни проблеми?

А сега явно освен юрист, стана и лекар, щом взе да поставяш диагнози. Само че съвременната медицинска наука вече не смята хомосексуализма за заболяване.

И аз се чувствам неудобно в компанията на хомосексуални индивиди, особено мъже. Неприятно ми е да демонстрират предпочитанията си. Дори вътрешно ме избива на агресия. Само че съм достатъчно зрял, за да мога да го преодолея на интелектуално ниво и да си поставя ограничения. В състояние съм да приема нещо, което не харсвам и да не съдя неща, които не разбирам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 15:08.

Deadeye

28.06.15
15:07

казано от Boby_ на 28.06.15, 15:02:

А сега явно освен юрист, стана и лекар, щом взе да поставяш диагнози. Само че съвременната медицинска наука вече не смята хомосексуализма за заболяване.

Май бързаш да остроумничиш преди да прочетеш. Не съм казал, и нямах предвид, че хомосексуализма е болест. Знам, че не е според медицинската наука.

28.06.15
15:09

казано от Deadeye на 28.06.15, 15:07:

казано от Boby_ на 28.06.15, 15:02:

А сега явно освен юрист, стана и лекар, щом взе да поставяш диагнози. Само че съвременната медицинска наука вече не смята хомосексуализма за заболяване.

Май бързаш да остроумничиш преди да прочетеш. Не съм казал, и нямах предвид, че хомосексуализма е болест. Знам, че не е според медицинската наука.

Напротив, точно това каза. Сравни го в прав текст с психични заболявания и инвалидност, включително и с ампутирани крайници.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 15:10.

28.06.15
15:09

Хомосексуализмът не е психично заболяване, г-н Deadeye. И с цената на доста разрушени репутации, семейства, здравословно състояние , психика , че и с загуба на човешки животи през години, е доказано, че не се лекува. Хомосексуалистите си имат същите ментални болести като хетеросексуалните хора, депресии, стрес, проблеми с партньорите, си и пр.
А педерастия е лоша думичка.

Deadeye

28.06.15
15:23

Явно не съм се изразил правилно. С примера за ампутирания крайник и психичното заболяване исках да поясня, че познанството/ приятелството не променят факта, не да приравнявам хомосуксуализма с болест. Аз също съм толерантен, не показвам неприязън, агресия и т.н. но не смятам че е нормално. Това е.
И госпожице кобра, педерастия е също толкова лоша думичка, колкото и хомосексуализъм.

28.06.15
15:27

Странно, обществото приема по-лесно жените с хомосексуални наклонности. Всички искат да “излекуват” гейовете, но пък почти всички харесват бисексуалните жени. Култура, какво да правиш.
Тъй като имам и приятели и познати - хора, които обичам и уважавам , които са хомосексуални, за мен е лична обида да ги наречеш психично болни и да ги сравняваш с физически осакатените.
Доста от тези психично увредени според теб хора имат много по -добри творчески способности, именно заради химическото “устройство на своя мозък.

Честно да кажа, дори специалните названия са обидни. Правното и правилното е да се наричат еднополови бракове , а не гей, хомо и пр. Хубаво е, че държави като Аржентина, Белгия, Бразилия, Франция, Швеция и т.н. са имали по-малко Волен Сидеровци в парламентите си. Аз подкрепям Десо в мнението му за обществото. Нашето е незряло, бедно и изостанало в много насоки, едно разрешаване на еднополовите бракове само ще отклони обществената енергия в грешна посока.

П.П
хомосексуализъм е  термин за сексуално привличане между същества от един и същи пол. ХОМО (гръцки)- ЕДНАКЪВ, СЕКС- знаеш
Хетеросексуалност е сексуално привличане между същества от различен пол. ХЕТЕРО- РАЗЛИЧЕН


Педерастията
(от гр. παῖς или παιδóς — момче; и ἐραστής — горещо любящ, любовник)[1] е вид хомосексуална интимна връзка, при която единият партньор е по-възрастен мъж, а другият — по-млад.[2]

Така че бъдете образовани, а не невежи. :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.06.15 15:32.

Deadeye

28.06.15
15:40

Осъзнаваш ли изобщо, че точно от  определенията които си дала следва, че всички хомосексуалисти (мъже) които правят секс са педерасти?

Мнението беше редактирано от Deadeye на 28.06.15 15:42.

28.06.15
15:43

Винаги съм чувствал, че гърците са б*ти педе*те. :D

Тази връзка между наставник и момче е била знакова за елинизма, поне до появата на орфизма.

*Боби

Точно това визирах, че полът няма никакво значение за гражданския брак и материалните/нематериалните отношения свързани с него. Духовното се свързва с религията на един народ, нека да е по-скоро вярата, защото религия и църква не винаги се вписват във вярата. Човек трябва да обича, а казват, че Бог е създал мъжът и жената, за да се обичат. Любовтта към ближния е друг вид любов, но нека приемем, че щом има хомосексуализъм, значи Бог го е допуснал и тези хора трябва да извървят пътя си. Хомосексуализъм и духовно не са противоречиви категории, но видяното по западните прайдове показва, че по-скоро се демонстрира материалното и плътското. Другото, което намеквах е, че на тези, на които не им харесват хомосексуалните бракове, винаги им остава утешението, че има и църковни.

Всъщност трудно може да се говори за тирания на мнозинството, особено напоследък. Всяко едно малцинство е далеч по-радикално и затворено, и несклонно към толерантност. Турчинът ще учи децата си да се женят за турци, за да оцелеят. Протестантът и евангелиста ще учат децата, че православието е грешната посока. Вегетарианците ще налагат своите виждания, а какво остава за хомосексуалните. Те ще дадат ли избор на децата си?

Факт е, че хомосексуалните връзки не пречат на никого, освен ако не придобият гнусен характер, като в някои западни държави, но там става въпрос на демонстративно поведение, което не зависи от половата ориентация. Само за едно нещо съм против и то е да се променя образователната система, защото тук вече навлизат в моите права и това на детето ми. Не съм съгласен да се учат децата на това, кое е правилно и кое не, защото правилно е относителна категория.

Кобричке*

Обществото не е готово, само защото не е дорасло, а и защото толерантността се насилства. Нищо му няма на обществото, но насила хубост не става.

Десо е това от профила на карфицата.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.06.15 18:55.

28.06.15
15:44

казано от Deadeye на 28.06.15, 15:40:

Осъзнаваш ли изобщо, че точно от  определенията които си дала следва, че всички хомосексуалисти (мъже) които правят секс са педерасти?

28.06.15
15:47

Бъдете толерантнти, бе хора! Никой не иска от вас (нас) да го харесвате. Никой не ви го натрапва, нито ви тласка натам.
Живейте и оставете другите да живеят. Какво толкова, ебаси?

Иги, аз съм убеден атеист. Някой като ми заразмахва ей така библията (не, няма да я напиша с главна буква и то не от незнание), ми иде да му я върна с ляв прав в лицето. Така че моля ти се, недей намесва вяра, религия и църква в разговора. Нямат никакво място в него.
Аз пък съм изключително против задължителното религиозно образование, освен ако не е общ преглед на всички основни религии. Познаването на сексуалността и различните сексуални практики не би навредило на никого, ако е академично и добре издържано, а не промотира някой конкретен модел.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 15:49.

Deadeye

28.06.15
15:51

казано от Queen Cobra на 28.06.15, 15:44:

казано от Deadeye на 28.06.15, 15:40:

Осъзнаваш ли изобщо, че точно от  определенията които си дала следва, че всички хомосексуалисти (мъже) които правят секс са педерасти?

Мда, така и предположих. Явно те надцених.

Мнението беше редактирано от Deadeye на 28.06.15 15:56.

Теди Илиева

28.06.15
16:00

казано от Boby_ на 28.06.15, 15:47:

Аз пък съм изключително против задължителното религиозно образование, освен ако не е общ преглед на всички основни религии.

+1 за това мнение на Боби!


А от мен една снимка на “гадно и болно”, хомо семейство ;)

28.06.15
16:10

казано от Deadeye на 28.06.15, 15:51:

казано от Queen Cobra на 28.06.15, 15:44:

казано от Deadeye на 28.06.15, 15:40:

Осъзнаваш ли изобщо, че точно от  определенията които си дала следва, че всички хомосексуалисти (мъже) които правят секс са педерасти?

Мда, така и предположих. Явно те надцених.

Като свършат аргументите (или изобщо не ги е ималo), остава само argumentum ad hominem.

Ще ме карате здрав, прав хетеросексуален мъж с 21-годишен брак и две чудесни дъщери догодина да взема жена си под ръка и да идем да се включим в прайда. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 16:13.

Теди Илиева

28.06.15
16:12

Давай, Боби, знам че го можеш :D

Пу, пу .... първа страница.
Пожелавам на Павлетка безметежни тийн години и много яки приятели!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 28.06.15 16:15.

28.06.15
16:19

Модерация: нарушаване на точка 4.2 от условията за ползване на форума.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 29.06.15 21:41.

E, Боби не очаквах така да запалиш :D Бях аз между другото.

Нямаш си идея колко съм толерантен към хомосексуалните. Не е нужно да скачаш така срещу вярата, след като не съм я използвал като нещо категорично, но нали уточнявахме духовния въпрос. Вярата е нещо интимно и го носиш вътре в себе си, следваш и някакви принцип, като пол и ориентация нямат значение за това дали си добър или не. А ти стигна до религиозните часове, които изобщо не намирам за уместни :D

Съгласен съм за сексуалното образование, но наример скандинавския модел използва другата крайност, като буквално ти навира в очите хомосексуалните отношения. То и религията може да бъде академична, но никой не се наема да го набрави (отново добавям, че вяра и религия са различни понятия).

Ти пък недей се би с лошите, бъди малко толерантен към чувствата на другите, че вземем се нараним и да направим марша на инквизицията :D :D :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.06.15 16:41.

Deadeye

28.06.15
16:41

+ 1 за усилието да търсиш учебник по логика за 11-ти клас, за да покажеш завиден интелект и памет във форума.. Иначе логиката не ми куца, ама ме мързи да обяснявам.

28.06.15
16:59

Не знам за теб, но аз помня каквото съм научила. Учителката ми по логика беше втора братовчедка. ;)
Освен това го имах и в университета, държала съм изпит по логика и философия.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.06.15 17:01.

28.06.15
19:13

Аааа, значиии, аз не участвам в дискусията и съм си напълно толерантна. Нямам против гей-браковете, имам едно на ум за отлеждането на деца от тях. Но нямам ясни аргументи, поради което не споря.

Единственото, което ме бърка (понеже, Кобре, имам трима познати хомосексуалисти и съм доста отблизо запозната с това как се развиват отношенията между хора с тази ориентация, не между всички, но огромен %) е начинът, по който НЯКОИ от тях, подчертавам, някои, парадират. НО! Това е не по-гнусно, от парадирането с хетеросексуалност, по определени начини, надявам се всички се досещате какви, за да не влизам в подробности и да вадя снимков мат’риал.

Подкрепям Боби напълно в това, че ОТНОВО се занимаваме с неналежащи проблеми, точно като “кърмаческия” проблем, дето някой си на някого забранил да кърми У молО. За мен има далеч по-важни въпроси, по които да се работи. Съгласна съм с Боби, че, специално у нас, с последния СК, бракът е крайно отмряла институция (макар да има определени пунктове, по които това не е така, чисто юридически но е излишно да задълбаваме), та зат’ва не знам защо им е толкоз да сключват бракове, но мен лично не ме бърка. Аз искам да не се парадира - Аз съм еди какъв си! ОК, бъди! Мен не ме интересува! Всички правим секс, ама защо да го навираме в очите на хората с кого го правим... Факт е,ч е в очите ни се навират и далеч по-гадни неща от еднополови двойки/бракове. Нетолерантност има, винаги ще я има, по най-различни въпроси.

Не претендирам, че са правилни разсъжденията ми. Те просто са си мои. Признавам, също така, че, ако Дамянец ми каже, че е гей, няма да съм на 7мото небе, съжалявам, не съм се пречупила дотолкова да приема, че това е ок. Но ако се наложи, ще работя по въпроса.

П.п. А както неведнъж съм казвала - музика, религия/вяра и право са теми, по които не споря, така, че не бих използвала довод, произхождащ от тези тематики :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.06.15 19:25.

28.06.15
20:30

Мисля, Карфичке, че виждаш такива прояви заради обстоятелствата- повярвай, в провинцията няма да видиш нищо подобно. Тук сме далеч по-тесногръди и комплексирани, както каза Ники в дневника си и на всеки хомосексуален му се налага да се крие, да лъже и отрича, да се преструва и укрива,  дори десетилетия наред, камо ли да направи парад. Така че наистина - позьорщината е само за някои. Тя си е проблем , определено. Споделям архичното мислене, че сексът е нещо за вкъщи и не е нужно цяла Бг да знае. :)
Сигурна съм, че е по-важно Дамян да бъде здрав, енергичен, пълноценен, разумен и достоен млад човек, а пък чак на последно място слагай подобни притеснения (поне имаш 15-20 години ;) )

28.06.15
20:40

Повярвай, след това, което се случи преди няколко часа (изтресе се от спалнята върху голия паркет :x), май сексуалнта му ориентация, не, че минава на заден план, но някак не ми изглежда чак такъв проблем (макар, че, за съжаление, във връзка с това, което съм написала в скобите за начина, по който протичат тези връзки (голяма част от тях), здравето му е доста свързано ссъс сексуалната ориентация, но пък това е и въпрос на култура (здравето и секса имам предвид), която пък в крайна сметка се създава И от родители, та...).

П.п. Пак казвам, че нямам проблем с въпроса кой с кого спи. Ама и мъж да се гримира и да се чупи, и да ходи с дамска чанта, не, че ме бърка, просто не ми е естествено. Намирам го за парадиране, защото ДАМСКАТА чанта е за дами. Ако ми хващате мисълта.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.06.15 20:44.

28.06.15
20:55

Аз пък не мисля, че могат да се обвързват сексуалната ориентация със сексуалната и здравна култура, особено при мъжете даже е обратното на това, което намекваш. (лични наблюдения над 6 различни човека и безброй хетеро мъже :D )  По основателни са притесненията да не стане веган, но те бяха опровергани многократно. :D Важно е Дамянеца да бъде добър човек, коооооолкото и клиширано да звучи. Аз за това бих се притеснявала, когато имам дете - да бъде здрав и добър човек, силно се надявам умен и с хубава външност. Но най-важното здрав и добър.

28.06.15
20:58

Когато ви се натресат педе*аси на работа,като шефове(щот други педе*аси ги назначават,а не че са кадърни)-друга песен ще запеете всички.Когато ви малтретира педе*ас(по устав) от по-високия си пост и до  фалцет ще стигнете.Като ви извика директора с предупреждение да не разказвате вицове за педе*аси-почвате да се чуствате като в някакъв извратен комунизъм!!
...Различни били,а ние какви сме???-еднакви ли???
Що пък да не толерираме и купрофагите???Да сервират в заведенията и ла*на...какво толкова...се храна-
По-гадни гадни индивиди от педе*асите с връзки поддържащи се всякак, аз не познавам!!!
Голямата дъщеря съм я възпитал да мисли като мен-никаква толерастия!!!Малката и нея ще науча!

Модерация: Нека се придържаме към 4.2. от Общите правила за ползване на форума.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 12:36.

28.06.15
21:01

Е те повечето шефове са педе*аси :Д

Модерация: Нека се придържаме към 4.2. от Общите правила за ползване на форума.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 04:52.

28.06.15
21:12

И тези педе*астки паради са позволени защото се напълни с гнусни хомота в министерствата,иначе няма кой да им позволи да си веят задницити с пера по улиците.

Модерация: Нека се придържаме към 4.2. от Общите правила за ползване на форума!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 12:37.

28.06.15
21:20

Значи, нервак, съгласна съм и с тебе. Обаче...има го и факта, че тоя отгоре може да не е гей, може да си е хетеро и да назнчи малка 18 годишна пикла и да й плаща десет пъти твойта заплата, затова, че .. го уважава.. в обедната почивка...и извън нея. Пък ти, като си му отказала, пак да те мачка, нали? Все тая! Факт е, че тук идва и проблемът с малцинството  и малцинствената солидарност.

Ники, смятам, че сексуалната ориентация и здравето, и сексуалната култура са обвързани, ама не на принципа гей=риск за здравето, хетеро=100% защита. Но много дълго става и не мисля, че е нужно да навлизаме в подробности. Никич, веган няма да стане, затвърдено, днес 1 час яде 190гр. спанак, вчера за 10 минути опука 190гр. телешко :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.06.15 21:31.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1