30.06.15
19:48
Здравейте, момче съм на 13 год. висок съм около 161 см. и тежа едва 47 кг. Търся начин за качване на маса,мускулна маса, желая да си направя нещо като хранителен режим. Бихте ли ми препоръчали по колко и кога да ям и т.н.Ходя от половин месец на фитнес.Трябва ли да зимам някакви хранителни добавки(протейн,креатин).Пия всеки път след тренировка витамин и ми се отразява доста добре.Искам да кача близо 6-7 кг. п.с дал съм малко информаця такаче пишете в коментарите ако ще е нужна още!
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Cvetan Cvetkov на 30.06.15 19:53.
За качване на ММ трябва да ядеш по доста, но качествено. Ежедневното ти меню трябва да включва храни богати на белтъчини (протеини), като яйца, риба, месо, млечни продукти, ориз и ядки... :). Мисля че, 3 тренировъчни дни в седмицата са достатъчни за подържане на спортната форма.
Добавки на този етап не мисля че са ти нужни.
Успех!
30.06.15
22:26
Благодаря за мнението!Имам няколко въпроса.
1.има ли белтъчини в рибата в консерва
2.Мисля да тренирам понеделник сряда и петък.
Как ви се струва:
1.Бицепс и Трицепс
2.Гръб и крака
3.Рамо и предмишница
Взимам витамин Ц преди и след всяка тренировка-това добре или зле е?
30.06.15
22:36
И ще помоля ако може някой да ми направи нещо като хранителен режим.
Благодаря много предварително!
казано от Cvetan Cvetkov на 30.06.15, 22:26:
Има.
Как ви се струва:
1.Бицепс и Трицепс
2.Гръб и крака
3.Рамо и предмишница
А къде са гърдите, бе момче?
Само витамин Ц не ти върши работа, Цето го има и в плодовете и зеленчуците. Вземай леки комбинирани витамини, които съдържат повече витамини. от комбинираните бързо ще дръпнеш на ръст и тегло.
казано от Cvetan Cvetkov на 30.06.15, 19:48:
Здравейте, момче съм на 13 год. висок съм около 161 см. и тежа едва 47 кг. .....Искам да кача близо 6-7 кг. п.с дал съм малко информаця такаче пишете в коментарите ако ще е нужна още!
За мускулна маса трябва тестостерон. Т.е., не се надявай все още на много мускули, поне докато не навлезеш сериозно в пубертета. Това не пречи да развиваш физически качества като сила и издръжливост.
А килограмите така или иначе ще ги качиш, дори и без тренировки, като дръпнеш още на височина и се развиеш физически.
Как ви се струва:
1.Бицепс и Трицепс
2.Гръб и крака
3.Рамо и предмишница
Понеделник, сряда петък - добре. Да тренираш по сплит (особено такъв) - зле.
Тренирай всички мускули в една тренировка, с по 1 основно упр. за мускулна група.
01.07.15
09:12
казано от Миро на 01.07.15, 00:03:
1.има ли белтъчини в рибата в консерваИма.
Как ви се струва:
1.Бицепс и Трицепс
2.Гръб и крака
3.Рамо и предмишницаА къде са гърдите, бе момче?
Само витамин Ц не ти върши работа, Цето го има и в плодовете и зеленчуците. Вземай леки комбинирани витамини, които съдържат повече витамини. от комбинираните бързо ще дръпнеш на ръст и тегло.
От къде мога да ги закупя?
01.07.15
09:30
@Cvetan Cvetkov - Почти навсякъде - аптеки, фитнес магазини, дори съм виждал в залите да продават. Просто трябва да разпиташ и потърсиш.
01.07.15
13:28
Имам един въпрос.Значи много приятели ми казаха че ако ходя на фитнес ще ми спре рестежа.
Таскаче да ви питам има ли как ходенето на фитнес да ми повлияе на растежа?
01.07.15
13:35
Аз бих ти препоръчал стрийт фитнес или някакъв спорт, а не да посещаваш зала. Все пак това си е мое мнение, не си длъжен да го приемаш за даденост.
01.07.15
13:55
Имам няколко въпроса.
Мултивитамините си пише на опаковката как се пият. Аз ги взимам сутрин със закуската.
За белтъчините в консервите с риба - да има. За риба тон собствен сос го дават 25гр белтъчини на 100гр нето продукт. Справка за храните можеш да правиш ТУК. Търсачката подава храни по подразбиране, като тръгнеш да пишеш. Най-препоръчително е храните да са максимално непреработени т.е. ако е в консерва или лъскава опаковка, далече.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 01.07.15 13:57.
01.07.15
14:11
Ок,Благодаря!
Мнението беше редактирано от Cvetan Cvetkov на 01.07.15 14:14.
Относно спирането на ръстежа - не слушай тези глупости! Това е недоказан мит, който за жалост доста хора взимат насериозно...
02.07.15
14:50
Според вас трябва ли алкохолът да бъде елиминиран при този тип диета???
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече