С какво да се храня ?

AN

01.07.15
21:21

Здравейте,не съм очаквала ,че ще пиша тук ,но имам сериозен проблем и ще ви помоля за съвети ! На 14 години съм момиче висока 1.58\9 преди тежах 49 сега съм 39 и това го постигнах с глад организма ми ацки се изтощи цикъла ми спря вече 3-ти месец подред не ми идва ,ходих на гинеколог и ми  изписаха Дуфастон да го пия 3 дни по 3 таблетки и трябва да изчакам до 10-тия ден ацки ме е страх да почна да ям имам някакви анорексични мисли и като се погледна се виждам дебела мама насила ме кара да ям пия ги само от един ден а вече си мисля ,че съм напълняла най-много ме е страх от йо-йо ефекта всички ми казват ,че и да искам няма как да стана дебела понеже майка ми е 40 кг с мокри дрехи генетично баща ми е слаб сестра ми също а тя се храни много ако може съвет и някакво примерно меню какво да ям сутрин обед и вечер ?

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно.

Темата беше редактирана от karfi4ka на 01.07.15 21:31.

01.07.15
21:30

Здравей и добре дошла при нас!

Всичко, което си написала звучи доста притеснително. Най-добре е с родителите ти да се посъветвате със специалисти - психолог, диетолог, ендокринолог. Смятам, че трябва да се вземат мерки преди проблемът да е стигнал твърде далеч.

Gabriella

02.07.15
17:44

Здравей! I’ve been there…по-трудно е отколкото звучи, не може да се опише даже. Не ти идва, защото нямаш подкожни мазнини!! Първата ми гинеколожка също ми изписа Дуфастон + 2 МАЗНИ риби на ден, 100гр орехи,много моркови,извара и броколи(всеки ден!!)- дойде ми първият месец, но вторият - не(август 2014) и чак февруари тази година .. с хормони да те тъпчат е лошо, затова е трябвало първо всички алтернативи да изпробваш, но щом вече си започнала така да е.. Обаче само хормони няма да ти решат проблема - трябва ти храна, много храна и воля!!! Щом си успяла да отслабнеш, значи можеш и да качиш необходимото тегло(и МАЗНИНИ). Не се ограничавай в никакво отношение и яж полезните мазнини(омега добавки не са зле също)..
Трябва да осъзнаеш,че здравето ти е по-важно, а не външния вид..Спирането на МЦ е само началото..Ако не искаш да стигнеш до безплодие/менопауза(поколението да продължиш или как изглеждаш е по-важно?) трябва да се осъзнаеш и да се вземеш в ръце..в противен случай знаеш как завършва анорексията....Успех от мен! Ако нещо ти трябва пиши на лс...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1