Физическа активност с ограничение в хранителния режим?

07.07.15
10:55

Здравейте , момче на 20 години съм, отскоро направих промени в хранителния режим, което се изразява в ограничение на месото , млечните продукти, рибата ( под ограничение може да се разбира прием до въднъж в седмицата, а понякога изцяло спиране).Като добавки към храненето приемам само омега-3 и мултивитамини.Спирам ги, поради лични убеждения.Спрял съм ги от около 1-2 месеца и се чувствам много добре, но през това време физическата ми активност се изразяваше само в тичане около 3-4км, лостове и колело.Но сега ще започвам тренировки по бокс и активността много рязко ще се покачи.Аз се стремя да поддържам теглото, което съм в момента( 70кг , 1.70см), но тук идва проблема, че със спирането почти на основните източници на протеин, дали ще мога да поддържам това тегло и силовите ми показатели?Какво мислите възможно ли е да се комбинира адекватно такава физическа активност като при бокса със почти вегетариански подход на хранене?

07.07.15
11:01

Не ти трябва много протеин, тъй като явно не искаш да правиш мускули. Не че не трябва да ядеш протеин, напротив. Но основно ти трябва източник на енергия, а източниците на въглехидрати са растителни.
Не че одобрявам вегетарианството, но да, възможно е.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.07.15 11:02.

НИ

07.07.15
11:25

Единственото с което мога да допълня постът на Петко е, че ако си решил да си вегетарианец, трябва да отделяш повече внимание на изборът на храни и да ги съчетаваш по-умно.

07.07.15
16:35

Един приятел, бивш вегетарианец се занимава с киокушин карате. През вегетарианският си период (който беше продължил 4- 5 години), постоянно се оплакваше от най- различни болки в ставите, бързо се измаряше, не се възстановяваше като хората, следователно и постиженията му в спорта не бяха от най- добрите. Преди половин година се отказа от вегетарианството, започна да яде почти всеки ден месо, яйца, млечни продукти и тн. В момента не се оплаква от никакви болки, възстановява се бързо и се разви доста в киокушин-а.
Ако проблемът е финансов, разбирам. Но ако ли не, не виждам смисъл да ограничаваш белтъчините, само би си навредил според мен.

07.07.15
17:22

Благодаря за мненията.И аз не мисля, че човек се нуждае е от толко много протеин както се налага от повечето хора.Аз не казвам, че ще ставам вегетарианец, просто напоследък чета материали за това как месото и млечните продукти се отразяват зле на тялото и други негативизми.След спирането на тези продукти не усещах слабо възстановяне, но и тренировките както съм споменал горе не бяха кой знае какви.Причината не е финансова, но може да стане финансова ако реша да се храня по вегетариански, “суперхраните” като гледам излизат по-скъпо от пържолите, но това е друга тема.
А и се срещат топ ММА бойци вегетарианци, но там играят и тежки химии май.

07.07.15
17:28

казано от Castilo на 07.07.15, 17:22:

...просто напоследък чета материали за това как месото и млечните продукти се отразяват зле на тялото и други негативизми.

Еми... спри да четеш такива материали :D

07.07.15
17:33

Ако имаш предвид прочутите 2,2 грама белтък на килограм телесна маса, то и аз съм на същото мнение. Не мисля, че един човек има толкова голяма нужда от толкова много белтък дневно. Сам за себе си съм се убедил, че с много по- малко, човек може да поддържа мускулен тонус, да се възстановява стабилно и тн.
Иначе статии и проучвания колкото искаш. Кажи ми нещо, което НЕ вреди на организма. Всяко нещо е малко или много вредно за човека.

Мнението беше редактирано от avitohol на 07.07.15 17:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1