07.07.15
14:01
Преди време бях попаднал на таблица която показва колко голям може да стане бицепса според големината на китката. Моята китка е 17-18 см и беше нещо от сорта че бицепса ми не може да стане над 40 см сега е 38 см .... за това се обръщам към хората които знаят повече. Вярна ли е тази зависимост и ако да има ли какво да направя така че да надмина границата (без стероиди и хормон на разтежа)
Години 20
Ръст 176 см
КГ 75
Мишница 38 см
Предмишница 28 см
Не специално големината на бицепса, ами цялостно имаш някакъв лимит на мускулната маса, която можеш да качиш натурално и който не можеш да надскочиш. Но не зависи само от големината на китката, макар че и тя е важен показател (показва каква ти е костната структура). Но не те съветвам да се вживяваш толкова в тези неща. Дори да достигнеш само 90% от потенциала си, пак ще изглеждаш впечатляващо.
Вече ако целиш огромна маса и имаш състезателни амбиции, така или иначе натурално няма как да стане.
07.07.15
15:37
Ако говориш за калкулаторът на Кейси Бът (Casey Butt) - точно това което казва Петко.
Като цяло калкулаторът ти дава абсолютна, максимална, хипотетична стойност. Има други фактори като специфичната морфология на мускулът и заглавните му места спрямо ставите, които, чисто визуално променят перспективата.
Сгъни си лакътят на 90 градуса (китката гледа към тавана), колко пръста можеш да сложиш между лакътната става и бицепсът? Ако имаш 1 пръст място или по-малко, мускулът ти ще е доста по-заоблен и с по-голям потенциал за растеж (ceteris paribus). Ако имаш 4-5 пръста място, дори да имаш извънземна китка бицепсът ти няма да изглежда толкова впечатляващо.
ЕДИТ: Стойността, която показва калкулаторът е за 8-10% подкожни мазнини. Ако не планираш да си в състезателна форма целогодишно, малко подкожни мазнини ще ти дадат няколко см повече в ръцете. Отново се връщам на това което каза Петко - тренирай си и не го мисли :)
Мнението беше редактирано от Никола на 07.07.15 15:49.
07.07.15
16:27
Нямам състезателни амбиции, искам да постигна 100% от възможностите на тялото си без да взимам стероиди и добавки. Сега като гледам таблицата 43.4 см бицепс си е добре а и както каза Никола по-високия % мазнини ще предадат още размер. Така че да, няма кво да ги мисля тези стойности, просто помпам, ям и спя яко.
07.07.15
22:31
И все пак една “изчистена” ръка изглежда много по-добре, отколкото такава с по-голяма обиколка и по-мазна . Зимата бях достигнал до 46 без добавки и стероиди, но сега изчистих и е може би около 42-3 , но се харесвам много повече
Ако имаш състезателни амбиции се притеснявай за другите обиколки, а не за тази на ръката. Тя сама ще се натамани. ;)
08.07.15
11:56
Ако имаш ръка 43, но талията ти е 95 см примерно? В крайна сметка винаги може да наблегнеш на ръцете и да неглижираш някакви си други крайници.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече