Лимитира ли се големината на бицепса според размера на китката?

07.07.15
14:01

Преди време бях попаднал на таблица която показва колко голям може да стане бицепса според големината на китката. Моята китка е 17-18 см и беше нещо от сорта че бицепса ми не може да стане над 40 см сега е 38 см .... за това се обръщам към хората които знаят повече. Вярна ли е тази зависимост и ако да има ли какво да направя така че да надмина границата (без стероиди и хормон на разтежа)

Години 20
Ръст 176 см
КГ 75

Мишница 38 см
Предмишница 28 см

07.07.15
15:09

Не специално големината на бицепса, ами цялостно имаш някакъв лимит на мускулната маса, която можеш да качиш натурално и който не можеш да надскочиш. Но не зависи само от големината на китката, макар че и тя е важен показател (показва каква ти е костната структура). Но не те съветвам да се вживяваш толкова в тези неща. Дори да достигнеш само 90% от потенциала си, пак ще изглеждаш впечатляващо.
Вече ако целиш огромна маса и имаш състезателни амбиции, така или иначе натурално няма как да стане.

НИ

07.07.15
15:37

Ако говориш за калкулаторът на Кейси Бът (Casey Butt) - точно това което казва Петко.

Като цяло калкулаторът ти дава абсолютна, максимална, хипотетична стойност. Има други фактори като специфичната морфология на мускулът и заглавните му места спрямо ставите, които, чисто визуално променят перспективата.

Сгъни си лакътят на 90 градуса (китката гледа към тавана), колко пръста можеш да сложиш между лакътната става и бицепсът? Ако имаш 1 пръст място или по-малко, мускулът ти ще е доста по-заоблен и с по-голям потенциал за растеж (ceteris paribus). Ако имаш 4-5 пръста място, дори да имаш извънземна китка бицепсът ти няма да изглежда толкова впечатляващо.

ЕДИТ: Стойността, която показва калкулаторът е за 8-10% подкожни мазнини. Ако не планираш да си в състезателна форма целогодишно, малко подкожни мазнини ще ти дадат няколко см повече в ръцете. Отново се връщам на това което каза Петко - тренирай си и не го мисли :)

Мнението беше редактирано от Никола на 07.07.15 15:49.

07.07.15
16:27

Нямам състезателни амбиции, искам да постигна 100% от възможностите на тялото си без да взимам стероиди и добавки. Сега като гледам таблицата 43.4 см бицепс си е добре а и както каза Никола по-високия % мазнини ще предадат още размер. Така че да, няма кво да ги мисля тези стойности, просто помпам, ям и спя яко.

07.07.15
22:31

И все пак една “изчистена” ръка изглежда много по-добре, отколкото такава с по-голяма обиколка и по-мазна . Зимата бях достигнал до 46 без добавки и стероиди, но сега изчистих и е може би около 42-3 , но се харесвам много повече

07.07.15
22:45

Ако имаш състезателни амбиции се притеснявай за другите обиколки, а не за тази на ръката. Тя сама ще се натамани. ;)

08.07.15
11:56

Ако имаш ръка 43, но талията ти е 95 см примерно?  В крайна сметка винаги може да наблегнеш на ръцете и да неглижираш някакви си други крайници.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1