Be what you want to be!

Темата е заключена.

07.07.15
19:33

Здравейте!
Казвам се Лори. Девети клас съм и за височина от 175 см тежа близо 80 кг.
Преминала съм и през глад и през преяждане. Сега отново съм на фаза “тъпкане”. Буквално не знам как да се контролирам и какво да правя, нищо не дава резултатите към които се стремя.
Бях започнала да бягам и да танцувам. Свалих 4 кг, които вече отново са на предишното си място :D
Близо месец и 1 минута не съм бягала и едно упражнение не съм направила... и не защото ме мързи, а защото мразя да виждам, че усилията ми са напразни...
Освен това имам навика да ям заради стреса. Прякора ми в прогимназията беше “мечката”. От както съм в гимназия никой не ми е казал и дума, но начина, по който ме гледат е “Вижте тази безполезна дебела крава”. Така се и чувствам... теглото определя живота ми.
Мечтая да стана актриса, доста съм добра в това и наистина ми харесва... но толкова дебела - как?!
С няколко думи - ако не променя външния си вид и начина, по който се възприемам, целия ми живот ще се обърка... не защото няма да си намеря работа, приятел или нещо такова... а защото не мога да се понасям в кожата си!
Дайте ми съвет...

Темата беше редактирана от Lorry G. на 07.07.15 19:55.

Здравей!
Честит дневник!

Да се обиждаш или да се настройваш негативно няма да ти помогне, а ще задълбава стреса. Знам, че е трудно, когато околните са така настроени, но трябва да си силна и да се вземеш в ръце. :)

Като за начало, ще е добре да споделиш:
- теглото ти в следствие на здравословен проблем ли е или на комбинация от повече хапване + липса на достатъчно движение;
- как се храниш в момента - опиши 1-2 примерни дни (то така или иначе, когато започнеш да водиш дневника си, това ще се случи).

Нещата не стават с глад и лежане, а с качествено хранене (не тъпкане) и движение.

08.07.15
21:49

Здравейте!
Трудно е да се възприемаш като личност и да имаш каквото и да е самочувствие когато околните те третират като нищожество.

Теглото ми е в следствие на доста хапване и малко движение. Денят ми обикновено минава пред телевизора или компютъра. Има дни, в които съм постоянно в движение и такива, в които проспивам целия ден.

Днес бях на пикник. Както винаги не се движих, а ядох доста...

Закуска: бутер баничка със сирене + мокачино
Обяд: 3 пълнени чушки с яйце и сирене (пържени) + земел + 100 гр шопска салата
2 меденки с шоколадова заливка + кафе 3в1
Вечеря: 2 филийки намазани с топено сирене + половин краставица
150 гр сладолед

П.С.
Когато последно се премерих преди месец талията ми беше 92 см, ханш 112 см. Скоро ще въведа нови мерки... надявам се по някакво чудо да са по-малки :D
Утре отивам на палатка за 2 дни. Обещавам, че ще пробягам поне по 2 км на ден и ще се движа много (силно се надявам да не припадна някъде по пътя :D )
От сега нататък ще се старая да ям възможно най-здравословно и да включа в менюто си повече месо и риба и да се огранича в приема на сладки неща (ще е по-трудно от това да бягам 2 км :D)
Както и да е...
Надявам се, че когато научите как живея по-подробно ще ми дадете някой съвет как да се отърва от поне 15 кг... Целта ми е от 80 да стана поне 60… Всъщност това са си 20 кг... Ще ми трябва доста късмет :D

Мнението беше редактирано от Lorry G. на 08.07.15 21:53.

08.07.15
22:03

Ще ти трябва разум и воля :) започни с 5-6 мин бягане и леки упражнения със собственото си тяло. По-нататък ще ти дойде желание ЗА ОЩЕ :)
Успех!

10.07.15
18:05

Мнения за Зелено кафе за отслабване?
Имам един колан за отслабване Sauna Slim… върши ли въобще някаква работа. Използвала съм го 3-4 пъти и не забелязах разлика.
Вярно ли е, че зумбата гори повече калории от фитнеса?

Мнението беше редактирано от Lorry G. на 10.07.15 18:05.

10.07.15
18:22

1. с червена леща се отслабва по-добре. И е по-евтина.
2. сигурно, за някои.
Купила си си най-скъпия колан в живота, който даже не става да ти държи гащите, наслаждавай му се :)
3. Пфф. шегуваш ли се. ;)
Но според мен маратонското бягане е малко-по ефективно от зумбата.
Откъде ти идват такива идеи в главата. Като гледаш нещо по рекламите занапред, имай представа, че нещата са точно на обратно.

Здравей:) крачка на пред е ,че си тук! Не се депресирай и не позволявай на никой ( та дори и родител,приятел,съученик или непознат) да определя коя си! Всичко отвън е отражение на това вътре в теб. Ако ти срещаш неприемане от околния свят,това е знак,че ти не се приемаш самата. Ти си длъжна да обичаш себе си такава каквато  си се създала. Отивай пред огледалото и си кажи на глас : “Аз те обичам и ще се погрижа за теб!” Целуни отражението си  и се усмихни,защото от този момен имаш новият живот за който копнееш! Отиди и изхвърли всички чипсове,крекери,солети,вафли,меденки,бонбонки,слънчоглед... всичко!!! Сега завържи здраво човала и гордо го погреби в казана. Без да си даваш време да се замислиш! Обикни се мило момиче,обикни се с цялото си сърце,малкото дете в теб го заслужава,не е ли така?!
Всичко ще си дойде на мястото,зависи колко силно го желаеш! 
Поздрави,Мариета.

Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 14.07.15 06:07.

19.07.15
14:30

Днес направих една тренировка от 15 мин, а се чувствам сякаш съм тренирала 3 часа. И да искам повече... не мога...
Странно е как ако преяждам и не правя нищо по цял ден тежа 80 кг... в месеца когато всеки ден бягах по 15-20 мин., танцувах зумба по един час, правех 7-минутната тренировка по 2 пъти на ден и се хранех предимно със плодове и зеленчуци - пак тежах 80 кг.... Не разбирам. Какво не правя правилно?!
Моля ви за съвет. Ще съм ви благодарна ако ми дадете някаква програма за упражнения вкъщи и примерно меню или нещо такова. Много бих искала да отида при специалист, който да ми изготви хранителен режим и да посещавам фитнес, но за съжаление в момента семейството ми е финансово затруднено и колкото и да искам нямам как.

Как да помогнем, когато от създаването си на дневника ти не си особено активна и не описваш подробни менюта и физическа активност?
Имаш описан само 1 ден, храната от който има нужда от корекции.

Трудно е да гадаем какво точно правиш, а обобщенията не помагат в случая. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1