Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Георги Стефанов на 18.08.15, 14:35:
Смешно е че подскачаш като младо яре (то ти и си младо яре) като те юркат старите куче от форума. Следователно те още повече ти сипват :) Ронката поне не се впрягаше, не ти мислят злото “Вервай ми”-Симеон Сакскобургготски ! Поради същата причина, че хормоните ти та бият в челото и не трябва да ги мислиш толкова тия калории проклети :).
Само да питам къде ги раздава тоя бог тия хубави тела да ида да си взема ?
Наистина е адски смешно че тренирам и се опитвам да си следя калориите, доста е смешно че съм адски ентусиазиран, нали? А това че сега съм в тийнейджърските си години означава да не си броя калориите, така ли?
18.08.15
15:57
Едно магаре, колкото повече се впряга, толкова повече тегли. Споко! :) Само, щото се набираш, затова ти сипват.
18.08.15
15:58
Смешното е, че повтаряш на Ронката лафовете.
Кажи сега и за стихотворенията ;)
Закуска
Овесени ядки с прясно мляко и доза суроватъчен протеин с 400 мл. прясно мляко
Обяд
3 цели яйца, пилешко дропче
Следобяд
Около 90 гр. слънч. семки, сладолед
Вечеря
Пилешко месо с картофи, диня
Преди лягане
Кофичка кисело мляко, филия ПЗ хляб
Закуска
Доза протеин, кофичка кисело мляко и филия ПЗ хляб
Обяд
3 цели яйца, 3 филии ПЗ хляб
ТРЕНИРОВКА (а преди нея буустер)
Набирания широк хват
2 упражнения за бицепс
Мъртва тяга 4 серии, макс. 110 кг.
Гребане 4 серии
Трапец 3 серии
15 мин умерено интензивно кардио
Вечеря
2 панирани тиквички с ориз, риба тон консерва, 3 филии ПЗ хляб, къпини 120 гр., диетично десертче
Преди лягане
Диня
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 20.08.15 01:51.
Закуска
Протеин с прясно мляко и кофичка кисело мляко отделно
Обяд
3 цели яйца, 2 филии ПЗ хляб
ТРЕНИРОВКА
Клек - 4 серии с макс 100 кг. - (след като спрях креатина и 5х5 силата ми спадна доста)
Български клек - 4 серии
Бедрено разгъване - 3 серии
Бедрено сгъване - 3 серии
Прасец - 4 серии
Повдигане на краката от вис в суперсерия с коремни преси - 3 суперсерии
15 мин велометър
Вечеря
Спагети, пилешко с ориз и 4 филии ПЗ хляб
Преди лягане
Кофичка кисело мляко, курабийки
Междувременно си давам една седмица почивка. Септември започвам пак да тренирам (muscle)
22.08.15
18:14
Умори ли се
казано от Gogo на 22.08.15, 18:14:
Умори ли се
От дълго време тренирам и като се замисля не съм си давал никаква почивка с изключение на няколко пропуснати тренировки... Да, уморих се
23.08.15
09:49
Какво ли ще стане след 4-5 години...тогава ще трябва през седмица да си даваш почивка :)
казано от James Hinks на 23.08.15, 09:49:
Какво ли ще стане след 4-5 години...тогава ще трябва през седмица да си даваш почивка :)
На всеки 4 месеца (а в моя случей са вече 9) трябва да се дава по една седмица почивка... Грешно ли е?
23.08.15
18:19
казано от Любомир Найденов на 23.08.15, 18:16:
На всеки 4 месеца (а в моя случей са вече 9) трябва да се дава по една седмица почивка... Грешно ли е?
Кажи честно! Това пък защо, да не станеш прекалено як ли?
казано от Иван Благов на 23.08.15, 18:19:
казано от Любомир Найденов на 23.08.15, 18:16:
Кажи честно! Това пък защо, да не станеш прекалено як ли?
Как да избегнем претренирането?
Никога не тренирайте толкова тежко, че тренировката ви да ви е неприятна.
Не търсете бързи резултати.
2-3 пъти в годината правете пълна почивка от тренировките в продължение на 7-10 дни.
Почивайте - давайте на тялото възможност да се възстанови и да се подготви за следващата серия/тренировка.
Планиране - правилното разпределение на почивките е изключително важно. Винаги си правете предварителен план за тренировката или за тренировъчната седмица. Не се стремете всеки път да тренирате за всички мускулни групи.
Не надхвърляйте възможностите на тялото си - ако се опитвате да работите над възможностите на тялото си, най-вероятно ще се преуморите или ще получите нежелана травма.
Осигурявайте си не по-малко от 8 часа сън на денонощие.
Спазвайте хранителен режим, съобразен с вашите цели. Бъдете сигурни, че си набавяте всички хранителни вещества, от които тялото има нужда.
При проблеми с възстановяването приемайте хранителни добавки, съобразени с вашите нужди.
Масажа или сауна веднъж седмично могат да подобрят възстановяването ви.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/1054_da-izbegnem-pretreniraneto#ixzz3jeXLg5gH
Точно заради тва е, да знаеш :)
24.08.15
01:09
Всички се плашите от претренирането, но никой от вас не се сеща да избегне недотренирането. Че то е по-опасно.
казано от James Hinks на 24.08.15, 01:09:
Всички се плашите от претренирането, но никой от вас не се сеща да избегне недотренирането. Че то е по-опасно.
Кое те кара да си мислиш че недотренирам, или просто избиваш комплекси?
24.08.15
13:33
Майка ти така ми каза :)
Далеч си от опасността да претренираш с този начин на активност. Недотренирането е по-вероятно да се случи.
Определено избивам комплекси, само че по друг начин :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.08.15 13:35.
казано от James Hinks на 24.08.15, 13:33:
Майка ти така ми каза :)
Далеч си от опасността да претренираш с този начин на активност. Недотренирането е по-вероятно да се случи.
Определено избивам комплекси, само че по друг начин :)
Тренирам по 3-4 пъти в седмицата, в дните в които не тренирам ще съм на вън, или ще играя футбол. Не водя заседнал начин на живот.
Давам си почивка от фитнеса не защото ще претренирам, а защото в последните тренировки ходя едва ли не насила към залата. От 1 седмица почивка нищо няма да ми стане.
Иначе тия лафчета за майки са доста оригинални...
24.08.15
15:01
Принципно нищо няма да ти стане, но е по-добре да смениш вида на активност, вместо да не ходиш в залата една седмица. Това, че нещо ти е омръзнало съвсем не значи, че отиваш към претрениране или пък, че ти трябва почивка от него.
Оригинални са, да :)
24.08.15
15:19
Уморил си се, защото не ядеш!!! Това е режим за отслабване, по-скоро, твоето ядене)
24.08.15
21:51
Много им се хващаш, за това те и юркат. Не, че имат право, обаче. Смятам, че факта, че си с диабет тип 1 и си избрал да тренираш и спазваш хранителен режим на спортист само по себе си е достойно за уважение. Друго нещо е, че пишеш по-грамотно от много от хората във форума и с това уважаваш едно от неговите правила. Хубаво е, че търсиш начини и да се информираш, като тук би трябвало да си внимателен за източниците, тъй като не винаги форумните лъвове са достойни за доверие. Хубаво е, че броиш и калориите, това може и да е безполезно сега, но ще ти даде представа и опит как се прави това, как реагира организма ти, което ще ти е от полза ако решиш да се задълбочиш в спорта. Само положителни неща мога да видя от всичко това. Може с течение на времето да се умориш и да зарежеш всичко, но има възможност и да не го направиш и за това би трябвало да срещаш повече уважение и съпричастност. Не е добра идея да се джавкате с Джеймса, тъй като сте от един отбор - този на трениращите. Освен това той е човек с огромен опит и знания, и наистина малко са хората в този форум, които могат да са от помощ и които предлагат тази помощ без задръжки. По това приличаш на малко кутре, което упражнява джавкането си по голям пес. Няма смисъл, но в името на играта е ОК.
Това с което не съм съгласен е други кутрета да джавкат по теб, само защото големия пес ти е обърнал някакво внимание. Да лижеш задници е личен избор и всичко е наред до момента, когато намесваш трети лица за да ти се усети шпаклата по-добре. Примери има по целия форум - има много мнения - добре обосновани или не чак толкова, на които не се реагира по никакъв начин, но когато Джеймс каже едно “Хм...”, веднага скачат свита палета, които лайкват и отиват до там, че да подиграват някой, само защото той е изразил несъгласие с Хинкс. Сашо не е виновен за тяхното поведение, а те не правят нищо друго, освен да се излагат.
казано от Камен Илиев на 24.08.15, 21:51:
Много им се хващаш, за това те и юркат. Не, че имат право, обаче. Смятам, че факта, че си с диабет тип 1 и си избрал да тренираш и спазваш хранителен режим на спортист само по себе си е достойно за уважение. Друго нещо е, че пишеш по-грамотно от много от хората във форума и с това уважаваш едно от неговите правила. Хубаво е, че търсиш начини и да се информираш, като тук би трябвало да си внимателен за източниците, тъй като не винаги форумните лъвове са достойни за доверие. Хубаво е, че броиш и калориите, това може и да е безполезно сега, но ще ти даде представа и опит как се прави това, как реагира организма ти, което ще ти е от полза ако решиш да се задълбочиш в спорта. Само положителни неща мога да видя от всичко това. Може с течение на времето да се умориш и да зарежеш всичко, но има възможност и да не го направиш и за това би трябвало да срещаш повече уважение и съпричастност. Не е добра идея да се джавкате с Джеймса, тъй като сте от един отбор - този на трениращите. Освен това той е човек с огромен опит и знания, и наистина малко са хората в този форум, които могат да са от помощ и които предлагат тази помощ без задръжки. По това приличаш на малко кутре, което упражнява джавкането си по голям пес. Няма смисъл, но в името на играта е ОК.
Това с което не съм съгласен е други кутрета да джавкат по теб, само защото големия пес ти е обърнал някакво внимание. Да лижеш задници е личен избор и всичко е наред до момента, когато намесваш трети лица за да ти се усети шпаклата по-добре. Примери има по целия форум - има много мнения - добре обосновани или не чак толкова, на които не се реагира по никакъв начин, но когато Джеймс каже едно “Хм...”, веднага скачат свита палета, които лайкват и отиват до там, че да подиграват някой, само защото той е изразил несъгласие с Хинкс. Сашо не е виновен за тяхното поведение, а те не правят нищо друго, освен да се излагат.
Най-накрая едно интелигентно мнение. Аз не виждам никакъв смисъл по-старите потребители да ме е*ават за това че съм си дал седмица почивка или че си броя калориите
... На Хинкс изобщо не му отива да се заяжда във всяка тема с мен и да ми спами по дневника с глупости от сорта на “знаеш ли стихотворения?” или забавните шегички за майки... Нали има значка “доверен потребител” ..?
казано от Carbohydrate на 24.08.15, 15:19:
Уморил си се, защото не ядеш!!! Това е режим за отслабване, по-скоро, твоето ядене)
Да, знам че е режим на отслабване, но не мисля че това е от голямо значение. Когато бях на излишък също имах такива моменти ...
24.08.15
22:33
Любомир, към мнението на Камен (което изцяло споделям!!!), ще добавя да не гледаш на изказванията на Hinks само като заяждане, а да вникнеш в това, което казва директно или пък загатва.
Аз бих се концентрирала върху това:
казано от James Hinks на 24.08.15, 01:09:
Защото е нещо, върху което е добре да се помисли.
Факт е, че масово сред трениращите върлува схващането, че претренирането е нещо лесно за постигане, а реално съвсем не е така.
Често се случва да имат високи очаквания към себе си и целите, които искат да постигнат, а реално да не правят и 20% от това, което ще ги отведе до постигането на тези цели. Тоест - не само, че са далеч от претренирането, но дори не са и близо до зоната, в която биха постигнали резултатите си. Дали това важи за теб или не - ти ще прецениш за себе си. :)
Смятам, че с годините Сашо е доказъл, че може да му се има доверие, а ако проследиш участията му във форума, ще видиш, че се намесва адекватно и с полезни съвети, които имат резон.
Дали ти харесва начинът му на намеса, както и това, което казва - вече е друг въпрос.
Не си длъжен да се съгласяваш, разбира се. :) Просто не подминавай нещата, които се казват между редовете.
Както и да е, аз се включвам тук с молбата, ако дискусията продължи, да се спазва добрия тон на общуване! :)
Нека да си бъдем полезни, ако можем.
Не спирам тренировките за седмица защото ще претренирам, по-скоро искам да си дам малко почивка от фитнеса :)
25.08.15
00:02
Няма нищо лошо да си починеш за седмица от фитнес-а, особено като сменяш програмите. Дори е полезно да се почива по една седмица, ама яките тука не почиват и чупят лостовете :).
П.С Не се бъзикам, но наистина кои стихотворения знаеш ?
25.08.15
07:47
казано от Любомир Найденов на 24.08.15, 22:20:
Да, знам че е режим на отслабване, но не мисля че това е от голямо значение. Когато бях на излишък също имах такива моменти ...
Ти просто нямаш информация, затова твоето “не мисля”, не се основава на нищо. Явно ще трябва да извървиш сам пътя и да си блъскаш много главата, да направиш много цицини, за да разбереш сам, че 2 + 2 прави 4 ;) Няма лошо, но като видиш после, колко време си изтървал.....
казано от Carbohydrate на 25.08.15, 07:47:
казано от Любомир Найденов на 24.08.15, 22:20:
Ти просто нямаш информация, затова твоето “не мисля”, не се основава на нищо. Явно ще трябва да извървиш сам пътя и да си блъскаш много главата, да направиш много цицини, за да разбереш сам, че 2 + 2 прави 4 ;) Няма лошо, но като видиш после, колко време си изтървал.....
OK. Как е свързан калорииния прием с мотивацията за фитнес? А и както казах давам си почивка от фитнеса не до толкова защото съм се уморил, а защото просто искам да си почина...
@kaloyan, за какви стихотворения говориш? :D
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 25.08.15 15:40.
25.08.15
15:57
казано от Любомир Найденов на 25.08.15, 15:37:
Как е свързан калорииния прием с мотивацията за фитнес?
Стрес и адаптация към него.
25.08.15
16:38
До преди няколко дни бях на -300-500ккал и да ти кажа - последното нещо, за което си мислех, беше това да тренирам. Съвсем логично е когато си гладен, да ти спадне мотивацията.
25.08.15
17:57
Според мен липсата на мотивация и желание за тренировка идва от претоварена ЦНС( Централна Нервна Система). Не знам ти колко си я претоварил, но затова например аз на всеки 3 седмици тежко вдигане правя 1 делоуд. Но не да спра да тренирам 1 седмица, а просто вдигам по-леки тежести, особено на основните базови упр. Прочети малко повече за делоуда, или направо виж какво е написано в програмата “5/3/1” в сайта. Спирането на тренировки с цел почивка(освен ако няма да ходиш на море или балкан) няма смисъл. Успех. :)
25.08.15
18:22
Почвам да си мисля, че ако беше заплашил да се самоубие нямаше да предизвика толкова призиви “Недей!”, колкото предизвиква с решението си да си почине за седмица. :) Чудооооо!
Съгласен съм с ‘Tonsofdamage”. Особено за ЦНС-а.
И аз от личен опит мога да кажа, че в такива моменти е добре да се направи разтоварваща седмица. По- добре една седмица да намалиш малко оборотите, отколкото с месеци да боксуваш на едни й същи тежести, едвам стигайки до залата заради липсата на мотивация.
Образно казано- По- добре стъпка назад и две напред, отколкото седене на едно място.
При седмица пълна почивка, с влизането в залата, мускулната треска е нещо ужасно. Поне при мен е така :D .
25.08.15
19:30
казано от pefo pefo на 25.08.15, 18:47:
При седмица пълна почивка, с влизането в залата, мускулната треска е нещо ужасно. Поне при мен е така :D .
Абе аз и на първата следмица след делоуд имам ужасна треска, но на следващата всичко става 6.
25.08.15
19:50
Ако три седмици “тежко вдигане” ви натоварват ЦНС-а толкова много, най-вероятно шефовете ви ще ви докарат страхови неврози и параноя на втория месец работа... ;) :D
Не съм толкова демотивиран да тренирам, дори напротив, по цял ден си мисля за хранене и трениране... Не изпитвам никакви признаци на стрес.
Просто мисля че 1 седмица почивка ще ми дойде добре :)
Храната ми за днес:
Закуска
Суроватъчен протеин с прясно мляко (сутрин рядко съм гладен)
Обяд
3 цели варени яйца, 2 филии хляб
Следобед
90 гр. белени фъстъци, а след това футбол
Вечеря
115 гр. риба скумрия, 1/2 шницел, 2 филии хляб
Преди лягане
Кофичка кисело мляко
26.08.15
09:34
Добре, защо не добавиш малко картоф, ориз, овес, макарони, спагети, боб, леща ? Дал си си парите за протеин, при положение, че може да ходиш да си вземеш примерно 6 яйца и ще ти излезе по-евтино даже.
казано от DSMHY на 26.08.15, 09:34:
Добре, защо не добавиш малко картоф, ориз, овес, макарони, спагети, боб, леща ? Дал си си парите за протеин, при положение, че може да ходиш да си вземеш примерно 6 яйца и ще ти излезе по-евтино даже.
Главно защото не мога да готвя. Яйца ям почти всеки ден, и ми е малко втръснало от тях, но поне си набавям достатъчно протеин чрез тях.
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 26.08.15 15:30.
26.08.15
15:45
казано от Любомир Найденов на 26.08.15, 15:28:
казано от DSMHY на 26.08.15, 09:34:
Главно защото не мога да готвя. Яйца ям почти всеки ден, и ми е малко втръснало от тях, но поне си набавям достатъчно протеин чрез тях.
Не е кой знае каква философия приготвянето. Оризът го слагаш във вода в отношение 1:3 в една тенджера и го оставяш да заври. При 150 гр суров ти се получава една сравнително добра доза за деня. Овесът може да се комбинира с кисело/ прясно мляко. Боб/грах има консерви, ако не знаеш как да стане, но за качество не мога да ти гарантирам / макар че и аз често ги консумирам така / . В общи линии колкото по-рано се научиш сам да се оправяш в това отношение, толкова по-добре.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече