08.07.15
15:48
Дълго обмислях дали да си направя свой дневник, тъй като предишният опит бе неуспешен (дължа го на емоциите покрай хранителния проблем). Явно тогава не е бил точният момент, но въпреки това благодаря на тези, които изказаха своето мнение и проявиха желание за помощ и подкрепа. :) На 18 години съм, учаща и работеща млада дама (F) . Висока съм 172см, около 48-50кг.
Няма да разказвам историята отново, на всеки му е ясно как прекаленото вманиачаване към диети води до сложно психическо състояние и време на глад и лишения. Към днешна дата бих могла да заявя, че “съм се излекувала”, ако мога така да го нарека, но ми се иска да намеря този баланс и хармония, за да мога да се чувствам истински удовлетворена и да не се натоварвам с мисли за калории, грамажи и прочие.
Една от целите, която си поставих за първо време като лечебен период бе да увелича постепенно количеството на храната, за да имам сила за тренировки. Е, така и направих. Фитнес залата се превърна в мое хоби, занимание, на което отделях страшно много време. Предполагам не всичко е било правилно изпълнявано и конструирано като програма, затова и резултатите не са кой знае какви.(Не, че съм гонила някакъв нереалистичен вид). Понеже сега работя, ходя на уроци и тн, нямам възможност да ходя на фитнес, но бягането в парка ме разтоварва и мисля отново да се захвана с тази дейност като мисля и да правя Home Workouts, от клипове в YouTube.
Мое мнение е, че прекалявам с млечните продукти като сирена, извара и мляко, затова може би е добра идея да ги редуцирам. Обичам да се занимавам с приготвянето на различни ястия и всеки път щом ми се отдаде възможност го правя. В менюто освен млечни, както разбрахте, присъстват и зеленчуци, плодове, варива (елда, нахут, боб..), овесени ядки, семена, тахан, яйца и месо. По- рядко хапвам и риба и ядки.
Мисля, че в среда като тази на ББ-тийм бих могла да се изкача още едно стъпало нагоре, заобградена с толкова позитивни и отзивчиви хора!
Е, достатъчно понаписах. Ще видим какво ще се получи този път. Приятен ден! (sun)
Темата беше редактирана от m_vanity на 03.12.15 07:36.
08.07.15
18:21
Здравей и добре дошла при нас!!! :)
09.07.15
00:23
Храната за днес:
05:00- Кисело мляко, 1ч.л. стафиди, 1/2ч.л. ленено семе, тахан, суров слънчоглед
11:30- Пил.филе, 1краставица и един морков
15:30- Шепа,две череши
20:30- Омлет от 2яйца на тефлонов тиган без мазнина, с настърган пармезан и сирене, домат
Течности: Над 2л вода, 2кафета с мляко
10.07.15
00:43
Привет, минавам за дневния отчет..
Забързан и активен ден беше, от всяко задължение по малко имах, а и разходки в горещия ден също бяха включени.
06.00- 2жълтъка, 3с.л. овес на палачинка без мазнина+ тиквен тахан и малко черешки
13.30- Задушена тиквичка с дип от морков и домат, настърган пармезан, малко сусам и 2-3 зелени маслини с чушка вътре. +2оризовки
17.00- Кис.мляко+ слънчоглед, стафиди, малко круша и кайсия (Да, знам,че не е подходяща вечеря. Това бе нещото, което ми се яде.)
Течностите: 2л вода, 2кафета с мляко
Мнението беше редактирано от m_vanity на 10.07.15 07:01.
12.07.15
08:59
В работните дни ми е малко трудно да вписвам в дневника, по простата причина, че сутрин ставам в 5 и се прибирам към 21, когато вече съм на прага на нервна криза ха ха. Както и да е, това не бива да е оправдание, по принцип за тези дни предварително си приготвям храна, но този път менюто беше мноого мързеливо и еднотипно:
Закуска- Кис.мляко, слънчоглед, стафиди
Обяд- Домат, краставица със сирене и малко пилешко
Междинно- Праскова/Круша
Вечеря- Като обяда
Прекалявам с млечните, трябва да ги намаля, но когато бързам обикновено това ми е под ръка....Ще сменя сиренето с извара, въпреки че тази на Олимпус много се ослажда :D
12.07
05:00- 4с.л овесени ядки, 1ч.л стафиди, 2ч.л слънчоглед, всичко блендирано +1ч.л мед и пъпеш
13:00- 4/5 оризовки
15:00- Малко кисело мляко с праскова
20:30- Св.пържола със зеленчуци
Мнението беше редактирано от m_vanity на 13.07.15 13:44.
13.07.15
13:50
Снощи без сън, ходене на диско, а днес рано сутрин ангажименти...ще видим кога ще поспя.
06:00- Омлет от 2яйца, 3с.л.извара, 1доматче, 4маслини
10:00- Пъпеш с лъжица мед
12:30- 4малки тиквени кюфтенца (с копър, яйца,сирене) и една краставичка
13:30- Кис.мляко с по две лъжици слънчоглед и стафиди, поръсено с канела
Голямо ядене днес, дължа го на безсънната нощ+водката в дискотеката. За вечеря ще бъде нещо леко- салатка, предполагам. Следобед- кардио в парка и упражнения у дома :)
14.07.15
07:14
Добро утро. За вчера си вписвам една голяма салата от домат, краставица, 2-3 маслинки, царевица, извара и шунка.
Днес:
06:30- Кафе с мляко, Кремче от 3сл извара, 3сл кис.мляко, 1праскова, малко пъпеш, стафиди и слънчоглед поръсени с канела, а по желание и мед :)
По- късно ще дописвам и останалото.
Можете ли да ми предложите различни упражнения, с акцентирано внимание върху цялото тяло подходящи в домашни условия? Например няколко основни такива, които биха ми били полезни, а оттам и да включа други. Благодаря :)
03.12.15
07:36
Здравейте,
Продължавам със записването на храна и тренировки тук. Целта ми в този момент е по- скоро “чистене”. Трудно ми е да се придържам към определен режим, не защото нямам волята, а по- скоро заради страхът ми да не би да се повтори предишната история с анорексията..
Към сегашен момент считам, че храненето ми би могло да се определи като не чак толкова балансирано колкото би ми се искало, затова ще се постарая това да се промени.
Тренировките са в залата, като съм взела за пример http://www.bb-team.org/workout/4256_fitnes-aerobik-f2-a2 тази програма, изменила съм някои от упражненията, както и съм добавила такива със собствена тежест. Харесва ми да правя кардио, затова бягането на пътеката често взема превес. Гледам да не е монотонно, а по- скоро интензивно (1мин бързо бягане/1мин ходене) + наклон и тн.
Бих желала хората с по- голям опит да ме насочат, а правилният начин да го открия сама, все пак не може човек да получи всичко на готово, като универсална формула, например...
Закуската днес: Овес, Сурови ядки + 1чл мед
Добавям си и към 3л вода
+ 40мин редуване на интензивно бягане на пътека с монотонно (6км)
15мин интензивно велоергометър
Мнението беше редактирано от m_vanity на 04.12.15 07:06.
04.12.15
15:24
Първи ден на МЦ- от сутринта супер болка в корем, кръст, глава. Поради тази причина днес ще пропусна тренировката, а така ми се искаше след като се събудя да се изстрелям в залата... Поради същата причина ме избива на въглехидрати. Добре, че са само плодове и 2-3л мед, че ако си умирах и за шоколад щеше да е истинска катастрофа.
З: Овес, ябълка, орехи
О: Зад. зеленчуци, плочка сирене и 3сварени яйца (само белтъци)
М: Мандарина х2 , 2чл мед
В: Поридж (65г), 250г кис мляко, ябълка
Пълен хаос, угризения и ме е яд, че не мога да се вдигна от болки и да се завлека в залата.(headbang)
Мнението беше редактирано от m_vanity на 04.12.15 15:26.
05.12.15
17:44
Агонията продължава + главоболие ;(
З: Овесена каша
О: 2бъркани яйца с парче сирене, кашкавал
М: Ябълка
В: Печено свинско, 1домат, 1краставица