От какво се произвежда креатинът?

09.07.15
16:11

Здравейте.
Нов съм във форума, но го посещавам от доста време.
Въпросът ми  за някой може да е странен. Търсих и намерих подобни теми, но все още не си отговорих на някои въпроси.
Ще карам направо, че пиша от телефона.
Как  и от какво се прави креатина, бета аланин и изобщо добавките?
Главно питането ми е за креатин, защото до колкото знам креатин има в месните храни и рибата.
Искам да знам креатинът, който купувам на прах извлечен ли е от натурална храна(ако да, каква) или е правен изцяло по химичен път.
Ще се радвам, ако може някой да отговори на този въпрос.
Знам например, че суроватачният протеин се прави от мляко. Също има и яйчен протеин, но силно се интересувам за добавките за сила.
Благодаря.
По-здрави.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/22213#p-210707

09.07.15
18:36

Здравей, благодаря. Четох я тази тема.
Да разбирам, че за направата на креатин не се използва месо ?
Ще се радвам, ако може някой на по-прост език да обясни. :D

Благодаря.

10.07.15
12:44

В лабораторни условия се синтезира от цианамид + саркозин (N-метилглицин) в присъствие на натриев хлорид (готварска сол), вода и амониев хидроксид. Получава се креатин монохидрат.

10.07.15
13:18

Имаше преди една табличка, в която пишеше от кои храни по колко грама креатин може да се извлече дневно чрез хранене.
Ако не се лъжа 1кг. телешко съдържаше около 3-5гр. креатин.

10.07.15
20:29

Здравейте, благодаря за отговорите.
Ще се радвам и още някой, ако може да изкаже това, което знае. Темата ми е доста интересна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1