Изчистване - фитнес или бягане?

Здравейте,
Имам някое друго излишно кило и бих искал да го сваля преди да започна да трупам мускулна маса. Момче на 15 съм, висок съм 170 и тежа 65 килограма. Въпросът ми е дали е по-добре да ходя да бягам докато сваля тези няколко кила или направо да тръгвам на фитнес. Намерих една програма за изчистване, но не съм сигурен дали да не пробвам първо с бягане и след като се изчистя да започна фитнеса или да почвам направо с фитнеса.

По-добре започни с тренировките с тежести, за цялото тяло.
Не се хвърляй на сплитове и работи предимно със свободни тежести. И ако нямаш опит - някой да те научи на оптималната за теб техника.

Най-добре ще е, ако се запишеш на някакъв спорт, с треньор - има ли възможности за това около теб и какво мислиш за идеята?

Изчистването зависи от хранителния режим.
По-добре не се вманиачавай, а започни да тренираш и да се храниш с хубава храна (основно) и се наслаждавай на това, което правиш.

В последствие всичко ще се нареди. :)

Тоест предлагаш да започна фитнес, а не да бягам, така ли?

Записването на спорт не ми е вариянт, за това и съм се спрял на ходене да бягам или ходене на фитнес.

Далеч съм от вманиачаване и нямам никакво намерение да си поставям за фикс идея да стана ‘’нацепена батка’‘, просто искам да пооформя прилично тяло. Под хубава храна предполагам имаш предвид готвена, а не някакви боклуци тип fast food, ако е така аз и сега залагам главно на готвеното.

Бягането и фитнесът не са взаимозаменяеми.
Пак може да си бягаш, ако ти харесва, но да не наблягаш на него.

Друг вариант е да се запишеш на лека атлетика, но ти вече се изказа по въпроса.

Под хубава храна имам предвид:
месо, риба, яйца, зеленчуци, пълнозърнести продукти, варива, бобови, ядки, плодове, маслини, краве масло - по-голямата част от менюто ти да е заето от такива храни (да, готвени вкъщи); по-малка част от менюто да заемат разни купешки fast food, сладкиши и т.н. - ако ядеш.

16.07.15
19:08

Много ми е смешно как някой като каже “Не искам да ставам нацепена батка/супер мускулест” очаква, че едва ли не по този начин се освобождава от отговорност и нещата ще станат без усилия. Решаваш какъв ти е приоритета и действаш според него. И за да станеш “нацепена батка” трябва да си посветиш ежедневието на тренировки и хранене и да вземеш от dat dere orange juice. Иначе не става.

По темата: изчисли си калориите и приемай такива за поддържане, като в същото време тренираш във фитнеса 3 пъти в седмицата и 2 пъти (например) тичаш по малко. Като си напълно начинаещ ще направиш рекомпозиция - сваляне на мазнини и качване на мускулна маса едновременно. Наслади се на момента, този период е първи и последен такъв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1