Въпрос относно упражненията и растежа на гърба

19.07.15
00:35

Здравейте! Отскоро започнах да ходя редовно на фитнес.(5 пъти на седмица)  На 17 съм 163 тежа 43 кг. Тръгнах на фитнес защото искам  оформя тялото си и да направя голямо и стегнато дупе . Но ме притеснява гърбът, не искам да се разширява а просто да го стегна. Какви упражнения трябва да правя за тази цел. :)

Не се притеснявай - не си мисли, че качването на мускулна маса е нещо толкова скоростно и става в огромно количества (говорейки за натурално тренираща жена).

Тренирай си цялото тяло, за да не се получават дисбаланси.

20.07.15
10:17

Благодаря за отговора! Значи няма от какво да се притеснявам. Все пак ако правя упражненията с по- малко кг., а си тренирам другите части от тялото с повече това ще бъде ли вредно.

казано от Mihaela Mihova на 20.07.15, 10:17:

Все пак ако правя упражненията с по- малко кг., а си тренирам другите части от тялото с повече това ще бъде ли вредно.

Вредно - не.
Неефективно - гарантирано.

20.07.15
15:50

Прочетох няколко статии по въпроса. Явно това наистина няма как да стане ако тренираш чисто.Просто познавам момичета, които тренират и имат доста изразена мускулатура, която изобщо не ми изглежда женствена.Но те пият допълнителни неща, аз нямам такова намерение. Сега се опитвам да си изградя прорама, която да ми пасне. Мисля да я направя 4 дена силови тренировки (упражненията да са с киограми, които не ми позволяват повече от 10 повторения и 2 дена кардио.Но не знам дали не е твърде натоварваща. Мога ли да изместя кардиото след силова тренирвка и така да имам повече дни в седмицата, през които си почивам или е по добре тя да е в отделен ден? 2 кардио тренировки на седмица са малко и понеже съм начинаеща да започна ли с тренировки за цялото тяло или да тренирам отделни части.

Мнението беше редактирано от Mihaela Mihova на 20.07.15 16:03.

Зависи какви жени гледаш - да, някои от тях използват допълнителни неща.
Но има и друг момент - представата за “много мускулна маса при жените” ОТ жените е често... много субективна и криворазбрана. Тоест - на теб може да ти се струва, че дадена жена е прекалено “мъжка”, но тя грам да не употребява забранени медикаменти. Просто твоята представа за “женственост” е такава, че в очите си я виждаш с много мускулна маса, а тя всъщност не е.
Надявам се, че ме разбра. :)

Може да правиш кардиото след силова и като цяло не е задължително да правиш кардио.
Да - по-добра идея е да тренираш цялото тяло.

Може да споделиш как точно обмисляш да тренираш.

21.07.15
08:48

Да разбрах всеки си има свои разбирания относно красиво и женствено. Аз искам малки но стегнати мускули на ръцете и гърба .Kльощава съм и мисля че бързо ще натрупам ама то в началото винаги по бързо става. За една седмица започнаха да се очертават плочките на корема а като стегна вече се виждат.Но аз нямам никакви мазнини за чистене и сигурно е заради това :D
Реших да почна програмата от тази статия http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami иначе за храната гледам да не ям пържено и наблягам на храна богата на протеини. Ям 4-5 пъти на ден малко на често.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1