Начало или влизане във форма в домашни условия

Здравейте,

реших да отворя тази тема, защото смятам че е крайно време да обърна внимание на себе си, след като през последните месеци допуснах качване на килограми, което в миналото се стремях да не допускам . Не целя да постигам някакви невероятни резултати, просто искам да стегна гръдните и коремните си мускули, за да не се притеснявам, когато се наложи да отида на басейн, море и така нататък. На пръв поглед незначително притеснение, но за мен определено е проблем.

Преди време се сдобих със следния комплект дъмбели http://www.top-sport.net/productbg/366, с който имам за цел да започна да влизам във форма, тъй като уви заради твърде натовареното ежедневие, нямам възможност да посещавам редовно фитнес, посредством който да вляза обратно във формата, в която бях, докато тренирах футбол в миналото. Наясно съм, че не мога да постигна някакви кой знае какви резултати само по този начин, но аз и не търся такива, както споменах. Искам просто да се стегна.

Това, което ме интересува е какъв е правилния път и дали изобщо мога да постигна нещо с гореспоменатия комплект. Разбира се, наясно съм, че всичко минава и през начина на хранене, затова приемам всякакви съвети относно храната, която трябва да приемам. Изключително важно ми е да разбера каква е правилната храна, която трябва да използвам, за да има ефект от цялото нещо. Напоследък не обръщах никакво внимание на това и резултатите не са добри, затова ако някой може да ме ориентира към някакъв примерен хранителен график за всеки ден от седмицата, би било чудесно. Единственото проблемно място, където видимо имам нужда от стягане по мое мнение е коремът. Тоест, предполагам, че ми трябва хранителен режим, който да изгаря мазнините.

Добавям, че съм на 23 години, висок съм 182см и тежа 76 килограма. Нямам проблем с наднормено тегло, просто искам да стегна гръдните и коремни мускули, както споменах.

За да не навлизам в излишни обяснения, оставам отворен за въпроси, ако имате такива и предварително благодаря за отговорите :)

Темата беше редактирана от Васил Георгиев на 26.07.15 09:50.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1