26.07.15
19:15
Малко съм в застой, по принцип тренирам по системи 4 серии 6-8 повторения, но днес се разговорихме с един господин който тренира от 20-30 години и изглежда много добре, и го питах разни работи относно диетите и програмите му за тренировка, той ми каза че спазва 1 и съща програма от 20 години само променя дните на упражненията, а повторенията са едни и същи, само че той грубо казано на всичко без тягата прави 3 серии по 12,8,8 повторения, но тази първата 12 ка за него е най важна на нея се раздава здраво и след това с 2-3 серии по 8 повторения просто го довършва мускула, мисля да го тествам и аз, някой от тук да е пробвал?
Странното ми е че, тази 12 ка с нея не загрява а прави доста тежка серия затова питам, аз мисля да го тествам лично на мен да видя как ще е ....
P.M добавям само че знам за пирамидите който са примерно: 12,10,8,6,4 но при тях първата 12-ка е лека след това малко по малко се качват тежестите, а тук говоря и за 3 те серии тежки
Темата беше редактирана от Blue на 26.07.15 19:17.
26.07.15
19:20
А защо не пробваш да тренираш наистина тежко? :) “Тежка 12ка” - това е като суха вода ;) Учудващо е на какви глупости се слага определението “система” :)
казано от Херцог Трън на 26.07.15, 19:20:
А защо не пробваш да тренираш наистина тежко? :) “Тежка 12ка” - това е като суха вода ;) Учудващо е на какви глупости се слага определението “система” :)
http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
Щом на 5х5 му викат система, същото и въжи на 12 - 8, нищо че там става дума за 5 серии по 5 повторения...
А относно тежкото мисля че тренирам тежко, но все пак целта ми не е покачване на максималната сила а хипертрофия, ако исках буквално сила щях да правя 5х5
Мнението беше редактирано от Blue на 26.07.15 19:42.
26.07.15
19:49
Тоест покачването на силата не може да доведе до хипертрофия? Ти виждал ли си някой приличащ на концлагерист, но много як?? :) Задавам ти отговори, ама ти си слушай чичката и прави “тежки 12ки” :D
26.07.15
20:22
5х5 е доказана система , както за сила, така и за хипертрофия. Което не мога да кажа за нещо измислено от някакъв чичка, неизвестно на какви препарати. А тежка дванайска е като Дядо Коледа и Снежния човек - нема такова животно.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 26.07.15 20:25.
26.07.15
20:32
казано от Blue на 26.07.15, 19:38:
казано от Херцог Трън на 26.07.15, 19:20:
http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
Щом на 5х5 му викат система, същото и въжи на 12 - 8, нищо че там става дума за 5 серии по 5 повторения...
А относно тежкото мисля че тренирам тежко, но все пак целта ми не е покачване на максималната сила а хипертрофия, ако исках буквално сила щях да правя 5х5
Разликата е там, че човек колкото повече време тренира, може за един подход да включи в движението вичките си влакна, което е непостижимо за начинаещ или човек с не голям стаж. За това, ние възрастните))), правим малкоподходи и успяваме да си постигаме целта. Културистите отдавна са доказали практически, че тяхната система от 8-12 повторения работи ;), това е факт, макар и да не знаят как става това на клетъчно ниво))....
Абе к’вото и да си говорим, 12-8 повторения няма да те направят масивен, или поне не и натурално. Много хора почнаха да “злоупотребяват” с тая хипертрофия и ми разправят някакви неща от типа на- Ся’ ще напомпя малко, малко да напълня мускула с кръв, ще правя малко скрипец, че от тягата не мога да се напомпя, само високи бройки както ме посъветва този и този културист, ще направя специален ден за саркоплазмена хипертрофия и тн.’..... И какво става, целогодишно си стоят едни и същи.
Не отричам напълно и високите бройки, но все повече се убеждавам, че от тях няма много голям смисъл, освен ако не си профи културист на медикаменти, който използва главна изолиращи упражнения и главната му цел е кръвонапълването в мускулите.
26.07.15
20:52
казано от avitohol на 26.07.15, 20:46:
Абе к’вото и да си говорим, 12-8 повторения няма да те направят масивен, или поне не и натурално. Много хора почнаха да “злоупотребяват” с тая хипертрофия и ми разправят някакви неща от типа на- Ся’ ще напомпя малко, малко да напълня мускула с кръв, ще правя малко скрипец, че от тягата не мога да се напомпя, само високи бройки както ме посъветва този и този културист, ще направя специален ден за саркоплазмена хипертрофия и тн.’..... И какво става, целогодишно си стоят едни и същи.
Не отричам напълно и високите бройки, но все повече се убеждавам, че от тях няма много голям смисъл, освен ако не си профи културист на медикаменти, който използва главна изолиращи упражнения и главната му цел е кръвонапълването в мускулите.
право в целта!...това е КУЛТУРИЗЪМ))))).....от миналия век ;)
казано от Blue на 26.07.15, 19:38:
Няма никакво значение колко повторения ще правиш, крайния ефект ще е същия. Натурално имаш лимит, който не можеш да надскочиш, без значение как тренираш. Въпроса е, колко близо и с каква скорост ще се доближиш до него.
казано от Иван Благов на 26.07.15, 20:22:
А тежка дванайска е като Дядо Коледа и Снежния човек - нема такова животно.
12 повторения тяга или клек може да се окажат по-натоварващи, от колкото 5 повторения.
казано от avitohol на 26.07.15, 20:46:
Абе к’вото и да си говорим, 12-8 повторения няма да те направят масивен, или поне не и натурално.
Т.е., искаш да кажеш, че ако стартирам с 8 повторения на дадена тежест и след време почна да правя 12 повторения с нея, няма да съм качил мускули и сила, така ли?
Между другото, петиците също няма да те направят масивен. И като цяло, масивен натурално не можеш да станеш, поне не и по билдерските стандарти.
Ако има силова прогресия ще има ефект, както ти спомена- ако с една тежест правиш 8 повторения и постепенно стигнеш до 12…. Но повечето хора, които виждам, правейки високи повторения, изобщо не прогресират силово, но винаги стигат до отказ, което също не е много добра идея.
29.07.15
02:49
Не само.