27.07.15
22:49
Здравейте! Купих си наскоро DMAE на NOW,вече 5 дена я пия и има ефект.Повечето от нещата ,които ми се струваха преди досадни ги върша с желание.Дори сега ,след изморителен ден се чувствам сравнително бодра.Но на каква цена? Нямам нито един от страничните ефекти описани на опаковката или в интернет,но все пак това доста влияе на мозъка,а доколкото знам всяко нещо което покачва нивото на допамин е малко или много опасно.Ако някой е знае повече за това нещо ,фармацевт или човек който ими научно обяснение нека обясни колко опасна е употребата всъщност.Ще съм благодарна и на тези които споделят личния си опит.
29.07.15
09:50
Засега има доказателства, че DMAE е вреден за развитието на ембриона, затова категорично не трябва да се приема от бременни жени.
Относно конкуренцията с холина, потискането на холин киназа и увеличаването на допаминовите нива, всичко зависи от употребяваната доза и периода на прием. Засега няма наблюдения и изследвания как DMAE се отразява в дългосрочен план, затова и не е препоръчително да се приема за дълго време. Практиката показва, че дневна доза до 500 мг не проявява странични ефекти, но пък доза над 1000 мг може да предизвика агресивно поведение.
Моят съвет е да приемаш продукта инцидентно - преди учене, тренировка, в по-натоварени дни, или пък да го приемаш на всекидневна база, но не за повече от месец.
Здравейте. Препоръчаха ми в аптеката DMAE 250mg ,но ми казаха да го приемам х1тб дневно, според мен е твърде малко? Предстоят ми изпити юни месец и въпросът ми е по колко пъти на ден да го пия и за какъв период от време? Също така ако правя почивка , в какви интервали? Жена съм , на 28години , 53кг - ако е от значене за дозировката.